Καλύτερα αν αναγκασθήκαμε να Sinovac από ό, τι εάν δεν λάβαμε το εμβόλιο

Βοηθός Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας Κολλεγίου Βοστώνης, μέλος της Σχολής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Assoc. Δρ. Έμαρα ΑλτίνσιςΣχετικά με το εμβόλιο Sinovac, το οποίο έχει ποσοστό προστασίας 50,38% στη Βραζιλία, “Η προστασία του είναι πολύ χαμηλότερη από την Pfizer, Moderna, AstraZeneca, αλλά είναι προστατευτική. Εάν είμαστε υποχρεωμένοι με το εμβόλιο Sinovac, είναι πολύ καλύτερο από αυτό που δεν το έχουμε”, είπε.

Ο μικροβιολόγος Altındiş έκανε δηλώσεις σχετικά με το ποσοστό προστασίας του εμβολίου CoronaVac του κινεζικού εμβολίου Sinovac ως 50,38% στις δοκιμές Φάσης-3 στη Βραζιλία και κοινοποίησε ορισμένα δεδομένα.

Ο Emrah Altındiş, στη δήλωσή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι η κοινωνία τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού με εμβόλια με υψηλότερη προστασία. “Σύμφωνα με τα δεδομένα, το εμβόλιο Sinovac είναι ασφαλές. Αν και η προστασία του είναι πολύ χαμηλότερη από τα εμβόλια Pfizer, Moderna, AstraZeneca. καλό “είπε.

Ανάδοχος Δρ. Οι δηλώσεις του Emrah Altındiş έχουν ως εξής:

«Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα στη Βραζιλία έδειξαν ότι το Sinovac δεν είναι τόσο προστατευτικό όσο τα εμβόλια Pfizer, Moderna και Oxford, η πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι αυτά τα τρία εμβόλια. Καλύτερα ΟΧΙ ΕΜΒΟΛΙΟ!

Στη μελέτη, ενώ 4653 άτομα εμβολιάστηκαν με Sinovac (συμπεριλαμβανομένων άνω των 60 ετών), 4599 άτομα ήταν μάρτυρες. 7 άτομα στην ομάδα ελέγχου είχαν σοβαρή ασθένεια, ενώ αυτός ο αριθμός ήταν 0 στην ομάδα εμβολίων! Επομένως, το εμβόλιο ήταν 100% προστατευτικό στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών. καλύτερα.

“Ενώ 7 στα 4653 άτομα που εμβολιάστηκαν είχαν την ασθένεια σε επίπεδο που θα απαιτούσε νοσοκομειακή θεραπεία, ο αριθμός αυτός ήταν 31 για 4599 άτομα που δεν εμβολιάστηκαν! Επομένως, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι καταστάσεων που θα απαιτούσαν νοσοκομειακή περίθαλψη υπολογίστηκε ως 78%.

“Το αποτέλεσμα αποτελεσματικότητας 50,3% του εμβολίου αποκαλύφθηκε όταν αυτοί που επέζησαν της νόσου χωρίς να χρειάζονται φροντίδα στο νοσοκομείο προστέθηκαν στην ανάλυση. Ενώ 167 άτομα μολύνθηκαν σε 4599 άτομα στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου, 85 άτομα στα 4653 άτομα μολύνθηκαν στην ομάδα εμβολίων. Το εμβόλιο προστάτευε 50 από κάθε 100 άτομα που θα μολυνθούν.

“Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, το εμβόλιο Sinovac είναι ασφαλές. Αν και η προστασία του είναι πολύ χαμηλότερη από τα εμβόλια Pfizer, Moderna, AstraZeneca. Θα ήθελα να εμβολιαστεί η κοινωνία με αυτό το εξαιρετικά προστατευτικό εμβόλιο, αλλά αν μείνατε στο εμβόλιο Sinovac: Είναι πολύ καλύτερο να πάρετε το εμβόλιο από ό, τι εάν δεν είστε.

Συμπερασματικά, η πρότασή μου παρακάτω είναι έγκυρη. Όλα τα άτομα υψηλού κινδύνου (~ 15 εκατομμύρια) θα πρέπει να εμβολιαστούν γρήγορα με εμβόλια υψηλής προστασίας όπως το εμβόλιο Pfizer ή Moderna. Εάν το κράτος δεν παρέχει αυτά τα εμβόλια – το οποίο είναι πολύ οδυνηρό – το εμβόλιο Sinovac ΔΕΝ πρέπει να απορριφθεί!

«Πράγματι, το εμβόλιο Sinovac δοκιμάζεται σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Βραζιλία και στην TR. Pfizer και Moderna, στα εμβόλια της Οξφόρδης, ο φυσιολογικός πολίτης εμβολιάστηκε. Πιθανώς τα ποσοστά ιών στους οποίους εκτίθενται είναι πολύ διαφορετικά, γεγονός που αποτελεί τη διαφορά στα ποσοστά αποτελεσματικότητας».

.Source