Καταργήθηκε η απαγόρευση ταξιδιού στην Πορτογαλία: Οι Βρετανοί σύντομα θα μπορούν να πετάξουν στη χώρα | Ταξιδιωτικά νέα | Ταξίδι

Η Πορτογαλία ανοίγει τα σύνορά της στους Βρετανούς αύριο σε μια συναρπαστική ώθηση για διακοπές. Τα ταξίδια στην Πορτογαλία, συμπεριλαμβανομένων της Μαδέρας, του Πόρτο Σάντο και των Αζορών, έχουν περιοριστεί μέχρι στιγμής. Τα νέα πιθανότατα θα είναι ευπρόσδεκτα από εκείνους που ελπίζουν να ταξιδέψουν στην Πορτογαλία όταν τα ταξίδια συνεχίσουν για Βρετανούς.

Ποιες χώρες θα περιληφθούν στη λίστα δεν είναι ακόμη σαφής.

Η Πορτογαλία ήταν προηγουμένως στην υπάρχουσα κόκκινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά πέτυχε με επιτυχία τους αριθμούς υποθέσεων Covid και προβλέπεται ότι οι ειδικοί θα συμπεριληφθούν στην πράσινη λίστα.

Οι λεπτομέρειες του συστήματος φωτεινού σηματοδότη θα αποκαλυφθούν στις αρχές Μαΐου.

Σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές συμβουλές του Εξωτερικού, της Κοινοπολιτείας και της Ανάπτυξης (FCDO), εξακολουθούν να ισχύουν αυστηρά μέτρα δοκιμών κατά τη στιγμή της γραφής για τις αφίξεις της Πορτογαλίας.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

“Θα σας ζητηθεί να παρουσιάσετε ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής RT-PCR για SARS / COVID-19 που θα ληφθεί εντός 72 ωρών από την αναχώρηση (δεν απαιτείται για παιδιά ηλικίας δύο ετών και κάτω), ανατρέξτε στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Πορτογαλίας”, αναφέρει.

“Η αεροπορική σας εταιρεία είναι πιθανό να αρνηθεί την επιβίβαση εάν δεν μπορείτε να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία για αρνητικό τεστ RT-PCR κατά το check-in. Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία σας πριν ταξιδέψετε.”

“Εάν φτάσετε στη Μαδέρα ή στο Πόρτο Σάντο χωρίς δοκιμή RT-PCR, θα σας ζητηθεί να πάρετε ένα στο αεροδρόμιο και να περιμένετε το αποτέλεσμα σε καταλύματα που παρέχονται από την κυβέρνηση.”

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγορήθηκε για το ότι δεν μοιράστηκε αρκετή σαφήνεια για τα ταξίδια στο εξωτερικό κατά τους επόμενους μήνες.

Ο ταξιδιωτικός σύμβουλος Paul Charles προέβλεπε στο παρελθόν “νησιά στην Καραϊβική, για παράδειγμα, τη Μάλτα, το Γιβραλτάρ και ενδεχομένως τις ΗΠΑ”, επίσης “θα γίνονταν πράσινοι τον επόμενο μήνα”.

Κοιτώντας περισσότερο το καλοκαίρι, οι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί διακοπών πιθανότατα θα επιστρέψουν, παρά τις ανησυχίες του τρίτου κύματος στην ήπειρο αυτή τη στιγμή.

“Περιμένω αργότερα το καλοκαίρι, πιθανώς από κάποια στιγμή τον Ιούλιο, αλλά αυτή είναι απλώς μια πρόβλεψη, ίσως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κροατία, η Ιταλία, η Ελλάδα, και η Κύπρος θα είναι στην πράσινη λίστα και οι δοκιμές θα είναι πολύ ευκολότερες και φθηνότερα, “είπε ο ειδικός στα ταξίδια Simon Calder στο Radio 2 χθες.

Source