Καμία αναφορά από τον Πρόεδρο στο NSC στο μήνυμά του για το νέο έτος


Στο χθεσινό του μήνυμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να μιλήσει για λύση στο Κυπριακό. Μίλησε για “μια συμφωνία η οποία, καταρχάς, θα οδηγήσει σε μια λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα του κράτους και, συνεπώς, τη βιωσιμότητά του, θα του επιτρέψει να συνυπάρχει με αμοιβαίο σεβασμό στις συνθήκες προόδου της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της προόδου χωρίς εξωτερική εξάρτηση.”

Αυτό το όραμα μεταφέρθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη, σε μια δήλωση, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητά του και την πολιτική του βούληση να συμμετάσχει σε έναν νέο δημιουργικό διάλογο βασισμένο σε όσα έχουν συμφωνηθεί ως μέρος της νέας πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα. “Δεν ξέρω ότι ο τελικός δικαστής οποιασδήποτε συμφωνίας θα είναι οι πολίτες της Κύπρου, στους οποίους είμαι υπόλογος”, είπε.

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες, εκτός από τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει νέα μέτρα οικονομικής βοήθειας.

Τέλος, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να «συνεργαστούν για να εφαρμόσουν το νέο έτος τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν το σύνολο». Μεταξύ αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι η δημιουργία δύο άλλων υπουργείων. Το ένα είναι ο πολιτισμός, το άλλο είναι η κοινωνική πρόνοια.

Ακολουθήστε μας στις Ειδήσεις Google!


Source