Κανόνες NYE Κύπρου: Νέα όρια στις συγκεντρώσεις

Κανόνες NYE Κύπρου: Νέα όρια στις συγκεντρώσειςΗ εμφάνιση νέων περιπτώσεων ιών κοροναϊκού έχει καταστήσει αυστηρότερους τους κανόνες στην Κύπρο.

Από την έναρξη της πανδημίας, υπήρξαν 21.315 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις, με 117 θανάτους.

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

  • Όλες οι συγκεντρώσεις στο σπίτι περιορίζονται μόνο σε εκείνους που διαμένουν εκεί. * Η μόνη εξαίρεση είναι για τη Νέα Υόρκη (31 Δεκεμβρίου), όπου το όριο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 άτομα από δύο οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ακόλουθες απαγορεύσεις:

  • Όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους περιορίζονται σε δύο άτομα.
  • Παραμένει σε ισχύ μια απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων / εκδηλώσεων, διαδηλώσεων, παρελάσεων, φεστιβάλ και συναυλιών σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.
  • Η λειτουργία εστιατορίων σταματά. Αυτό περιλαμβάνει εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, παμπ και μπαρ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες παράδοσης και λήψης. Εννοείται ότι μετά τις 21:00 επιτρέπεται μόνο η παράδοση στο σπίτι.
  • Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές στους πιστούς στο Epiphany (6 Ιανουαρίου), με όρια στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στο εσωτερικό. Θα υπάρχει ένα όριο 75 ατόμων που επιτρέπονται στις εκκλησίες, οι οποίοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, δηλαδή ένα άτομο ανά 3 τ.μ.
Η διάθεση εμβολίων Covid ξεκινά στην Κύπρο

Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε ότι η έναρξη των εμβολιασμών την Κυριακή ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ήταν η «αρχή του τέλους, αλλά όχι το τέλος της προσπάθειας».

Οι κάτοικοι και το προσωπικό της Panayia Care Home στη Λεμεσό, ήταν οι πρώτοι που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech στην Κύπρο.

Το πρώτο άτομο στην Κύπρο που θα εμβολιαστεί ήταν ο Δρ. Αναστάσιος Τσίφτσης.

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές και ελπίζω ότι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ιατρικής κοινότητας να εμφανιστεί και να το πάρει έτσι ώστε να βοηθήσουμε να τερματίσουμε την πανδημία νωρίτερα παρά αργότερα», είπε.

«Εμπιστεύομαι την επιστήμη και γι ‘αυτό πήρα το εμβόλιο σήμερα. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές, πολλοί άνθρωποι συμμετείχαν στην κλινική έρευνα, τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί και όλοι συμφωνούμε ότι είναι ασφαλές », πρόσθεσε ο Δρ Αναστάσιος Τσίφτσης.

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έλαβε το εμβόλιο COVID-19, το οποίο περιέγραψε ως «δώρο ζωής».

Ο Αναστασιάδης ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους όσους στάθηκαν στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία COVID-19.

«Το 2021 πρέπει να είναι η επανεκκίνηση μιας νέας ζωής ή ενός νέου δρόμου προς την πραγματική ζωή, όπως είχαμε ζήσει για τόσα χρόνια», υπογράμμισε ο Κύπριος Πρόεδρος.

* Διαβάστε περισσότερα: Η Κύπρος θα άρει την απαγόρευση ταξιδιού σε 56 χώρες
Ετικέτες:
coronavirus, covid-19, covid-19 εμβόλιο, Κύπρος, Δρ Αναστάσιος Τσίφτσης, Δρ. Χρήστος Κυπρί, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Ελλάδα ειδήσεις, ελληνικά νέα, ελληνικά νέα σήμερα, Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, Λεμεσός, Νίκος Αναστασιάδης, νυχτερινή απαγόρευση, Panayia Care Σπίτι, πανδημία, Pfizer / BioNTech, Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Source