Καλούν την Τουρκία να ασκήσει πίεση στα ανθρώπινα δικαιώματα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Στην κοινή επιστολή τους, οι γερουσιαστές Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να ασκήσει πίεση στην Άγκυρα για να συνεχίσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κατάργηση των δημοκρατικών αρχών.

Όπως γράφει η επιστολή, “Η Τουρκία παραμένει ισχυρός σύμμαχος σε μια ισχυρή περιοχή του κόσμου, γι ‘αυτό σας γράφουμε σήμερα. Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να διατηρήσουν τους συμμάχους τους, τους εταίρους μας, σε υψηλότερο επίπεδο, για να μιλήσουν ειλικρινά μαζί τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατική διαδικασία. “Προτρέπουμε τον Πρόεδρο Ερντογάν – την κυβέρνησή του να τερματίσει αμέσως την καταστολή των αντιφρονούντων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να απελευθερώσει πολιτικούς κρατούμενους, κρατούμενους συνείδησης και να αποφύγει αυτήν την αυταρχική διαδικασία”.

Πόλεμος essive Επιθετική εξωτερική πολιτική

Οι γερουσιαστές των ΗΠΑ λένε ότι η εξωτερική πολιτική του Προέδρου Ερντογάν έχει γίνει πιο επιθετική και επιθετική με την πάροδο του χρόνου. Υπό αυτό το πρίσμα, σημειώνουν ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία.

  • Έχει επιτεθεί σαφώς στους Κούρδους που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
  • έχει αγοράσει ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, παρά τις προειδοποιήσεις ότι δεν είναι συμβατά με την αμερικανική τεχνολογία.
  • Ενθάρρυνε το Αζερμπαϊτζάν να χρησιμοποιήσει βία για να επιλύσει την εδαφική διαμάχη με την Αρμενία.
  • προσπάθησαν να πιέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες να εκδώσουν Τούρκους πολίτες, τους οποίους κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
  • Προσπάθησε να σιγήσει τους επικριτές του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ο παίκτης του ΝΒΑ, ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Enes Kader, δημιουργώντας προβλήματα για την οικογένειά του στην Τουρκία, βάζοντας το όνομά του στην κόκκινη λίστα της Ιντερπόλ.

Η κατάσταση στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας

Στην επιστολή τους, οι γερουσιαστές κατηγόρησαν τον Πρόεδρο Ερντογάν ότι οδήγησε τη χώρα σε αυταρχική καταγωγή. Στην πραγματικότητα, δίνουν συγκεκριμένα παραδείγματα, λέγοντας ότι:

  • σίγασε τα κρίσιμα μέσα.
  • εκδιώχθηκαν ανεξάρτητοι δικαστές, αντικαθιστώντας τους με πιστούς αξιωματούχους του κόμματος.
  • φυλακίστηκε αρκετοί δημοσιογράφοι.

Συνεχίζοντας, θυμούνται τα αποτελέσματα διεθνών εκθέσεων που περιγράφουν την κατάσταση στην Τουρκία. Για παράδειγμα, αναφέρουν ότι η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων κατατάσσει την Τουρκία μόνο ως προς τον αριθμό των φυλακισμένων δημοσιογράφων. Επιπλέον, το Freedom House καταχώρισε την Τουρκία ως μη ελεύθερη χώρα στην Παγκόσμια Έκθεση για την Ελευθερία. Υπουργείο Εξωτερικών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 2019 Η έκθεση ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι «βάσει της ευρείας αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, η κυβέρνηση έχει περιορίσει τις θεμελιώδεις ελευθερίες, θέτοντας σε κίνδυνο το κράτος δικαίου».

Η επιστολή, που υπεγράφη με πλειοψηφία στη Γερουσία, υπενθυμίζει στον Τζο Μπάιντεν ότι ως προεδρικός υποψήφιος, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των συμμαχιών και προώθησης της δημοκρατίας ενάντια στο αυξανόμενο παγκόσμιο κύμα κυριαρχίας. Στο μήνυμά τους προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, οι γερουσιαστές σημείωσαν ότι «εδώ και καιρό μοιραζόμαστε αυτές τις πεποιθήσεις, γράφοντας για την τρέχουσα κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και σας προτρέπουμε να ασκήσετε πίεση στην τουρκική κυβέρνηση για να διορθώσετε αυτήν την ανησυχητική ιστορία. ” Η Αμερική έχει μια διακομματική παράδοση για την προώθηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών αρχών. Πιστεύουμε ακράδαντα στη συνέχιση αυτής της σημαντικής παράδοσης και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την κυβέρνησή σας σε αυτά τα σημαντικά θέματα. “

Πηγή: iefimerida.gr

Source