Καταιγίδες και βροχές έρχονται στην Κύπρο όταν αλλάζει ο καιρός

Αλλαγή καιρού στην Κύπρο. Αναμένεται καταιγίδες και βροχές – Πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο καιρός προβλέπεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, καταιγίδες μεμονωμένες βροχές προβλέπονται σε όλη την Κύπρο από την Τετάρτη.

Η ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κάιρο

Η υψηλή πίεση που καλύπτει το ανατολικό τμήμα της Μεσογείου υποχωρεί σταδιακά, ενώ το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την περιοχή από την Τετάρτη.

Ο καιρός θα είναι καλός απόψε. Ο άνεμος είναι βορειοδυτικός-βορειοανατολικός, στη βόρεια ακτή νότια, αδύναμος, έως 3 μποφόρ. Αυτός που θα είναι λίγο ανήσυχος. Η θερμοκρασία θα μειωθεί κατά περίπου 7 βαθμούς μέσα, στη νότια-νοτιοανατολική ακτή κατά περίπου 11, στη δυτική-βόρεια ακτή κατά περίπου 10, και στα ψηλά βουνά κατά περίπου 5 βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα είναι πιο καθαρός με προσωρινά αυξημένα υψηλά σύννεφα, αλλά το απόγευμα θα γίνεται σταδιακά ως επί το πλείστον συννεφιασμένο με ψηλά σύννεφα. Ο άνεμος θα είναι βορειοανατολικός-νότος, ελαφρύς, 3 Μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραχώδης. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί σε περίπου 22 βαθμούς στην ξηρά և παράκτια και στα ψηλά βουνά – 17 βαθμούς.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με σύννεφα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Ο άνεμος θα είναι βορειοανατολικός, νοτιοανατολικός, αδύναμος, 2 έως 3 μποφόρ, αλλά στη νότια ακτή βαθμιαία έως μεσαία, 3 έως 4 δοκούς. Αυτός που θα είναι λίγο χάος.

Ο καιρός την Τρίτη θα είναι συννεφιά με υψηλά σύννεφα. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει և θα παραμείνει πάνω από την κανονική.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, «σταδιακά θα βρέξει», απομονωμένη καταιγίδα. Ο άνεμος θα είναι κυρίως νοτιοδυτικός και αργότερα βορειοδυτικός, από πολύ δυνατός έως πολύ δυνατός, με 5 έως 6 ριπές μπολ έως 8 βολτ. Η θερμοκρασία θα μειωθεί ελαφρώς.

Ο καιρός θα είναι ασταθής την Πέμπτη με βροχή και τοπικές καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται ότι θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα μειωθεί σημαντικά για να προσεγγίσει το κανονικό επίπεδο της σεζόν.

Η θερμοκρασία που καταγράφηκε σήμερα ական στο δεύτερο μισό της ημέρας ήταν σχετική υγρασία.

Το μέγιστο:
Θερμοκρασία:
Ελάχιστο:
Θερμοκρασία:
Σχετικό:
Υγρασία:
Λευκωσία. 23 ° C: 7 ° C: 38%
Αεροδρόμιο Λάρνακας. 22 ° C: 11 ° C: 48%
Λεμεσός. 22 ° C: 9 ° C: 53%
Αεροδρόμιο Πάφου. 21 ° C: 12 ° C: 61%
Φρένο: 21 ° C: 10 ° C: 55%
Προηγούμενος: 17 ° C: 6 ° C: 53%
Πόλις Χρυσοχούς 22 ° C: 12 ° C: 60%

Source