Καλεί τον Πρόεδρο να επιβεβαιώσει τη θέση του և … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για τα απαράδεκτα αιτήματα της Τουρκίας για λύση δύο κρατών όσο και για την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη να αντιμετωπίσει την τουρκική αδιαλλαξία, δεδομένης της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό στην Κύπρο.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου κατά την παρουσίαση των θέσεων του ΑΚΕΛ στην εκπαίδευση, ο κ. Ο Κυπριανού είπε ότι τα απαράδεκτα αιτήματα του ARF Dashnaktsutyun για τη λύση των δύο κρατών μπορούν να ανησυχούν μόνο κάθε λογικό Κυπριακό και να τα απορρίψουν, φυσικά.

«Ταυτόχρονα, δεν κρύβω από εσάς ότι ανησυχούμε πολύ για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. «Ο Αναστασιάδης προσπαθεί να ξεπεράσει την τουρκική επιθετικότητα, χωρίς να το προσέξει», είπε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο Πρόεδρος προσπαθούσε και πάλι να παίξει το ρόλο ενός παιχνιδιού, κατηγορώντας κάτι ότι προσπαθούσε να παίξει στο Crans Montana, κατά τη γνώμη μας αποτέλεσμα του οποίου ανταμείφθηκε η Τουρκία. “Η ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας γενικά βαρύνει μας, την έκθεση του Γενικού Γραμματέα ότι διαπίστωσε ότι δεν έχουμε καμία πολιτική βούληση να φτάσουμε στο τέλος.”

Ο κ. Κυπριανού επιβεβαίωσε εκ νέου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “πρέπει να διεκδικήσει τη θέση του, αλλά ταυτόχρονα να δείξει μεγάλη ευελιξία στην τακτική για την υποβολή προτάσεων υπό όρους, οι οποίες, εάν εφαρμοστούν, θα αποτελέσουν τη βάση ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.” ,

“Εάν η τουρκική πλευρά δεν ανταποκριθεί θετικά, θα παραμείνει στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, δεν θα είναι σε θέση να προωθήσει τα σχέδιά της εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας”, είπε, εκφράζοντας τη λύπη του για την ίδια στιγμή που δεν έλαβε τις απόψεις του προέδρου για την ολοκληρωμένη πρόταση. Το έστειλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 8 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επιβεβαίωσε το αίτημα της Κυβερνητικής Νομικής Υπηρεσίας να κινήσει διαδικασία για τον προσδιορισμό των υπευθύνων για την κατάρρευση της Εταιρικής Σχέσης.

“Υποσχεθήκαμε στον κυπριακό λαό να επαναλαμβάνει κάθε μέρα το αίτημα να επιταχυνθεί η διαδικασία όσον αφορά την κατάρρευση της συνεργασίας και εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την πώληση στον ιδιωτικό τομέα με μεγάλο κόστος. “Προτρέπουμε την κυβέρνηση και τη νομική υπηρεσία να μας πουν ποια μέτρα λαμβάνουν προς αυτή την κατεύθυνση”, κατέληξε.

Πηγή: KYPE

Source