Καλογείρου. Δεν παραχώρησα στην κυβέρνηση. Επόμενα βήματα:

Γιώργος ή Μιχαηλίδης

Το συμπέρασμα της Δήμητρας Καλογείρου για την πολιτογράφηση Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, απελευθερώθηκε από την κυβέρνηση εν μέσω αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, η οποία την χαρακτήρισε ως πολύ ελαττωματική, αφήνοντας κορυφές για την ποιότητα της έρευνας. Μιλώντας για: Εκτός ιστότοπου, Κυρία Καλαγκύρου εκφράζει δυσαρέσκεια για τις αντιδράσεις, λέει ότι δεν δόθηκε στην κυβέρνηση և Υποστηρίζει το έργο της τριμελούς επιτροπής. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει πότε θα δούμε το ενδιάμεσο συμπέρασμα της εξεταστικής επιτροπής, ποιο θα είναι το περιεχόμενό της.

Όπως είναι γνωστό, να βρω: από τριμελή επιτροπή, η οποία: Διορίστηκε από το Συμβούλιο Υπουργών τον Νοέμβριο του 2019 Υπό την προεδρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς περιέχει συστάσεις για τέσσερις περιπτώσεις άμεσης στέρησης της Κυπριακής ιθαγένειας և για να εξεταστεί το ενδεχόμενο στέρησης των Κυπρίων από την ιθαγένεια των 12 ατόμων.

Η κα Kalogiru μίλησε με το Offsite Τόσο για τη δημοσίευση αυτού του συμπεράσματος όσο και για το έργο της τριμελούς εξεταστικής επιτροπής υπό τον πρώην Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μίρον Νίκολας, στην οποία συμμετέχει ως μέλος.

Δυσαρέσκεια με τις αντιδράσεις

Λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ισχυρή δυσαρέσκεια για τις αντιδράσεις που προκαλούνται κυρίως από τη δημοσίευση των ευρημάτων από το ΑΚΕΛ և DIKO από την αντιπολίτευσηΗ κα Calgiru ήταν απογοητευμένη που το είπε “Σε καμία περίπτωση δεν ήμασταν επιτροπή όπως η Επιτροπή Πληροφοριών, η οποία επί του παρόντος ασχολείται με την πολιτογράφηση. Ο κύκλος μας ήταν ξεχωριστός. Επιτρέψτε μου να σας πω – επικρίνουμε έντονα το γεγονός ότι δεν έχουμε μελετήσει συγκεκριμένες δικηγορικές εταιρείες. Αλλά πρώτα αναζητήσαμε τις πολιτογραφίες the των ατόμων που παρείχαν και μετά φτάσαμε στους προμηθευτές. Θέλαμε να δούμε αν οι παραλήπτες της πολιτογράφησης πληρούσαν τα κριτήρια και αν υπήρχαν σκιές πίσω τους. “Είχαμε 2.500 υποθέσεις μπροστά μας. Το πεδίο δράσης μας ήταν το 2013-2018.”

“Δεν το δώσαμε στην κυβέρνηση”

Η κα Calgiru επέμεινε ότι “Δεν δώσαμε ένα δώρο στην κυβέρνηση, διότι στο συμπέρασμα υπογραμμίσαμε έντονα τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του συστήματος πολιτογράφησης” Ανυπομονώ να δω πώς θα λειτουργήσει το κομμάτι, όπως όλοι πιστεύουν Για να ακυρώσετε την προμήθεια, αν θα την εφαρμόσει, θα ακολουθήσει τις οδηγίες του συμπεράσματος. Ερωτηθείς εάν ο ίδιος διαθέτει μηχανισμό για την επίβλεψη της επιτροπής ανάκλησης, ο πρόεδρος της τριμερούς επιτροπής τόνισε ότι «Εσείς, ως Media LM, έχετε τη δύναμη να προωθήσετε την κατάσταση. “Η κυβέρνηση ανακαλύπτει εδώ και αρκετούς μήνες.”

Επιτροπή έρευνας – Αρχή με προσωρινό συμπέρασμα

Η κα Δήμητρα Καλογείρου κλήθηκε να σχολιάσει tΗ εξεταστική επιτροπή υπό τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μίρον Νικολάτος, της οποίας είναι μέλος. Πρώτον, αποδείχθηκε ότι η ενδιάμεση έκθεση θα δημοσιευθεί τον Ιανουάριο για την υπό συζήτηση περίοδο. Επιτροπή για την περίοδο 2007-2020Ωστόσο, η περίοδος Η περίοδος 2013-2018 δεν θα εξεταστεί καθώς καλύπτεται από τη σύναψη της επιτροπής που ορίζεται από το Συμβούλιο ΥπουργώνΗ έρευνα αναφέρεται σε: 3500 αρχεία με 6800 πολιτογραφίες, τα οποία χωρίστηκαν σε δύο περιόδους 2007-2013 և 2018-2020.

Υψηλός – χαμηλός κίνδυνος

Σύμφωνα με την κα Καλογείρου, βρίσκονται ενώπιον της επιτροπής! φάκελοι υψηλού κινδύνου. Από πολιτογραφίες χαμηλού κινδύνου (δηλαδή, απέκτησαν το διαβατήριο χωρίς να έχουν «σκοτεινό» παρελθόν)“Θα τα σαρώσουμε για να εξετάσουμε όλες αυτές τις περιπτώσεις.”

Τι θα έλεγες? Πολιτογραφήσεις υψηλού κινδύνου (όσοι έχουν αποκτήσει κυπριακό διαβατήριο με ποινικό μητρώο, που ζουν ή δεν ζουν στην Κύπρο, κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ευρώπη, θα συζητήσουμε λεπτομερώς).

Αναφερόμενος στο πρώτο προσωρινό συμπέρασμα, η κα Kalogiru τόνισε ότι: Θα δημοσιευθεί τον Ιανουάριο με μαύρες κουκκίδες, όπου, σύμφωνα με την Επιτροπή, διαπράττονται εγκλήματα.

Κυπριακές εφημερίδες / Al aze azira

Διάσημες κυπριακές εφημερίδες ությունները Αποκάλυψη Al Jazeera θα εξεταστεί από την Επιτροπή. Σύμφωνα με την κα Kalogiru, αυτή η εφαρμογή περιέχει μόνο: 100 πολιτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο παρελθόν θα εξεταστούν με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τόνισε επίσης τον τελευταίο λόγο Τα ποινικά αδικήματα ανήκουν στον Γενικό Εισαγγελέα.

Source