Καταγγελίες για την ατμόσφαιρα εκφοβισμού κτηνιάτρων

Καταγγελίες για την ατμόσφαιρα εκφοβισμού κτηνιάτρων

Ο ανταγωνισμός του παρελθόντος – η σύγκρουση μεταξύ της Υπηρεσίας Ελέγχου των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών – αναζωογονήθηκε χθες στην έβδομη συνεδρίαση της Επιτροπής Ερευνών για την Κύπρα. Ο λόγος είναι η μαρτυρία του 13ου μάρτυρα, Ανδρέα Παπαευσταίου, πρώην Αναπληρωτή Διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ο οποίος μίλησε για την ατμόσφαιρα εκφοβισμού των κτηνιατρικών υπαλλήλων από τον τότε αξιωματούχο της Υπηρεσίας Ελέγχου Ανδρέα Χασαπόπουλο.

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής, ο κ. Παπαεφτατίου σημείωσε ότι τα προβλήματα αφορούσαν τις προσφορές για την επεξεργασία ζωικών υποπροϊόντων από κτηνιατρικές υπηρεσίες. Εκείνη την εποχή, η διεύθυνση ήταν η Sigan, η οποία διαχειρίζεται ακόμη ζωικά υποπροϊόντα, ενώ η Cypra ανακοίνωσε τον διαγωνισμό χωρίς αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ. Στην αγορά, πωλούν άχρηστο κρέας

Αποδίδει όλη την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών στο γεγονός ότι ο κ. Χασαπούπουλος δεν γνώριζε για το θέμα. Ο τότε Αναπληρωτής Διευθυντής Κτηνιατρικών Υπηρεσιών δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας (ΚΕΑΑ) που παρευρέθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων έγραψαν μια επιστολή ζητώντας τους να τους προστατεύσουν από τη συμπεριφορά του κ. Χασακόπουλου, ενώ το προσωπικό του περιστατικό, το οποίο είπε ο κ. ένα ψέμα. Είπε ότι προσπαθούσε να εξαναγκάσει τη θέση του με απειλές και κραυγές, προειδοποιώντας ότι ήμασταν παράνομοι και ότι θα μας κλειδώσει στη φυλακή.

Πρόσθεσε ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες είχαν τεράστιο πόλεμο εναντίον του κ. Χασαπούπουλου. Εξήγησε ότι ήταν δυνατό για την Κύπρο να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της KEAA, προσπαθώντας να εκφοβίσει κτηνιατρικούς υπαλλήλους σε κάθε συνεδρίαση της KEAA.

Τα μέλη της επιτροπής κάλεσαν τον Andreas Papaefstatiu να απαντήσει σε συμφωνία κτηνιατρικής αμοιβής με την Cypra για 10.000 € 10.000 το μήνα. Όπως εξήγησε, υπήρχε πρόβλημα με την είσπραξη ενοικίου σε όλα τα σφαγεία, ξεκίνησε μια εκστρατεία για την πληρωμή των χρεών τους, επειδή οι ιδιοκτήτες τους το αγνόησαν. Τόνισε ότι η σχέση του με τους ιδιοκτήτες δύο ανταγωνιστικών εταιρειών, Sigan և Cypra, είναι επαγγελματική.