Καταργήθηκε η φράση “το δικαίωμα πένθους”

Ο κοινωνιολόγος Κωνσταντίνος Φελάς, τώρα μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον Κοραναϊό, στοχεύει να επαναφέρει τον ανθρώπινο παράγοντα, τον οποίο έχουμε ξεχάσει για το τι έχει περάσει όλη η ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο.

Κωνσταντίνος Φελάς – Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής
Επικεντρωθήκαμε στο επιδημιολογικό μέρος եցինք κάναμε καλά…αλλά στην καρδιά αυτής της ιστορίας είναι ο άνθρωπος. Και νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε την ιστορία από την αρχή …

Μιλώντας στο Alpha News, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν οι ιστορίες του ανθρώπου εμφανιστούν από ανθρώπους που ήταν διαισθητικά επιτυχημένοι, τότε οι άνθρωποι μπορούν να αναλάβουν συλλογική ευθύνη και να μπορούν να υπακούουν σε περιοριστικά μέτρα από μόνα τους.

Κωνσταντίνος Φελάς – Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής
Οι επιστήμονες έχουν καθήκον, πρέπει να είναι διαφανείς, να απευθύνονται στους συμπολίτες μας և να διαδώσουν το μήνυμα. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε “γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στα γεγονότα”. Πρέπει να παρουσιάσουμε την ανθρώπινη πλευρά αυτής της επιδημίας. Νομίζω ότι οι άνθρωποι μπορεί να μην θυμούνται τι κάναμε σε αυτούς, τι τους είπαμε, αλλά θα θυμούνται πάντα πώς αισθανθήκαμε. Και με αυτό το συναίσθημα θέλω να επικεντρωθώ, να καταστήσω σαφές στους συμπολίτες μας ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε εκδηλώσεις όχι επειδή μας λένε κράτη ή εμπειρογνώμονες, αλλά επειδή αγαπάμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Ταυτόχρονα, χαιρέτισε το γεγονός ότι σε μια δήλωση που εξέδωσε χθες το Υπουργείο Υγείας, για πρώτη φορά στο Covid, η φράση “υποκείμενες ασθένειες” αφαιρέθηκε σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία των περιπτώσεων, των θανάτων και των νοσηλευτικών, σύμφωνα με αυτόν, αφαιρεί το δικαίωμα πένθους.

Κωνσταντίνος Φελάς – Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής
Πρέπει να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους. Στην ανακοίνωση του θανάτου για πρώτη φορά χθες, δεν ανέφεραν τους υποκείμενους ασθενείς. Απλώς οι συμπολίτες μας πέθαναν από τον κοροναϊό.

Τέλος, σχετικά με το θέμα των εμβολίων, ο κ. Ο Φελάς τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να δείξει την απαραίτητη εμπιστοσύνη στους γιατρούς, όπως αυτό που δίνει καθημερινά για χιλιάδες άλλα πράγματα.

Κωνσταντίνος Φελάς – Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής
Ένεση ζωής εμβολίου ώστε να μπορώ να αγκαλιάσω ξανά τη δική μου.

Source