Κατά τη διάρκεια της επιδημίας, οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς θα είναι περιορισμένοι σε όλο τον κόσμο

Ο πλανήτης θα αποχαιρετήσει το 2020, μια χρονιά που σηματοδοτείται από την επιδημία κοραναϊού, η οποία αναγκάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά στο σπίτι τους.

Μετά από μήνες περιοριστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού του covid-19, που σκότωσε τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, νέα κύματα επιδημιών αναγκάζουν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού να παρακολουθήσει τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς από τον καναπέ τους.

Από το Σίδνεϊ στη Ρώμη, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθούν πυροτεχνήματα ή άλλες εκδηλώσεις στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή μέχρι να αναβληθούν.

Το μικρό αρχιπέλαγος του Κιριμπάτι island Το νησί Σαμόα του Ειρηνικού θα είναι το πρώτο που θα αποχαιρετήσει το 2020 στις 12 το μεσημέρι ελληνική ώρα. Στις 00, ενώ τα ακατοίκητα νησιά, το Holland քեր Baker, θα πρέπει να περιμένουν 26 ώρες.

Αν και δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την επιδημία, τα νησιά του Ειρηνικού θα βιώσουν επίσης ένα διαφορετικό νέο έτος λόγω του κλεισίματος των συνόρων των χωρών, των απαγορευμένων ταξιδιών.

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις

Το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, γιορτάζει την ετήσια έκθεση πυροτεχνημάτων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς φέτος χωρίς θεατές μετά από μια νέα εστία στο βόρειο τμήμα της πόλης, με συνολικά 150 περιπτώσεις πονόλαιμου.

Προγραμματίστηκε ακόμη και να επιτρέψει σε 5.000 εργαζόμενους πρώτης γραμμής να παρακολουθήσουν την παράσταση για να τους ευχαριστήσουν, αλλά ακυρώθηκε.

Οι περισσότεροι κάτοικοι θα χαρούν να παρακολουθήσουν τις γιορτές στην οικιακή τους τηλεόραση, καθώς δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις άνω των 5 ατόμων.

Το ίδιο θα συμβεί στη Ρώμη όταν οι κάτοικοι της ιταλικής πρωτεύουσας παρακολουθούν τους εορτασμούς του Circus Maximus από το σπίτι. Υπάρχει θέα δύο ωρών, καθώς και φωτισμός των πιο συμβολικών περιοχών της πόλης.

Στην Ιταλία, ο αποκλεισμός εφαρμόστηκε έως τις 7 Ιανουαρίου,, 22. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά το 00.

Διασχίζοντας από τη Γαλλία στη Λετονία στη Βραζιλία, η αστυνομία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στρατεύματα αναπτύχθηκαν για να παρακολουθήσουν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της κυκλοφορίας.

“Ελπίδα”

Ο Αμερικανός τραγουδιστής Patti Smith θα δώσει μια ζωντανή συναυλία στο Λονδίνο προς τιμήν του προσωπικού της Βρετανικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS), ο οποίος πέθανε από τον κωδικό 19. Η συναυλία θα μεταδοθεί επίσης στο YouTube.

Η Νέα Ζηλανδία, όπου εξακολουθούν να ισχύουν μόνο μερικοί περιορισμοί, θα είναι μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο των οποίων οι κάτοικοι θα μπορούν να γιορτάσουν ζωντανά την άφιξη της νέας χρονιάς.

Στο Ντουμπάι, χιλιάδες άνθρωποι θα παρακολουθήσουν πυροτεχνήματα και λέιζερ στο Burj Khalifa, παρά την επιδημία, τον ψηλότερο πύργο στον κόσμο. Όσοι είναι εκεί πρέπει να φορούν μάσκα և εγγραφή χρησιμοποιώντας κωδικό QR.

Οι αρχές στη Βηρυτό, η οποία συνεχίζει να συγκλονίζεται από μια μαζική έκρηξη στις 4 Αυγούστου που προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στην πόλη, έχουν μειώσει τα μέτρα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινήσει μετά τις 3 το πρωί. Μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα έχουν ανοίξει ξανά και σχεδιάζουν να διοργανώσουν μεγάλες γιορτές της Πρωτοχρονιάς.

Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που δείχνουν γεμάτο εστιατόρια και κλαμπ έχουν ωθήσει τις αρχές του Λιβάνου να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής νέου αποκλεισμού μετά το νέο έτος.

Σε όλο τον κόσμο αύριο προκαλεί ανησυχία

Στη Βραζιλία, τη χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων Covid-19, οι γιατροί βρίσκονται στη δεύτερη θέση, με τους γιατρούς να φοβούνται ένα νέο κύμα της επιδημίας.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν βίντεο ανθρώπων που γιορτάζονταν χωρίς μάσκες, ενώ η τηλεόραση μεταδίδει εικόνες αστυνομίας που κλείνουν τις ράβδους γεμάτες ανθρώπους.

Στις ευχές της για το Νέο Έτος, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι αυτή η «ιστορική» κρίση που προκαλείται από την επιδημία θα παραταθεί έως το 2021, αν και το εμβόλιο φέρνει «ελπίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source