Καμία απόκλιση στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας, … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Λ. Παπαφιλίππου & Συνεργάτες Η δικηγορική εταιρεία ΔΕΠΕ αναφέρει ότι έχει εκτελέσει ένα αυστηρό νομικό καθήκον βάσει του κυπριακού δικαίου, χωρίς στρέβλωση, σε σχέση με την περίπτωση της πολιτογράφησης της Σαουδικής οικογένειας, την οποία εκπροσωπεί εδώ και αρκετό καιρό. Το Συμβούλιο Οικονομικών-Επενδύσεων δημιούργησε ένα μη νομικό γραφείο, όχι το γραφείο μας.

Λ. Παπαφιλίππου & Συνεργάτες “Το Δικηγορικό Γραφείο της ΔΕΠΕ σημειώνει ότι θεωρεί ότι ο σημερινός Πρόεδρος του γραφείου μας, Lucky Papafilipou, είναι η επιλογή του.”

“Το γραφείο πρέπει να ανταποκριθεί στις αναφορές του προέδρου με τον ίδιο τρόπο, επειδή για κάποιο διάστημα εκπροσώπησε τους εν λόγω ανθρώπους”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη δήλωση, “το γραφείο μας έχει ολοκληρώσει αυστηρή νομική εργασία στο πλαίσιο του κυπριακού νόμου, χωρίς καμία παρέκκλιση”.

“Οι συμβουλές για χρηματοοικονομικές επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών ακινήτων, δεν δόθηκαν από το δικηγορικό γραφείο αλλά από το γραφείο μας”, πρόσθεσε.

Αναφέρεται ότι ο τερματισμός των υπηρεσιών των αναφερόμενων προσώπων έγινε μετά από ενημέρωση σχετικά με την αλληλογραφία με το Υπουργείο Εσωτερικών της Νομικής Υπηρεσίας. “Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η κυπριακή νομοθεσία δεν αναγνωρίζει την πολυγαμία, επομένως, άλλοι σύζυγοι δεν έχουν το δικαίωμα να πολιτογραφηθούν χωρίς πρόσθετες επενδύσεις”, πρόσθεσε.

Εν πάση περιπτώσει, αυτές οι υποθέσεις των άλλων συζύγων διεκπεραιώθηκαν από άλλο δικηγορικό γραφείο, το οποίο δεν ανακοίνωσε το συμπέρασμα του Καλογείρου, καταλήγει στη δήλωση της δικηγορικής εταιρείας Λ. Παπαφιλίππου & ΣΙΑ ΔΕΠΕ.

Σε συνέντευξή του στον “Πολίτη της Κυριάκης”, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απάντησε στο ερώτημα αν είναι το επενδυτικό πρόγραμμα της Κύπρου, “υπάρχει κάτι λάθος μαζί του, όπως έκανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Σαουδική Αραβία;” “Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν ήμουν ποτέ δικηγόρος του. Ήταν ο Λούσης Παπαφιλίπου και αργότερα ο Χρήστος Πακαλίδης. “

Στην ίδια συνέντευξη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη ναύλωση αεροσκαφών, τον τρόπο με τον οποίο το κράτος επωφελείται από τη Σαουδική Αραβία, σημειώνοντας ότι δεν επιτρέπει τη σπατάλη των δημόσιων χρημάτων, ενώ εξοικονομεί χρήματα για το κράτος. Σημειώνει ότι το συμπέρασμα του Calgiru σχετικά με την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι “τους δόθηκαν σωστά”, ότι “υπήρξαν παραβιάσεις, για παράδειγμα. ότι δεν έμειναν για πάντα ή για δεύτερη γυναίκα. “

Source