Καταιγίδα αντιδράσεων στις τουρκικές επεμβάσεις στα κατεχόμενα εδάφη για μαθήματα ουρανίου για απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου

Στα Κατεχόμενα Εδάφη, το «Συνταγματικό / Ανώτατο Δικαστήριο» έκρινε ότι η διδασκαλία του ουρανίου του Κορανίου ήταν αντίθετη με τις αρχές του κοσμικού. Η απόφαση του Τούρκου Προεδρικού Εκπροσώπου Φαχρετίν Αλτούν ως «δικαστικό πραξικόπημα κατά της ελευθερίας της θρησκείας και των πεποιθήσεων», μια θέση που προκάλεσε αντιδράσεις στα κατεχόμενα εδάφη.

Η απόφαση του «δικαστηρίου»

Η απόφαση του Συνταγματικού / Ανώτατου Δικαστηρίου σχετίζεται με την υπόθεση του Συνδικάτου των Θρησκευμάτων (Θρησκευτικοί Υπάλληλοι) (HMZMET-SEN) · στο νόμο »με την προσθήκη του σημείου 88 της τροπολογίας.

Ο ενάγων διαπιστώνει ότι αυτή η ρήτρα έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 1 του Συντάγματος σχετικά με την αρχή του κοσμικού, ενώ το Συνταγματικό Δικαστήριο προσθέτει ότι έρχεται επίσης σε αντίθεση με το άρθρο 23 4 4, το οποίο προβλέπει ότι η θρησκευτική εκπαίδευση αφήνει τον «κρατικό» έλεγχο. Επίσης, έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο, το οποίο αναφέρει ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που έρχονται σε αντίθεση με τη σύγχρονη επιστήμη και τις εκπαιδευτικές αρχές δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ότι η κύρια ευθύνη του «κράτους» είναι να παρέχει στους ανθρώπους την εκπαίδευση που χρειάζονται.

Το “κράτος” εκτελεί αυτό το καθήκον με προγραμματισμένο τρόπο, σύμφωνα με τις αρχές At αξίες του Ατατούρκ, περιεχόμενο διακοσμημένο με εθνική κουλτούρα values ​​πνευματικές αξίες, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις του χρόνου և τεχνολογίας καθώς και στις απαιτήσεις և απαιτήσεις. Οι ανάγκες της ατομικής κοινωνίας προστίθενται στην απόφαση του «δικαστηρίου».

Ταυτόχρονα, καταργεί τη θέση του Αναπληρωτή Προϊσταμένου του “Τμήματος Θρησκευμάτων”, η οποία το 2017 τροποποιήθηκε και πάλι με τον “νόμο”.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πλήρης απόφαση του «δικαστηρίου» δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ανακοινώσεις του Altun

Σε δημοσίευση στο Twitter, ο επικεφαλής των επικοινωνιών για την τουρκική προεδρία, Φαχρετίν Αλτούν, χαρακτήρισε την απόφαση ως «αποτέλεσμα ιδεολογικής και δογματικής σκέψης». “Η ερμηνεία του κοσμικού με τόσο επιφανειακό, λανθασμένο τρόπο είναι ένα βήμα προς την κατάργηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών”, είπε.

Ο κοσμικός, πρόσθεσε, εγγυάται τη θρησκευτική ελευθερία και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο απαγόρευσης της θρησκευτικής εκπαίδευσης. “Ωστόσο, οι Jacobins (SS: Πολιτική ομάδα κατά τη Γαλλική Επανάσταση, άθεοι) χρησιμοποιούν τον κοσμισμό για να καταστέλλουν τις θρησκευτικές μας αξίες – τον πολιτιστικό πλούτο.

Αυτή η λανθασμένη απόφαση, συνέχισε, ελήφθη σε μια κρίσιμη στιγμή όταν η Τουρκία έθεσε την ισχυρή βούλησή της στη διεθνή σκηνή για το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, ιδίως της Κύπρου, “μια απειλή για την ύπαρξη και την ενότητα των Τουρκοκυπρίων”.

“Αυτό το δικαστικό πραξικόπημα κατά της ελευθερίας της θρησκείας ή των πεποιθήσεων που εγγυάται η δικαστική δημοκρατία δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτό. Ο χρόνος της απόφασης είναι σημαντικός. “Είναι καθήκον όλων να δείξουν σεβασμό στη δημοκρατία ως απάντηση σε αυτήν την απόφαση, η οποία δημιουργεί αμφιβολίες για τον σκοπό της.”

Η Τουρκική Δημοκρατία, είπε ο κ. Altun, συνεχίζοντας να βρίσκεται δίπλα στους Κύπριους Τούρκους με όλη της τη δύναμη, εμπνευσμένη από την ιστορία, θα σπάσει ξανά αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι με τους Τουρκοκύπριους, όπως έγραψε, ο οποίος παίζει εις βάρος του T / k .

Απαντήσεις σε κατεχόμενα εδάφη

Οι δηλώσεις του Altun είναι πολύ λυπηρές, δήλωσε ο Πρόεδρος του RTK Tufan Erhürmann, προσθέτοντας ότι τέτοιες αναφορές δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτές. Αυτός δεν είναι ο τρόπος συζήτησης των δικαστικών αποφάσεων, είπε, προσθέτοντας ότι «υπερασπίζουμε την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος σαν το μήλο του ματιού μας».

“Όλοι πρέπει να σέβονται την ανεξαρτησία των” δικαστηρίων “”, δήλωσε ο Πρόεδρος της KL Kudret Ozersay, αποκαλώντας βιαστικά τις δηλώσεις “ορισμένων Τούρκων αξιωματούχων” επιβλαβείς για την τουρκική δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, ο “πρωθυπουργός” Ersan Saner είπε ότι τα “μαθήματα απομνημόνευσης του ουρανίου του Κορανίου” θα συνεχιστούν, θα κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις και αλλαγές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση δεν απαγορεύει τα μαθήματα ουρανίου Κορανίου, ուղղ θα γίνουν διορθώσεις βάσει αυτής, έτσι ώστε τα μαθήματα να μπορούν να συνεχιστούν.

Ο Mehmet Kurumanastirli, Πρόεδρος της Ένωσης Hizmet-Sen, δήλωσε ότι η απόφαση “δικαστηρίου” για τα προσωπικά δικαιώματα των μελών της εκτρέπεται, προσθέτοντας ότι η ένωση υπερασπίστηκε τις εθνικές “πνευματικές αξίες”, ήταν ένθερμος υπερασπιστής του Ισλάμ, ήταν ακούραστη στρατιώτης, και υποστήριξε την Τουρκία στην Κύπρο. ενεργές և αποτελεσματικές εγγυήσεις.

Το KKD δεν πήγε στη συνάντηση με το av avusoglu λόγω των δηλώσεων του Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη

Ταυτόχρονα, χωρίς το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο “προεδρικό” κτίριο με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος απουσίαζε ως διαμαρτυρία κατά της “συνταγματικής” απόφασης του Τούρκου Προέδρου. / Ανώτατο Δικαστήριο »στην περιοχή που καταλαμβάνουν τάξεις ουρανίου. “Ο Ταγίπ Ερντογάν μας βλέπει ως βιλαέτ”, είπε, αναφερόμενος στον πρώην Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακίτσι.

Αμέσως πριν από την έναρξη της συνάντησης, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 16:00, ο Πρόεδρος του KKK Emal Emal Yigit έγραψε σε σημείωμα ότι οι δηλώσεις της Άγκυρας που έγιναν σήμερα το πρωί ήταν ένα παράδειγμα λύσης δύο κρατών στην Κύπρο.

“Αν και δεν υπήρξε σεβασμός για την απόφαση του” Συνταγματικού Δικαστηρίου “, δεν θα δείξουμε ότι δεν έχει συμβεί τίποτα ή ότι υπάρχει κοινωνική συναίνεση για το Κυπριακό”, πρόσθεσε ο κ. Οζγκίτ. “Με τα κόμματα. “Δεν μπορούμε να καθίσουμε πίσω και να δεχτούμε ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι θάβουν τη διπλωματία βαθιά και λειτουργούν στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν Κύπριοι”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσδοκία τους είναι ότι θα καθίσουν ξανά στο τραπέζι με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την αγάπη.

Ο πρώην τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακίτσι δήλωσε σε μια δήλωση ότι «λυπάται» από τις επιθετικές και απειλητικές παρατηρήσεις του τούρκου προέδρου σχετικά με το «συνταγματικό δικαστήριο» και τον «πρόεδρό» του. ,

“Αυτή η στάση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή”, πρόσθεσε ο Akinci, προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι η στάση προήλθε από ένα ίδρυμα που λέει ότι αναγνωρίζει το “TDBK”, όπως το ονόμασε ψεύτικο κράτος, είναι άλλο. Ένα κράτος που ζητά κάτι τέτοιο, αυτό μια φορά αποκαλύπτει και πάλι τη σοβαρότητα της κατάστασης.

“Αυτή η προσέγγιση, η οποία δηλώνει ρητά ότι η Βόρεια Κύπρος θεωρείται ένα βιλαέτο της Τουρκίας (επαρχία), λέγοντας,” Δεν είσαι η Γαλλία “, έχει θέσει τις θέσεις της στη θέση μας”, πρόσθεσε.

Ο κ. Akinci είπε ότι ακόμα κι αν υπήρχε κάποιος που δεν κατάλαβε ότι πριν από έξι μήνες παρεμβαίνουν στις «προεδρικές εκλογές» χρησιμοποιώντας όλα τα θεσμικά όργανα, όλα τα αυγά, «σήμερα πρέπει τελικά να καταλάβουν».

Πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί Τούρκοι πολιτικοί και απλοί πολίτες σχολίασαν τις δηλώσεις του Ερντογάν.

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος ηγέτης είπε σε γραπτή δήλωση ότι θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές ρυθμίσεις και ότι θα συνεχιστούν μαθήματα ουρανίου. Έτσι, τα μαθήματα θα πρέπει να οργανώνονται από το “Υπουργείο Θρησκευμάτων” και αφού εγκριθεί σχετικός έλεγχος από το “Υπουργείο Παιδείας”. Ο Ersin Tatar δηλώνει ότι θα δώσει συνέχεια στο ζήτημα, ώστε οι συμφωνίες να εφαρμοστούν αμέσως.

Ο Τούρκος ηγέτης λέει ότι το «σύνταγμα» ενός ψεύτικου κράτους δίνει σε κάθε πολίτη το δικαίωμα να έχει τις δικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις, να μελετά τα ιερά βιβλία του, να προσεύχεται ελεύθερα με τη δική του πίστη.

Σε αυτή τη βάση, συνεχίζει, όπως η θρησκευτική εκπαίδευση δεν έρχεται σε αντίθεση με το «σύνταγμα», έτσι το «Υπουργείο Θρησκευμάτων» είναι «θεσμός» του «κράτους» για θρησκευτικά θέματα. Δεν είναι σωστό, προσθέτει, να δημιουργήσει την εντύπωση ότι πρόκειται για “θεσμικό όργανο” έξω από το “κράτος” – να αφήνουμε υποδείξεις και υποδείξεις.

Διευκρίνισε ότι από το 1571 θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, οι οποίες υπάρχουν σε αυτές τις χώρες, τις οποίες αναγνωρίζουν ως πατρίδα, “ούτε οι θρησκευτικές μας πεποιθήσεις θα καταστραφούν, ούτε η φωνή των μουζίν θα είναι σιωπηλή. «

Δεν είναι κατεχόμενη Γαλλία, είπε ο Ερντογάν, απαντώντας σε μαθήματα Κορανίου

Με άλλα λόγια, “Η Βόρεια Κύπρος δεν είναι η Γαλλία”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντας την απόφαση ενός ψευδούς κράτους “συνταγματικού δικαστηρίου” να αναστείλει τάξεις ουρανίου, αντίθετα με την αρχή του κοσμικού.

Σε δήλωση που εκδόθηκε μετά τις προσευχές της Παρασκευής στο τζαμί, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι είχε δώσει εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Μlyut Cavusoglu να συζητήσει το θέμα λεπτομερώς με τον «πρόεδρο» και στη συνέχεια να κάνει τις απαραίτητες δηλώσεις εκεί. “Φυσικά, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ευσυνείδητα τη δήλωση του επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ο επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου πρέπει πρώτα να διαβάσει τι είναι η κοσμικότητα. “Πρέπει επίσης να μάθει πώς λειτουργεί η κοσμικότητα στην Τουρκία.”

“Εκτός αν αλλάξουν τη θέση τους, ειδικά σχετικά με το δικαίωμα να πιστεύουν στο TDBK”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε δήλωση, “Δεν θα ανεχτούμε κανένα βήμα που θα εμπόδιζε τα παιδιά μας να διδάσκονται το Κοράνι εκεί”.

“Όπως γνωρίζετε, τέτοια προβλήματα που σχετίζονται με την ανατροφή στην Τουρκία έχουν επιλυθεί. Η αντίληψη του κοσμικού δεν είναι αυτό που νομίζουν. Και η Βόρεια Κύπρος δεν είναι η Γαλλία. “Η Βόρεια Κύπρος πρέπει να κινηθεί προς όλες τις πρακτικές της, οτιδήποτε άλλο μπορεί να υπάρχει, με αυτό που γίνεται επί του παρόντος στην Τουρκία”, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «ανυπομονούμε για κάποια βήματα από τοπικά συνδικάτα εκεί που δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία ή το μίσος». Επέμεινε ότι «ο επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου πρέπει να διορθώσει αμέσως το λάθος του. Εάν δεν το κάνει αυτό, πρέπει να καταλάβει ότι κάνοντας αυτό, τα βήματα που έχουμε λάβει θα είναι επίσης διαφορετικής φύσης. Ο Αντιπρόεδρος μου Fuat Oktay θα συναντηθεί επίσης με τον κ. Ersin Tatar για να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Παρακολουθώ επίσης στενά τις εξελίξεις. Και θα κάνουμε βήματα ανάλογα με το πώς θα γίνουν τα πράγματα. “

ΚΥΠΕ:

Av avusoglu-Tatar. Έστειλαν ένα άλλο μήνυμα για τη λύση των δύο κρατών

Ταγίπ Ερντογάν. Το Ts avusoglu δείχνει τα σύνορα του Dendias

Η έμφαση των δύο κρατών είναι στις δηλώσεις του Ts avusoglu և Ertugrloglog

Source