Καταγραφή ιών – 290 ημέρα

Πολυθρόνα Οζάν – να σταματήσει η ζωή σε πανδημία πανικού στην Ευρώπη και την Τουρκία στο 2ο κύμα.

Εδώ είναι οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας:

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση χωρίς διακοπή καθ ‘όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που έληξε τους περιορισμούς της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του koronavirüsl σε ολόκληρη την Τουρκία την Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τις 21:00, οι περιορισμοί στους δρόμους από τις 05:00 έληξαν.

Το Ισραήλ καραντίνα για δύο εβδομάδες λόγω του Kovid-19
Το Ισραήλ μπήκε σε καραντίνα δύο εβδομάδων από το απόγευμα της Κυριακής στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στον Kovid-19.

Ο αριθμός των υποθέσεων Kovid-19 στον κόσμο ξεπέρασε τα 81 εκατομμύρια
Ο αριθμός των νέων τύπων περιπτώσεων κοροναϊού στον κόσμο έχει ξεπεράσει τα 81 εκατομμύρια.

Νέα μετάλλαξη του Covid-19 εξαπλώνεται στην Ιαπωνία
Ο αριθμός των ατόμων με τη νέα μετάλλαξη του Covid-19, που αναφέρεται ότι είναι πιο μεταδοτικός στην Ιαπωνία, αυξήθηκε σε 8.

Ο αριθμός των ατόμων που εντοπίστηκαν με το Kovid-19 παγκοσμίως ξεπέρασε τα 81 εκατομμύρια 145 χιλιάδες
Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στον νέο τύπο επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19) έχει ξεπεράσει τα 81 εκατομμύρια 145 χιλιάδες παγκοσμίως.

Καθηγητής Δρ. Kara: Ακόμα κι αν εμβολιαστούμε, ο κίνδυνος μόλυνσης συνεχίζεται
Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Καθ. Δρ. Ο Ate Kara είπε, «Ακόμα κι αν εμβολιαζόμαστε, ο κίνδυνος μετάδοσης ιών συνεχίζεται».

Ο αριθμός των θετικών περιπτώσεων αυξήθηκε σε 14 στο Karşıyaka
Ο Karşıyaka εξήγησε ότι ως αποτέλεσμα των δοκιμών κοραναϊού, βρέθηκαν θετικά περιστατικά σε 1 ποδοσφαιριστή και 2 μέλη της ομάδας, και ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων στην ομάδα αυξήθηκε σε 14.

Το ξέσπασμα του Kovid-19 έπληξε την ατζέντα των ΗΠΑ το 2020
Στις ΗΠΑ, η χώρα που πλήττεται περισσότερο από το νέο είδος επιδημίας κοραναϊού στον κόσμο, το 2020 πέρασε υπό τη σκιά του ιού.

«Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μετάλλαξη του ιού»
Πανεπιστήμιο Samsun Ondokuz Mayıs (OMÜ) Ιατρική Σχολή, Τμήμα Θωρακικών Νοσημάτων, Μέλος Σχολής Καθ. Δρ. Ο Meftun Ünsal είπε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μετάλλαξη του κοροναϊού (Covid-19) στην Αγγλία και ότι αυτό δεν θα μειώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Το νέο πρόβλημα του κόσμου πριν τελειώσει ο κοροναϊός: θάνατοι
Λόγω του κορανοϊού, η διαδικασία γέννησης πολλών εγκύων γυναικών άρχισε να μην ελέγχεται τακτικά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σημειώθηκε σημαντική αύξηση των θανάτων από μητέρες και βρέφη.

Καθηγητής Δρ. Yılmaz: Ενώ πολεμάμε τον Kovid-19, οι προδότες παίζουν σε βίλες
Καθηγητής Δρ. Ο Γιλμάζ είπε, «Υπάρχει μια ομάδα που αποκαλώ προδότες που δεν ακολουθούν τους κανόνες στην καταπολέμηση του κοροναϊού. Ενώ αγωνιζόμαστε 24 ώρες μπροστά, πάρτι στις βίλες. Πολεμήστε στα μέτωπα όσο θέλετε, και εάν οι προδότες συνεχίσουν τη στάση τους πίσω, είναι πολύ δύσκολο για εμάς να ξεπεράσουμε αυτήν τη δουλειά. “

Γιατρός Painter που νίκησε τον Kovid-19: Πάλεψα ένα τέρας που με στραγγάλισε
Ο 43χρονος γιατρός Boyacı, ο οποίος νίκησε τον Kovid-19, συνελήφθη στο νοσοκομείο και μετά τη θεραπεία που είδε στο σπίτι, επεσήμανε ότι τα μέτρα πρέπει να ακολουθηθούν: «Πάλεψα με ένα τέρας που μου πήρε την ανάσα, με εμπόδισε να αναπνεύσω και με ασφυξία». είπε.

Οι θάνατοι από το Kovid-19 στη Γερμανία ξεπέρασαν τις 30 χιλιάδες
Με το θάνατο 348 ανθρώπων τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του ιού στη Γερμανία, η συνολική απώλεια ζωής αυξήθηκε σε 30 χιλιάδες 126.

21 νοσοκόμες σε καραντίνα στο TRNC λόγω του Covid-19
Συνολικά 21 νοσοκόμες σε καραντίνα αφότου εντοπίστηκε ο ιός της κορώνας σε 3 νοσοκόμες στο κρατικό νοσοκομείο Burhan Nalbantoğlu στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).

Υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ Pilli: Τα εμβόλια Kovid-19 αναμένεται να φτάσουν εντός 10 ημερών
Ο υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ Πίλι, ένα τμήμα της χώρας από την Τουρκία Kovid-19 που καθορίζει το εμβόλιο, αυτό το εμβόλιο είπε ότι αναμένουν να φτάσουν στην ΤΔΒΚ εντός 10 ημερών.

Ο εμβολιασμός Kovid-19 ξεκίνησε στο Βέλγιο
Στο Βέλγιο με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, έχει ως στόχο τον εμβολιασμό του 70% των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μέχρι το τέλος του 2021.

Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου Δρ. Χωρίς απώλεια: Θεωρητικά είναι δυνατόν να εμβολιάζονται περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άτομα καθημερινά
Εκπρόσωπος κατάρτισης κλινικής ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο νοσοκομείο της Άγκυρας και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Επιστημών Υγείας Assoc Δρ. Οι δηλώσεις του Afşin Emre Kayıpmaz σχετικά με το εμβόλιο εμφανίστηκαν στην εφημερίδα Habertürk.

Times: Το βρετανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κινδυνεύει να μην μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ταχέως αυξανόμενες περιπτώσεις Covid
Σύμφωνα με έκθεση στην εφημερίδα Times, ανώτεροι αξιωματούχοι υγείας προειδοποίησαν ότι λόγω της ταχέως εξάπλωσης της μετάλλαξης του κορανοϊού, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας κινδυνεύει να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον αριθμό των ασθενών.

Επιλέχθηκε «Ιατρός της Χρονιάς»: Ο γιατρός ακτινολόγος πεθαίνει από κοροναϊό
Ο ειδικός ακτινολογίας Γιατρός Yavuz Durmuş, που εργάζεται στο Νοσοκομείο Εκπαίδευσης και Έρευνας της Bursa Yüksek İhtisas, πέθανε λόγω του κοροναϊού. Δρ. Αποδείχθηκε ότι ο Yavuz Durmuş επιλέχθηκε ως γιατρός της χρονιάς πέρυσι.

Αυτά τα 8 σφάλματα μπορούν να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε καραντίνα
Λέγοντας ότι τα λάθη που πρέπει να γίνουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της περιόδου καραντίνας μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα, ο Hilal Karaca είπε, «Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων διαφόρων ομάδων τροφίμων είναι απαραίτητη για την υγεία και τη λειτουργία όλων των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των ανοσοκυττάρων. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, δοκιμάστε να περιορίσετε το χρόνο της οθόνης σε μία ώρα πριν πάτε για ύπνο », είπε.

Ο Ισραηλινός με το εμβόλιο Covid-19 πέθανε μετά από 2 ώρες
Ένα 75χρονο άτομο που έλαβε το εμβόλιο Covid-19 στο Ισραήλ πέθανε 2 ώρες μετά το εμβόλιο, έχοντας καρδιακή προσβολή.

Ο αριθμός των περιπτώσεων κοροναϊού αυξήθηκε κατά 27 χιλιάδες 787 στη Ρωσία
Εντοπίστηκαν 27 χιλιάδες 787 νέες περιπτώσεις κοροναϊού τις τελευταίες 24 ώρες σε 84 περιοχές της Ρωσίας. Ο αριθμός των υποθέσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής ήταν 3 εκατομμύρια 78 χιλιάδες 35.

200 Βρετανοί τουρίστες που δεν ήθελαν να μείνουν σε καραντίνα στην Ελβετία διέφυγαν από το ξενοδοχείο
Έχει ανακοινωθεί ότι περίπου 200 Βρετανοί τουρίστες που πήγαν στην Ελβετία για σκι λόγω των χριστουγεννιάτικων διακοπών, εκμεταλλεύτηκαν το σκοτάδι της νύχτας και διέφυγαν από την καραντίνα ενάντια στη νέα μετάλλαξη κοραναϊού.

«Φοβίζει τους ανθρώπους να κοιμούνται εκεί ως γιατρός εντατικής θεραπείας»
Ειδικός Dr. Ο Volkan Yarar είπε: «Ως γιατρός εντατικής θεραπείας, είναι πολύ τρομακτικό να βρεθεί ένας ασθενής εκεί και να γνωρίζουμε τις πιθανές αρνητικές συνέπειες. Μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τη θεραπεία σας. ” είπε.

Ο γιατρός που πέθανε στο Samsun λόγω του Kovid-19 απεστάλη στο τελευταίο του ταξίδι με δάκρυα
Η κηδεία του γιατρού Ali Murat Uludoğan, ο οποίος υπέκυψε στον νέο τύπο κοροναϊού (Kovid-19) που έπιασε στο Samsun, θάφτηκε με δάκρυα.

Άδεια διερεύνησης για θανάτους κοροναϊών σε γηροκομείο στο Εσκισχίρ
Η Διοίκηση του Εσκί Σεχίρ έδωσε άδεια για διερεύνηση ισχυρισμών αμέλειας σε σχέση με το θάνατο 9 ηλικιωμένων πολιτών και διοικητικού προσωπικού Σαντίκ Κάγια από τον κοροναϊό στο Νοσοκομείο Hacı Süleyman Çakır τον Μάιο.

Ο νέος τύπος Covid-19 που καθορίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρήθηκε σε δύο ακόμη χώρες
Ο ταχύτερα διαδεδομένος τύπος κοροναϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε στη Φινλανδία και τη Νορβηγία. Φινλανδοί αξιωματούχοι κάλεσαν άτομα που έχουν εισέλθει στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 7 Δεκεμβρίου να λάβουν μέρος στο τεστ Covid-19.

Sinovac: «Τα αποκαλυπτόμενα αντικρουόμενα δεδομένα εγείρουν αμφισβητήσιμη εμπιστοσύνη στο σχόλιο της Κίνας για το εμβόλιο» από το Reuters
Το πρακτορείο ειδήσεων του Reuters γράφει ότι η Τουρκία έχει παραγγείλει επίσης την κινεζική εταιρεία Sinovac που αναπτύχθηκε από το επίπεδο δραστηριότητας Covidien-19 σε αντικρουόμενα δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο από το εμβόλιο υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη.

Source