Κανόνες ταξιδιού κλειδώματος: Μπορώ να ταξιδέψω στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του εθνικού κλειδώματος; | Ταξιδιωτικά νέα | Ταξίδι

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι θα εισαχθεί ένα τρίτο εθνικό κλείδωμα σε ολόκληρη την Αγγλία. Το τρίτο εθνικό κλείδωμα τέθηκε σε εφαρμογή καθώς τα περιστατικά κοροναϊού συνέχισαν να αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν την εβδομάδα. Παρά τις εκκλήσεις για άτομα να παραμείνουν στο σπίτι, οι περιπτώσεις συνέχισαν να αυξάνονται, γεγονός που δυστυχώς οδήγησε σε αύξηση των θανάτων από τον ιό. Το τελευταίο κλείδωμα σημαίνει ότι υπάρχουν βασικές αλλαγές όσον αφορά το ταξίδι στο εξωτερικό.

Μπορώ να πετάξω στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια εθνικού κλειδώματος;

Μπορείτε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό ή στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο εάν έχετε βάσιμο λόγο.

Οι Βρετανοί μπορούν να πετούν στο εξωτερικό μόνο για εργασία, ιατρική περίθαλψη ή επείγοντες συμπονετικούς λόγους.

Δεν θα υπάρξει απαγόρευση πτήσεων, παρόλο που επί του παρόντος υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από και προς τη Νότια Αφρική.

Ο κυβερνητικός ιστότοπος αναφέρει: «Μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο διεθνώς – ή εντός του ΗΒ – όπου έχετε για πρώτη φορά έναν νόμιμα επιτρεπόμενο λόγο να φύγετε από το σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Διακοπές: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα & Πορτογαλία FCDO ταξιδιωτικές συμβουλές

«Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη τις συμβουλές για τη δημόσια υγεία στη χώρα που επισκέπτεστε.

“Εάν πρέπει να ταξιδέψετε στο εξωτερικό (και επιτρέπεται νομικά να το κάνετε, για παράδειγμα, επειδή πρόκειται για εργασία), ακόμη και αν επιστρέφετε σε ένα μέρος που έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν, θα πρέπει να δείτε τους ισχύοντες κανόνες στο τον προορισμό σας και τις ταξιδιωτικές συμβουλές του Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO). “

Μπορώ να πάω σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν είμαι στο εξωτερικό;

Βρετανοί που βρίσκονται στο εξωτερικό δεν χρειάζεται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους «αμέσως».

Ωστόσο, παροτρύνονται να ελέγξουν τις ρυθμίσεις για το ταξίδι στο σπίτι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις αεροπορικές εταιρείες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ
Brexit Τελευταίο: Οι Βρετανοί που κατοικούν στην Ισπανία «απαγορεύτηκαν» από την πτήση στη σειρά Brexit [INSIGHT]
Ταξίδι στην Ισπανία: Το FCDO ενημερώνει συμβουλές σχετικά με την προσωρινή αλλαγή κανόνων [UPDATE]
Ενημέρωση FCDO για Τουρκία, Ιταλία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ολλανδία [ANALYSIS]

Οι αλλοδαποί υπάγονται στους κανονισμούς «διαμονή στο σπίτι».

Ο κυβερνητικός ιστότοπος πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να ταξιδεύετε στο εξωτερικό εκτός εάν επιτρέπεται.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάτε διακοπές. Εάν επισκέπτεστε το Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας.

“Πρέπει να ελέγξετε εάν υπάρχουν περιορισμοί στον προορισμό σας.”

Όσοι μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες καραντίνας του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι χώρες που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο ταξιδιωτικών διαδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτούν αφίξεις για απομόνωση για 10 ημέρες πριν φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δοκιμών προς απελευθέρωση, όσοι επιστρέφουν στην Αγγλία και πρέπει να απομονωθούν θα μπορούν να κάνουν τεστ covid με ένα ιδιωτικό τεστ.

Εάν δοκιμάσουν αρνητικά, μπορούν να αφήσουν την απομόνωση νωρίς.

Διευθύνων σύμβουλος ταξιδιωτικών συμβούλων, ο οργανισμός PC Paul Charles είπε στο Twitter σήμερα το απόγευμα ότι αυτή είναι «παραδοσιακά» μια πολυάσχολη περίοδος για τις ταξιδιωτικές εταιρείες.

Εξήγησε: «Οι ταξιδιωτικές εταιρείες και οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στη λήψη κρατήσεων τις επόμενες εβδομάδες, παραδοσιακά την πιο πολυσύχναστη περίοδο κράτησης του έτους, έτσι ώστε τα κρίσιμα έσοδα να φτάσουν πολύ πριν ταξιδέψουν οι άνθρωποι.

“Ωστόσο, πολλές πτήσεις τον Ιανουάριο / Φεβρουάριο θα ακυρωθούν.”

Source