Κατάσταση του παιχνιδιού: Κανένα σημάδι ψιλοκομμένων νερών που μειώνεται στον γκρίζο ορίζοντα του ιρλανδικού ποδοσφαίρου

ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ;

Χωρίς νίκες σε οκτώ αγώνες και μόλις ένα γκολ σημείωσε το 2020, το ιρλανδικό ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να περιμένει το τέλος του έτους, τα δεινά της ανώτερης ομάδας που επιδεινώθηκαν από την αδυναμία της ομάδας κάτω των 21 ετών και την ομάδα των ανώτερων γυναικών να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάποτε υποσχόμενες καμπάνιες που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ανησυχητικό για τον Stephen Kenny, όταν συντάσσει ενημερώσεις σχετικά με τον τρόπο που παίζουν οι παίκτες του και ποιος αναφέρεται στο “Must Do Better”, αυτή είναι μια εκτεταμένη λίστα.

Η Πρωτοχρονιά είχε λίγη αξία για να γιορτάσει για τις χρεώσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ, μόλις εννέα επιλέξιμοι παίκτες που ξεκινούν στα εννέα παιχνίδια μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα στην κορυφαία πτήση της Αγγλίας, ένας από αυτούς (Aaron Connolly) παίρνει τραυματισμό και άλλος ) κερδίζοντας μια κόκκινη κάρτα.

Ο James McCarthy, ο Jeff Hendrick, ο Shane Long και ο Conor Hourihane παραμένουν στον πάγκο στα κλαμπ τους, ο Shane Duffy είναι τελείως εκτός κατηγορίας σε μια κελτική πλευρά, και το δίδυμο των Sheffield United των John Egan και Enda Stevens φαίνεται να είναι δεσμευμένο για υποβιβασμό.

Από τους πιο ανώτερους παίκτες του, τα μόνα πλεονεκτήματα του τελευταίου ήταν η επανεμφάνιση του Ντάρεν Ράντολφ στην πλευρά του West Ham, η επιστροφή του Séamus Coleman στο αρχικό XI με την Έβερτον και κάτι αναβίωσης για τον Ciaran Clark στο Newcastle United. Αλλά ο Kenny έχει μια ομάδα παικτών που αγωνίζονται σε επίπεδο κλαμπ και μπορεί μόνο να ελπίζει ότι ο χρόνος μεταξύ του τώρα και των προκριματικών τον Μάρτιο είναι ευγενικός με τους Hendrick και Duffy, ενώ επίσης υπονομεύει πώς έδειχνε αυτή η πρώιμη υπόσχεση του Adam Idah , Troy Parrott και Connolly πριν από 12 μήνες σταμάτησαν: κυρίως από τραυματισμό αλλά σταμάτησαν ακόμη.

Εσωτερικά, το Dundalk βρίσκεται σε πραγματικό σταυροδρόμι, με τις αποχωρήσεις των ηρώων που είναι φορτωμένοι με μετάλλια, όπως ο Gary Rogers και ο Seán Gannon και μόλις δύο νέες πινακίδες μέχρι σήμερα.

Η άφιξη του Jim Magilton θα σταθεροποιήσει ένα πολύ ασταθές πλοίο, αλλά το 2021 θα είναι μια πολύ αυστηρή δοκιμασία στο γήπεδο, ενώ ο τρόπος χειρισμού των διαπραγματεύσεων για συμβόλαια και η έλλειψη οποιασδήποτε προόδου στην ανάπτυξη του γηπέδου είναι ανησυχίες.

Ο Dundalk έπεσε μέχρι το 2020 για να προχωρήσει στα στάδια του ομίλου Europa League και επίσης να κερδίσει το Κύπελλο FAI, αλλά δεν αντέχει πλέον την αναταραχή (μεγάλο μέρος της αυτοπροβολής) που υπέστησαν το 2020.

Το Cork City αντιμετωπίζει επίσης μια δύσκολη διαδικασία ανοικοδόμησης, εντός και εκτός του πεδίου παιχνιδιού.

Ποια αστέρια αυξάνονται;

Οι βαριές ήττες (0-3, 0-5, 0-4) τον Δεκέμβριο / Ιανουάριο ήταν μια δοκιμασία για την άμυνα του αμυντικού της West Brom, Dara O’Shea, αλλά στη μέση αυτής της περιόδου των απωλειών, ο O’Shea έκανε μια μεγάλη εντύπωση στην άμυνα των Baggies με ισοπαλία 1-1 με τη Λίβερπουλ. Ένα άλλο στολίδι από το ορυχείο του ταλέντου που είναι το St Kevin’s Boys, το O’Shea αξίζει να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, μέσω της μετάβασης σε ένα μεγαλύτερο κλαμπ, εάν το WBA υποβαθμιστεί.

Αξίζει επίσης μια θέση στην κορυφαία πτήση είναι ο Jason Knight, ο οποίος έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια για το Derby County από οποιονδήποτε άλλο παίκτη αυτή τη σεζόν, αμέσως τραβώντας το βλέμμα του Wayne Rooney όταν ανέλαβε από τον Phillip Cocu.

Ο Jack Byrne (Κύπρος), ο Josh Cullen (Βέλγιο) και ο Connor Ronan (Ελβετία) έχουν ανοίξει τα φτερά τους με κινήσεις εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και αν αυτό το τρίο επιθετικού ταλέντου μεσαίου επιπέδου εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, το ιρλανδικό ποδόσφαιρο θα είναι σε καλύτερο μέρος.

Πέρα από το COVID-19, ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ;

Χρήματα. Η FAI AGM του περασμένου μήνα περιέγραψε πόσο απαίσια πράγματα ήταν στο Abbotstown, υποχρεώσεις 76 εκατ. Ευρώ. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Jonathan Hill εντυπωσιάζει το μακροχρόνιο προσωπικό του FAI με τον τρόπο του και την έλλειψη αποσκευών σε οποιοδήποτε προηγούμενο καθεστώς, αλλά ο δίσκος του στοιβάζεται σε ένα εντυπωσιακό ύψος. Η εμπορική του ομάδα προσπαθεί να κερδίσει μια ιρλανδική επιχειρηματική κοινότητα που θέλει να κρατήσει μια τοξική FAI από απόσταση και προσπαθώντας να κερδίσει χρήματα από τους προϋπολογισμούς χορηγιών που επηρεάζονται από το Covid είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα.

Ήταν μόνο η εισφορά μετρητών από την UEFA και την κυβέρνηση που κράτησαν το FAI στις επιχειρήσεις το 2019 και το 2020, και υπάρχει η ελπίδα ότι η ένωση μπορεί να ανακτήσει κάποια μορφή οικονομικής ανεξαρτησίας έως το 2023. Αλλά χωρίς τον κύριο χορηγό, όχι χορηγός για το πρωτάθλημα της Ιρλανδίας (ανδρών και γυναικών) και χωρίς τηλεοπτική συμφωνία για το πρωτάθλημα, το FAI θα τροφοδοτεί απορρίμματα.

Μια ανανεωμένη έκδοση της δημοφιλούς υπηρεσίας ροής WatchLOI θα έδινε οπτική πρόσβαση στους θαυμαστές που δεν είχαν άδεια να παρακολουθήσουν παιχνίδια, αλλά η απώλεια αγώνων μετάδοσης, σε αυτό που θα θεωρούσε «η τηλεόραση» με παλιά χρήματα, θα είχε αντίκτυπο καθώς το ενδιαφέρον της RTÉ να δωρίσει Ο χρόνος για τα προγράμματα για τα παιχνίδια LOI είναι, με βάση τα στοιχεία προβολής τους, δροσερό.

Το Euro 2020 είναι επίσης μια ανησυχία για όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας εδώ, όπως θα έπρεπε να αποφασίσει η UEFA να εγκαταλείψει το τουρνουά σε 12 πόλεις σε ολόκληρη την ήπειρο και να παίξει τον τελικό σε μία μόνο χώρα ή σε ένα κεντρικό κέντρο, το Δουβλίνο θα μπορούσε να χάσει.

Ο αντίκτυπος του Brexit στο ποδόσφαιρο και η μετακίνηση παικτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργεί μια ευκαιρία αλλά και μια τεράστια πρόκληση για το ανήλικο παιχνίδι εδώ και την ιδέα ότι οι καλύτεροι 16χρονοι μας θα μείνουν απλά στην Ιρλανδία και μπορούν να πάρουν το ίδιο Το επίπεδο προγύμνασης, χρηματοοικονομικής υποστήριξης και υλικοτεχνικής / ιατρικής υποστήριξης που θα είχαν σε ένα κλαμπ της Premier League στην Αγγλία δεν είναι ρεαλιστικό.

ΜΗΝ ΕΚΠΤΩΣΕΤΕ ΑΝ …

Το ιρλανδικό ποδόσφαιρο πρέπει να συνηθίσει να αδειάζει περίπτερα και χωρίς θαυμαστές, σε όλα τα επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα. Η Κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν και πότε μπορούν να επιτραπούν οι οπαδοί, αλλά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πότε το Στάδιο Tallaght θα έχει πάλι 9.000 άτομα, ή πότε θα κυκλοφορήσει το Aviva.

Κατεβάστε την εφαρμογή Sunday World

Τώρα κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή για όλα τα τελευταία Sunday World News, Crime, Irish Showbiz και Sport. Διατίθεται σε συσκευές Apple και Android

Συντάκτες στο Διαδίκτυο

Source