«Κανείς δεν είχε χρήματα. Ήταν μια συνηθισμένη, εργατική τάξη Μάντσεστερ: Οι λαμπρές φωτογραφίες της ζωής σε έναν πλακόστρωτο δρόμο το 1970 Longsight

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο φωτογράφος Chris Hunt μετακόμισε σε ένα εφεδρικό δωμάτιο στο σπίτι των φίλων του στο Beeton Grove στο Longsight.

Τα 21 σπίτια με ταράτσα στο μικρό κρησφύγετο κατοικούνταν κυρίως από ιρλανδικά οικογένειες, αλλά ζούσαν επίσης εκεί Άγγλοι, Πακιστανοί και Κύπριοι.

Ήταν, είπε ο Κρις, «συνηθισμένη εργατική τάξη Μάντσεστερ».

Εντυπωσιασμένος από τους γείτονές του, ο Κρις άρχισε να τους φωτογραφίζει καθώς έκαναν την καθημερινή τους δουλειά.

Πραγματοποίησε επίσης μια σειρά συνεντεύξεων μαζί τους μιλώντας ανοιχτά και ειλικρινά για τη ζωή και τις ελπίδες τους.

Οι συνεντεύξεις και οι φωτογραφίες συλλέχθηκαν σε ένα βιβλίο και κατατέθηκαν σε ένα συρτάρι.

Και εκεί έμειναν αόρατοι για περισσότερα από 40 χρόνια, μέχρι που η κόρη του Chris ανακάλυψε το βιβλίο και τον έπεισε ότι άξιζε ένα ευρύτερο κοινό.

Με τίτλο Beeton Grove, το μοναδικό στιγμιότυπο της ζωής του Mancunian του Chris κυκλοφόρησε επιτέλους με τη βοήθεια μιας εκστρατείας χρηματοδότησης πλήθους από τον εκδότη φωτογραφιών ντοκιμαντέρ με έδρα το Λίβερπουλ, Bluecoat Press.

Ο Chris, 71 ετών, είπε: “Νομίζω ότι επειδή έζησα στο δρόμο έμοιαζα να έχω την εμπιστοσύνη των περισσότερων ανθρώπων. Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφώνησαν να μου δώσουν μια συνέντευξη.

“Όλοι είχαν ιστορίες για να πουν. Οι άνθρωποι μου έλεγαν για να κάνουν muggings, τι είδους αντισύλληψη χρησιμοποίησαν. Ένα ζευγάρι μου είπε πώς μισούσαν ο ένας τον άλλο και ήθελαν να χωριστούν.

«Ήταν περισσότερο σαν μια συζήτηση παρά μια συνέντευξη. Θα έβαζα το κασετόφωνο και θα μιλούσαμε. Θα μου έλεγαν για τα πράγματα που ήταν σημαντικά για αυτούς.

“Οι περισσότερες από τις οικογένειες ήταν Ιρλανδικές και συγγενείς μεταξύ τους. Ήρθαν όλοι από την Ιρλανδία για να ζήσουν τα προς το ζην.

“Οι άντρες είχαν δουλειές στους σιδηροδρόμους ή σε εργοτάξια.

Όλοι μισούσαν τον ιδιοκτήτη, επειδή δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να εισπράττει το ενοίκιο κάθε εβδομάδα.

“Ήταν το είδος του τόπου όπου όλοι βρίσκονταν στα σπίτια του άλλου. Κανείς δεν είχε χρήματα. Ήταν συνηθισμένο, εργατική τάξη Μάντσεστερ.”

Το Beeton Grove δημοσιεύεται από την Bluecoat Press και είναι διαθέσιμο για αγορά εδώ.

Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερες από τις εργασίες του Chris στο Βρετανικό Αρχείο Πολιτισμού.

.Source