Καστοριά. Η διαμάχη μεταξύ των δύο βασιλιάδων κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό φωτογραφίας

Ο φωτογράφος Κύριλος Σαμαράς “περίμενε” για περισσότερες από τέσσερις ώρες για το βραβευμένο κλικ

Η διαμάχη μεταξύ ενός ζευγαριού βασιλιάδων που “συνέλαβε” τον Κύριλο Σαμαρά με τον φωτογραφικό του φακό τον έφερε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό φωτογραφίας “Wild Seasons Photo Competition”.

Αυτός είναι ο μοναδικός τακτικός διαγωνισμός φωτογραφίας άγριας ζωής στην Ελλάδα, που διοργανώνεται τέσσερις φορές το χρόνο για τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ τα Βραβεία Birds προσφέρονται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Το πρώτο βραβείο του φετινού διαγωνισμού κέρδισε ο επαγγελματίας φωτογράφος Κύριλος Σαμαράς, ο οποίος, σύμφωνα με το APE-MPE, «περίμενε» για περισσότερες από τέσσερις ώρες για το βραβευμένο κλικ μέσω μικρών αγώνων μεταξύ ενός πιθανού ζευγαριού. βασιλιάδες

“Λατρεύω πολύ τη φύση και κάνω φωτογραφία άγριας ζωής για πολλά χρόνια. Για αυτήν την ειδική φωτογραφία, βρήκα ένα σημείο στα περίχωρα της Καστοριάς, κοντά στη λίμνη, όπου παρατήρησα ιπτάμενους ψαράδες “κάμπινγκ για ώρες πριν τραβήξω τη φωτογραφία στις αρχές Σεπτεμβρίου.” Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον φωτογράφο να κατανοήσει τις συνήθειες των ειδών άγριας ζωής, ώστε να τα πιάσει.

“Ειδικά για τα πουλιά, υπάρχουν είδη κυνηγιού-συλλέκτη, όπως πάπιες, που φοβούνται τόσο πολύ που μόλις σηκώνουν το φακό τους, το αντιλαμβάνονται ως απειλή, σαν να σηκώνεις όπλο και να εξαφανίζεσαι. “Και για τις αρκούδες που φωτογράφισα κατά λάθος στην Καστοριά, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, γιατί μπορούν να σας καταλάβουν από απόσταση, οπότε πρέπει πάντα να είστε ενάντια στον αέρα, ώστε να μην βρωμίζουν”, είπε ο κ. Σαμαράς. ,

Λέγεται ότι οι ζεστές μέρες που περνάμε το χειμώνα ονομάζονται “αλκιονίδια”, σύμφωνα με τη μυθολογία, μας αποδίδονται և που “τα έδωσαν” έτσι ώστε οι αλκιόντες να μπορούν να επωάσουν με ασφάλεια τα αυγά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source