Κανείς δεν έψαχνε για τον ατυχή 84χρονο ακόμη και μετά το θάνατό του (VIDEO)

Από τον Χριστόφορο Νέστορο

Κανείς δεν τον έψαχνε ακόμη και μετά το θάνατό του, ο 84χρονος άντρας που πέρασε τα Χριστούγεννα των Χριστουγέννων πέφτοντας στο κρύο πάτωμα του σπιτιού του, ανίκανος να σηκωθεί.

Ο ατυχής γέρος, ο οποίος βρέθηκε χθες από αστυνομικούς που έπρεπε να σπάσουν την πόρτα για να μπει στο διαμέρισμα, κρυώθηκε νωρίς το πρωί στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Αιτία θανάτου: λοίμωξη των πνευμόνων.

Δημαρχείο Antonio – Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για τους ηλικιωμένους
Ένας 84χρονος άνδρας που στέκεται ακίνητος για τρεις ημέρες, περιμένοντας ανυπόμονα τον θάνατό του, είναι πολύ τραγικός, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του.

Το τραγικό του τέλος φέρνει στο φως τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδων ηλικιωμένων που έχουν παγιδευτεί στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους λόγω της επιδημίας.

Δημαρχείο Antonio – Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για τους ηλικιωμένους
Υπάρχει μεγάλη μοναξιά στην Κύπρο, λαμβάνουμε τηλεφωνήματα από ανθρώπους που λένε ότι πρέπει να μιλήσω με τα παιδιά μου για ένα μήνα. Και τώρα, με τον κοροναϊό, παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους στα πρόθυρα της κατάθλιψης.

Οι συγγενείς του 84χρονου παιδιού, που δεν είχαν παιδιά, έμαθαν για το θάνατό του.

Δημαρχείο Antonio – Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για τους ηλικιωμένους
Εκεί προκύπτει η ανάγκη για αυτό που φωνάζουμε εδώ και δύο χρόνια, η υπηρεσία με το κόκκινο κουμπί, η οποία έχει εγκριθεί από το υπουργείο, παρέμεινε στο ράφι.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία ενός κέντρου διαχείρισης κλήσεων από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα είναι δίπλα σε άτομα που έχουν ανάγκη με το πάτημα ενός κουμπιού.

Source