Καταγγελία-καταδίκη T / C δικηγόρων … Δημοσιογράφος Κύπρος

Μέλη του Τουρκοκυπριακού Δικηγορικού Συλλόγου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά στο Ανώτατο / Συνταγματικό Δικαστήριο τη Δευτέρα το πρωί, καταδικάζοντας δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την απόφασή του για μαθήματα ουρανίου.

Σύμφωνα με αναφορές στα κατεχόμενα εδάφη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι διαδηλωτές εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την ανεξαρτησία της «δικαιοσύνης» στα κατεχόμενα εδάφη, λέγοντας ότι θα την υπερασπιστούν, καθώς αποτελεί εγγύηση δικαιοσύνης.

Κράτησαν φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ και φώναξαν συνθήματα όπως «Υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος (αναφέρονται στο δικαστικό σώμα»).

Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Narin Ferdi Sefik εξέφρασε την υποστήριξή της για τη διαμαρτυρία, βγαίνοντας στο μπαλκόνι του γραφείου της, όπου χαιρέτησε τους διαδηλωτές.

Ο Χασάν Εσετάγκλι, Πρόεδρος του Τούρκου Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου, δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν այլ άλλων Τούρκων πολιτικών έγιναν χωρίς αυτές, γνωρίζοντας την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της 15ης Απριλίου 2021, μεταφράζοντας έτσι τις δηλώσεις ως επίθεση κατά το δικαστικό σώμα:

“Τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες επειδή δεν σέβονται τις αποφάσεις των” δικαστηρίων “μιας άλλης χώρας” (ψευδές κράτος) “, είπε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος.

Πηγή: KYPE

Source