“Κανείς στην ΤΔΒΚ δεν έχει την πρόθεση να κλείσει τα μαθήματα Κορανίου”

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ersan Saner απάντησε σε ερωτήσεις στις ειδήσεις του TGRT και έκανε αξιολογήσεις για τα τρέχοντα θέματα.

Αναφερόμενος στην ανεπίσημη συνάντηση του ΟΗΕ 5 + που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στα τέλη του μήνα για την Κύπρο, ο Σανέρ δήλωσε ότι η διατριβή της ομοσπονδίας συζητήθηκε για 53 χρόνια, ότι δεν μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία για οποιοδήποτε θέμα στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 6 κύρια θέματα και ότι δεν πρέπει να καταβληθούν περαιτέρω προσπάθειες σε αυτό το θέμα.

Saner, “δύο κυρίαρχα ισότιμα ​​κράτη με τη μητρική πατρίδα Τουρκία και τη Δημοκρατία του νέου μοντέλου θα μπορούσαν να καθιερωθούν. Πρέπει να θέσουμε στο τραπέζι την πραγματική. Η Κύπρος δεν έχει χρόνο να περάσει σε ένα γραφείο με 53 χρόνια τουρκικού λαού Κατά την έννοια της ομοσπονδίας των συνομιλιών στη Γενεύη, η προσδοκία για εξεύρεση λύσης. Στην πραγματικότητα, στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, ο τουρκοκύπριος λαός έχει δείξει τη βούλησή τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τα δύο κυρίαρχα ισότιμα ​​κράτη και τον Πρόεδρο Ersin Tatar. εξελέγη πρόεδρος.

Πραγματοποιώντας αξιολογήσεις σχετικά με την απόφαση που έλαβε το Συνταγματικό Δικαστήριο στην ΤΔΒΚ σχετικά με τα μαθήματα Κορανίου, ο Saner δήλωσε ότι η υπόθεση που υποβλήθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο ήταν μια υπόθεση σχετικά με το εάν η σχετική ένωση, στην οποία είναι μέλη τα μέλη της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Η Επιτροπή Θρησκευμάτων έχει την εξουσία να οργανώνει εκπαίδευση απομνημόνευσης.

Ο Σάνερ είπε: «Μπορούμε να πούμε ότι ορισμένες ομάδες έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο μετά από μια στρεβλωτική δήλωση του δικηγόρου που υπερασπίστηκε την υπόθεση, αν και δεν δόθηκε έμφαση στον κοσμικό, ειδικά ως αποτέλεσμα της δίκης, αν και δεν υπήρχε πρόβλημα με τον κοσμικό .

Αναφέροντας ότι ο ισχυρισμός ότι οι αξιωματούχοι των συνδικάτων που υπέβαλαν την αγωγή είχαν αδικηθεί κατά τη διάρκεια των προαγωγών τους, διαπιστώθηκε ότι ήταν αληθινός από το δικαστήριο και την απόφαση για τη θέσπιση νομικού κανονισμού, ο Saner είπε ότι ως κυβέρνηση, ξεκίνησαν την απαραίτητη εργασία για να κάνουν αυτό το νομικό κανονισμός λειτουργίας.

“Κανείς στην ΤΔΒΚ δεν έχει την πρόθεση να κλείσει τα μαθήματα Κορανίου”

Ο Saner τόνισε ότι δεν υπήρχε απόφαση του δικαστηρίου που να δηλώνει ότι “τα μαθήματα Κορανίου είναι κλειστά στην ΤΔΒΚ” και συνεχίζονται ως εξής:

“Η υπόθεση αφορούσε την ακύρωση της άδειας για το άνοιγμα του μαθήματος αναμνηστικών που δόθηκε στο Γραφείο Θρησκευμάτων, δεν σχετίζεται με τα μαθήματα Κορανίου. Επομένως, κανείς στην ΤΔΒΚ δεν έχει την πρόθεση να κλείσει τα μαθήματα Κορανίου, δεν υπάρχει τέτοια Ως άτομο, δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε ιδέα να κλείσουμε τα μαθήματα του Κορανίου, καθώς είναι συνταγματικό δικαίωμα και κοινωνική ανάγκη κάθε πολίτη να αποκτήσει θρησκευτική εκπαίδευση.

Στην απόφαση του δικαστηρίου, τονίστηκε ότι δεν υπήρχε ζήτημα διοργάνωσης μαθημάτων απομνημόνευσης από όργανο διαφορετικό από το κράτος και δήλωσε ότι η Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων δεν είναι όργανο άλλο από το κράτος, είναι το μόνο κρατικό όργανο που είναι υπεύθυνο για θρησκευτικούς τομείς, και ότι θα συνεχίσει να εκπληρώνει το καθήκον του σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και άλλους θεσμούς.

Ο Saner υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε απόφαση σχετικά με το κλείσιμο των μαθημάτων Κορανίου και είπε: “Η ΤΔΒΚ είναι μια μουσουλμανική χώρα, δεν είναι δυνατόν να κλείσει τα μαθήματα Κορανίου.” Αυτά τα γεγονότα πραγματοποιήθηκαν ως αποτέλεσμα αγωγής που κατατέθηκε σχετικά με το εάν οι παραλήπτες έλαβε τη σωστή προώθηση ή όχι. “

Επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί μόλις εξαλειφθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν κατά τη διάρκεια των προωθήσεων, ο Saner δήλωσε ότι η σχετική ένωση υπέβαλε αίτηση στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση της εξουσίας της Προεδρίας των Θρησκευτικών Υποθέσεων να ανοίξει την πορεία των μνημείων και ότι θα αναδιατάξτε την αρχή για να ανοίξετε το μάθημα του μνημείου.

“Η απάντηση του Çavuşoğlu στον Dendias ήταν κατάλληλη”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ντεντιάς θα ηγηθεί του Saner σε ερωτήσεις σχετικά με τη σκληρή αντίδραση στην επιθετική στάση του Κυπριακού Cavusoglu Dendias, θα κατευθυνθεί στην επιτόπια απάντηση, είπε, καλωσόρισε ο Τούρκος Ανθρωποι.

Πρωθυπουργός Σανέρ, η Τουρκία βλέπει ως τους μοναδικούς δικαστές του νησιού τους το 1974 με την παρέμβασή του ότι η λύση της Κύπρου παρείχε, αλλά οι Έλληνες είναι ο πιο σημαντικός λόγος για την μη εξεύρεση πολιτικής λύσης μέχρι στιγμής στο πρόβλημα στην Κύπρο χρησιμοποιώντας το δικαίωμα του εγγυητή, την Κύπρο και η Τουρκία εξήγησε ότι ήταν επειδή δεν ήθελε να μοιραστεί τίποτα.

Ο Σάνερ περιέγραψε τη στάση του Ντέντια στη συνέντευξη τύπου ως διαφορετική εκδοχή της Ελλάδας και την επιθυμία της ελληνικής πλευράς να προσπαθήσει να συμπιέσει την τουρκική πλευρά κλιμακώνοντας ορισμένα προβλήματα.

ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο απάντησαν επίσης στη Saner, επισημαίνοντας τη συμφωνία της Τουρκίας με την Κύπρο και τη Λιβύη, την Τουρκία, την Αίγυπτο και πάλι με καλές σχέσεις για να ενταχθούν στην τουρκική πλευρά των εξελίξεων υπέρ, ερμηνεύτηκε ότι έφτασε σε διαφορετικές διαστάσεις.

.Source