Καλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές συνομιλίες

ΤΕΙΧΟΣ – Ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu ανακοίνωσε ότι κάλεσε την Ελλάδα στις διερευνητικές συνομιλίες να πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση τον Ιανουάριο. Ο Çavuşoğlu, ο οποίος πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της ΤΔΒΚ Tahsin Ertuğruloğlu, είπε: “Καλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές συνομιλίες για να πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση τον Ιανουάριο”

Ο Çavuşoğlu, σχετικά με το Κυπριακό, χρησιμοποίησε τις εκφράσεις «Η κυριαρχική ισότητα πρέπει να διαπραγματευτεί, πρέπει να υπάρχει λύση δύο κρατών». Επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για λύση δύο κρατών, ο Çavuşoğlu είπε, “Εάν η ΤΔΒΚ δεν συμμετάσχει στη διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου, δεν θα επιτρέψουμε τη συμμετοχή της Νότιας Κύπρου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις: “Πρέπει να είναι μια λύση δύο κρατών. Πρέπει να το εξηγήσουμε σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας. Αυτό το ζήτημα έχει εμφανιστεί στα πρόσφατα ταξίδια μου στην Ευρώπη, καθώς και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ Ursula von der Leyen. Θα εξηγήσουμε μαζί με όλες τις θέσεις μας γιατί η λύση πρέπει να προκληθεί από τα δύο κράτη. Έχουμε πλησιάσει με καλή πίστη για 52 χρόνια. Δεν έχει συμβεί, δεν χρειάζεται να εξαναγκαστεί αυτό που δεν θα συμβεί. Εάν η ΤΔΒΚ δεν παρευρεθεί στη διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου, δεν θα επιτρέψουμε στη Νότια Κύπρο να συμμετάσχει. (ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ)

Source