Καλώς ήλθατε στο 2021, αλλά ήρθατε και σκληρά!

Καθώς γράφω την τελευταία στήλη του 2021 στην εφημερίδα μας Σήμερα, νιώθω λίγο πικρή. Διότι στα κείμενα καλωσορίσματος τα νέα χρόνια, λέγονται πάντα ελπιδοφόρα και χαρούμενα θέματα και χρησιμοποιούνται πνευματώδεις εκφράσεις. Ωστόσο, το 2020 ήταν μια τέτοια χρονιά που όλα τα μυαλά περιμένουν το 2021 με την αίσθηση ότι «μπορούμε να το ξεφορτωθούμε ακόμα κι αν τελειώσει».

Τέλος πάντων, έχει τελειώσει.

Ας έρθουμε στο 2021 … Φυσικά, θα συναντήσουμε αυτήν την περίοδο 365 ημερών με ελπίδες και επιθυμίες. Ελπιζω ολα να πανε καλα.

Ποια ήταν αυτά που μας ενοχλούσαν και μας βαρετούσαν;

Οικονομία: Οι συνθήκες για τη χώρα μας δεν μπορούσαν να επιτρέψουν μια παραγγελία χωρίς προβλήματα λόγω διαφόρων εσωτερικών και εξωτερικών λόγων και μερικές φορές ως αποτέλεσμα λαθών. Ωστόσο, η Τουρκία είναι συνηθισμένη στην οικονομική κρίση. Ελπίζω ότι οι θεραπείες για οικονομικά προβλήματα είναι γνωστές, εάν είμαστε ενωμένοι γύρω από την κοινή σοφία, και αν προχωρήσουμε άδικα και επίμονα στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου και στρατηγικής, θα είμαστε σε θέση να φτάσουμε στο επίπεδο. Αλλά ανησυχώ επίσης ότι η εν λόγω οικονομική κατάσταση έχει άλλους παράγοντες.

α) Πρώτα απ ‘όλα, πώς θα αναπτυχθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ΗΠΑ και τις χώρες της ΕΕ (ιδίως τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και τη μαριονέτα Κύπρος);

β) Πού θα μας οδηγήσει η επίλυση των διαφορών με τους υποτιθέμενους φιλικούς και γειτονικούς εταίρους του ΝΑΤΟ στα σύνορά μας και στα χωρικά μας ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο, τα ένοπλα νησιά, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ; Ποια θα είναι τα εμπόδια που θα έρθουμε στις δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου;

γ) Τι θα συμβεί στο Κυπριακό; Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εργάζονται για 60-70 χρόνια για να μην τελειώσουν αυτό.

δ) Ποια θα είναι τα προβλήματα με την ΕΕ, πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία;

ε) νόμος στο καθεστώς της Τουρκίας, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία και ειδικά ενάντια στις αντιξοότητες και τα εμπόδια στη διαδικασία του αγώνα με το ΡΚΚ, ποια θα είναι η πορεία δράσης;

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες στην επίλυση αυτών των ζητημάτων, δεν ξέρω πόσο ελπιδοφόρα μπορούμε να είμαστε για μια νέα χρονιά που θα είναι «ανήσυχη και προβληματική».

Μάστιγα Covid-19! Ναι, υπάρχει και αυτό. Εάν προσέξετε, δεν το έχω αναφέρει ακόμη.

Η επιδημία, η οποία άρχισε να επηρεάζει τη χώρα μας από τον Μάρτιο του 2020, είναι μια άνευ προηγουμένου κατάσταση καταστροφής στην οποία εμείς και όλες οι άλλες χώρες έπεσαν χωρίς τα χέρια μας.

Όλοι περιμένουν, νευρικοί και ανήσυχοι. Η πανδημία Covid-19 θα είναι το πρωταρχικό πρόβλημα και ο κίνδυνος του 2021 ως καταστροφή που δεν είναι σαφές πού θα παρασυρθεί.

Τι θέλουμε και περιμένουμε από το 2021;

Αναμφίβολα, θα πολεμήσουμε ενάντια σε όλα αυτά τα στοιχεία που θεωρούμε ως τουρκικό έθνος και εργαζόμαστε για την επιβίωση της χώρας μας. Θα πρέπει να είμαστε επιτυχημένοι.

Η λύση είναι να συναντηθούν η απόφαση, η αντιπολίτευση και όλα τα άλλα στοιχεία στο “κοινό μυαλό” χωρίς να λένε λευκά και μαύρα. Πρέπει να έχουμε έναν κοινό και κοινό στόχο που δεν μπορεί καν να συζητηθεί. Ηγέτης του είναι ο Πρόεδρος R. Tayyip Erdoğan. Πρέπει να κάνει το βήμα για να το επιτύχει, ως κοινή επιθυμία του έθνους, χωρίς καθυστέρηση. Αυτό είναι απαραίτητο.

Διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η οικονομία και οι εξωτερικές σχέσεις. Οι προδότες και οι αυτονομιστές αποτελούν επίσης τεράστιο εμπόδιο για την ισοπέδωση. Η Τουρκία, ένα έθνος ικανό να παράγει τα προβλήματα της χώρας και αντιμετωπίζει πάντα δύσκολες στιγμές.

Υποθέτω ότι η σημερινή Τουρκία θα κερδίσει τον πόλεμο της ανεξαρτησίας που παρέχει. Όσο μπορούμε να είμαστε ενωμένοι με κοινό μυαλό, πατριωτισμό και κοινά πολιτικά στοιχεία. Ας ελπίσουμε ότι το 2021 μας φέρνει καλά αποτελέσματα και καλές μέρες με αυτόν τον τρόπο.

Εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες μου ένα υγιές, ευτυχισμένο και ελπιδοφόρο νέο έτος.

Source