Καταγγελία του ΑΚΕΛ στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς. “Μη μεθοδικό κλείσιμο”

Η διαμαρτυρία του ΑΚΕΛ Πάφου πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση να κλείσει προσωρινά τους θαλάμους του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς προκειμένου να ενισχυθεί η κλινική Covid19 του Νοσοκομείου Πάφου

Η Περιφερειακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Πάφου οργανώνει τη Δευτέρα 2021. 19 Απριλίου, 5 μ.μ. Στις 00, μια συμβολική διαμαρτυρία κοντά στο Νοσοκομείο Chrysostom στην Κωνσταντινούπολη – η υποστήριξή μας στον αγώνα που πλήρωσε το ιατρικό προσωπικό κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Η ανακοίνωση είναι όπως είναι.

Η Περιφερειακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, αλλά և τη διαφωνία της με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας և ΟΚΥΠΥ να «κλείσει προσωρινά» τα παθολογικά τμήματα του Νοσοκομείου Χρυσοχούς և για τη μεταφορά του προσωπικού στο Νοσοκομείο Πάφου. τμήμα υποστήριξης covid-19, που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Κατανοούμε την ανάγκη αντιμετώπισης του μεγάλου αριθμού περιπτώσεων της πρόσφατης επιδημίας, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη βιαστικά, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση ή ενημέρωση. Αυτή η απόφαση επηρεάζει σαφώς το δικαίωμα των κατοίκων της περιοχής να έχουν ίση πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο της αίθουσας παθολογίας κρίθηκε απαραίτητο, καθώς εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ντόπιων και επισκεπτών. Ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν, η έλλειψη άμεσης ιατρικής περίθαλψης στην περιοχή Χρυσοχούς είχε δυσμενείς εξελίξεις.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης, η λήψη άλλων διορθωτικών μέτρων εξυπηρετούν τις ανάγκες της περιοχής, την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών.

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση χειρίζεται κρυφά το κλείσιμο του νοσοκομείου Chrysostom City με αυτήν την απόφαση, επηρεάζοντας σημαντικά τη δημόσια υγεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως Περιφερειακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, διοργανώνουμε τη Δευτέρα 2021. 19 Απριλίου, 5 μ.μ. Στις 00, μια συμβολική διαμαρτυρία μπροστά από το Νοσοκομείο Chrisohus στην Κωνσταντινούπολη Εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην παραπάνω αναφερόμενη λανθασμένη απόφαση, ταυτόχρονα εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στον αγώνα που πλήρωσε το ιατρικό προσωπικό κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Καλούμε τον δήμαρχο του Χρυσόστομ, το δημοτικό συμβούλιο, τα κοινοτικά συμβούλια και άλλες οργανωμένες ομάδες στο δημοτικό συμβούλιο να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ενάντια στη μεθοδική απόπειρα κλεισίματος του νοσοκομείου.

Source