Κατασκευή της Κύπρου του μέλλοντος

Η Signal Generix ξεκίνησε πρόσφατα έναν διαγωνισμό καινοτομίας στα γραφεία της στη Λεμεσό για να ενθαρρύνει τους νέους να επωφεληθούν από ευκαιρίες ατομικής ή ομαδικής ανάπτυξης εστιάζοντας στην τεχνολογία που είναι ένα βήμα μπροστά από την τεχνολογία «γρήγορης ψηφιακής». αλλαγές που καθορίζουν τη ζωή μας.

Η Signal Generix, μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας, ξεκίνησε ως εταιρεία εκκίνησης και ολοκλήρωσε 15 χρόνια επιτυχημένης ανάπτυξης καινοτόμων ηλεκτρονικών προϊόντων. Σε μια προσπάθεια να γιορτάσει αυτήν τη διαδικασία, για να δώσει ένα άλλο παράδειγμα παρέχοντας στους νέους όλα τα εργαλεία για να πετύχουν, οργάνωσε το Signal GeneriX Innovation Challenge 2020.

Πέντε ομάδες νέων επιλέχθηκαν από συνολικά 34, και μια επιτροπή αξιολόγησης κλήθηκε να παρουσιάσει τις τεχνολογίες και το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Βραβείο για τον νικητή: 50.000 ευρώ για επώαση επιχειρήσεων services υπηρεσίες ανάπτυξης προϊόντων, στέγαση επιχειρήσεων, υλικά և μετρητά για να μετατρέψει την ιδέα τους σε προϊόν ή υπηρεσία προς πώληση.

Οι νέοι παρουσίασαν το έργο τους στην επιτροπή αξιολόγησης, η οποία αποτελούνταν από τον επικεφαλής επιστήμονα της καινοτομίας, Dr. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος, Αντιπρόεδρος της IDEK և Πρόεδρος της Startup Κύπρου, Σταυριάνα Κόφτερος, Ιδρυτής της Θερμοκοιτίδας Τεχνολογίας Gravity և Διευθυντής Dr. Δρ. Παναγιώτης Φιλίμης, Διευθυντής του Map Innovation, Monica Ioannidou Polemitis, Professor, Imperial College ial Συνιδρυτής του Signal GeneriX; Θάσος Κουνούδης.

“Έρευνα Initi Πρωτοβουλίες Ενίσχυσης της Καινοτομίας”

Στις δηλώσεις του στο “F”, ο Δρ. Ο Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος θεώρησε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία της εταιρείας Signal GeneriX, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ερευνητικού-καινοτόμου οικοσυστήματος.

“Αυτός είναι ένας από τους κύριους στόχους του IDEK στο συνολικό εθνικό πλαίσιο και στρατηγική που έχουμε αναπτύξει – να είμαστε με νέους επιστήμονες που θα βοηθήσουν στην προώθηση των τεχνολογιών τους, να είναι σε θέση να τις υποστηρίξουν ώστε να μπορούν να προχωρήσουν μπροστά. «Ένα βήμα μπροστά», είπε. Χρηματοδότηση σε αυτό το πλαίσιο ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους և να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις που θα βοηθήσουν το ευρύ κοινό.

«Οι νέοι της Κύπρου», προσθέτει ο κορυφαίος επιστήμονας έρευνας και καινοτομίας, «έχουν υψηλή εκπαίδευση, βλέπουμε πολλούς από τους μαθητές μας στο εξωτερικό, έχουμε εξαιρετικά ακαδημαϊκά κέντρα, ερευνητικούς οργανισμούς, κορυφαίες κορυφαίες καινοτόμες εταιρείες». αποδείξει ότι μπορούν να ενεργήσουν ανταγωνιστικά. Η γνώση που παράγεται είναι εξαιρετική, γι ‘αυτό στηριζόμαστε στην αριστεία μας, προχωράμε για να αλλάξουμε τα δεδομένα προς το καλύτερο. ”

Νικητής είναι η ομάδα DoggoTag

Η Doggo Tag είναι η νικήτρια ομάδα, η οποία έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο με την Signal GeneriX αξίας συνολικά 50 χιλιάδων ευρώ για την εισαγωγή της τεχνολογίας στο προϊόν. Η εταιρεία προσφέρει καινοτόμα προϊόντα βασισμένα σε καινοτόμες τεχνολογίες LoRa, և ο κάτοχος κατοικίδιων μπορεί να παρακολουθεί τη θέση του κατοικίδιου ζώου του, να παρακολουθεί τη συμπεριφορά του, καθώς και την υγεία του. Ο Διαχειριστής ετικετών Doggo Ανδρόνικος Κασιανίδης team η ομάδα του θα οδηγήσει և εκπαιδεύσεις από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες և θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο διεθνές δίκτυο πελατών հաճախ συνεργατών Signal GeneriX.

“Είμαι αρκετά τυχερός και ευγνώμων”, είπε ο Ανδρόνικος Κασσιανίδης, “ότι το Signal GeneriX μου έδωσε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω την επιχειρηματική μου ιδέα για να παρουσιάσω στην αγορά το καινοτόμο στοιχείο της ετικέτας Dogo.” Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη νέα μου αρχή, ειδικά για τη συνεργασία με μια αξιόπιστη εταιρεία όπως η Signal GeneriX.

Όπως το έθεσε, «Μέσα από τις προσπάθειές μου όλα αυτά τα χρόνια, συμμετέχοντας σε διάφορους διαγωνισμούς εκκίνησης, απέκτησα γνώσεις knowledge εμπειρίες που με βοήθησαν να δημιουργήσω, να αναπτύξω μια ολοκληρωμένη πρόταση της ιδέας μου. Στόχος μου είναι να εφαρμόσω την ετικέτα Doggo παγκοσμίως, γεμίζοντας το κενό στην αγορά. “Μέσω αυτών των προσπαθειών, ελπίζω να συμβάλω στην ανάπτυξη της Κύπρου ως γεωγραφικής επιχειρηματικής βάσης, καθώς και στην εκκίνηση άλλων νεοσύστατων επιχειρήσεων”.

Θάσος Κουνούδης. Υποστηρίζουμε ενεργά νέους επιστήμονες

“Ξεκινήσαμε ως εκκίνηση πριν από 15 χρόνια με την τεχνογνωσία μας, τις ιδέες μας, την όρεξή μας για δουλειά και σίγουρα μάθαμε πολλά μέσω αυτής της διαδικασίας”, δήλωσε ο Τάσος Κουνούδης, συνιδρυτής της Signal GeneriX. “Ο δρόμος για την επιτυχία μιας νεοσύστατης εταιρείας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, ειδικά στην Κύπρο, η οποία δεν διαθέτει ακόμη τη βασική υποδομή για τη στήριξη και τη χρηματοδότηση καινοτόμων νεοσύστατων επιχειρήσεων που επιδιώκουν να κατακτήσουν τη διεθνή αγορά. “Γιορτάζοντας τα 15 χρόνια επιτυχίας, θέλουμε να υποστηρίξουμε ενεργά νέους επιστήμονες με νεογέννητες ιδέες στην παιδική ηλικία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις ιδέες τους / να αναπτύξουν τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους, για να τις φέρουν στη διεθνή αγορά”

Σημειώνει ότι εκτός από την τεχνογνωσία και τις απαραίτητες οδηγίες, το Signal GeneriX θα επενδύσει 50.000 € στη νικήτρια ομάδα, την οποία θα υποστηρίξει για μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου μπορεί να είναι μόνη της στην αγορά. “Γνωρίζουμε”, προσθέτει, “πόσο δύσκολο είναι για μια νέα εταιρεία καινοτομίας υψηλού κινδύνου να έχει πρόσβαση σε οικονομική τεχνογνωσία, επομένως θέλουμε να προσφέρουμε αυτήν την ευκαιρία που δεν είχαμε κατά την κυκλοφορία.”

Οι άλλες ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό έλαβαν επίσης χρηματικά έπαθλα.

Τι είναι το Generix Signal;

Η Signal GeneriX είναι μια κυπριακή εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας (Ε & Α) που εφαρμόζει τις προηγμένες γνώσεις της στις αναδυόμενες ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων υλικού και λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί αποκλειστικά για τους πελάτες της.

Ιδρύθηκε το 2005 ως καθαρά κυπριακός οργανισμός εκκίνησης και σήμερα απασχολεί είκοσι Κύπριους ερευνητές και μηχανικούς, επτά εκ των οποίων είναι διδακτορικοί σε ψηφιακά συστήματα και τηλεπικοινωνίες. Βρίσκεται στη Λεμεσό και σήμερα εξάγει τις τεχνολογίες της σε 28 χώρες.

Η φιλοσοφία και η στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας εστιάζονται σε συγκεκριμένους τομείς της βιομηχανίας, όπως οι τηλεπικοινωνίες, η άμυνα, η ασφάλεια, το Διαδίκτυο των πραγμάτων և ιατρική, η ανάπτυξη ενός υψηλού επιπέδου βιομηχανικής έρευνας όπου η εταιρεία έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η Signal GeneriX έχει κερδίσει πολλά πρωτοποριακά βραβεία για τη δουλειά της.

Source