Κατεδάφιση κεραιών ρελέ στο Cape Greiko

Στο εγγύς μέλλον, οι κεραίες στην περιοχή του Cape Greco θα κατεδαφιστούν

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την παραχώρηση του ραδιοφωνικού σταθμού στην περιοχή του Cape Greco και την παραχώρησή του, θα επιστραφεί στο Τμήμα Δασών, όπου ανήκει. Η κατεδάφιση των κεραιών θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, η εταιρεία που πραγματοποίησε την κατεδάφιση έχει ετοιμάσει μια περιβαλλοντική μελέτη, “Ο Δήμος της Αγίας Νάπας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, θα προχωρήσει στην έκδοση της άδειας κατεδάφισης.”

Ο Δήμος Αγίας Νάπας συνεχίζει να “συνεργάζεται, να συμβουλεύεται το Τμήμα Δασών” και να αξιολογεί διάφορες προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, η οποία αποτελεί αναφορά όχι μόνο για την Αγία Νάπα, αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο. “Το Cape Greco είναι το ανατολικότερο σημείο της Ευρώπης, με μοναδικές ομορφιές, αλλά κανείς δεν μπορούσε να επισκεφτεί ή να πλησιάσει τη γη εκτός από τη θάλασσα όσο ήταν δυνατόν να διασχίσει κανείς με βάρκα.”

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, ο κ. Net Anetun είπε ότι «η πρώτη ανατολή του ηλίου σε ολόκληρη την Ευρώπη πραγματοποιείται στην περιοχή του Cape Greco. Το 2000, με την αλλαγή του αιώνα, η περιοχή πλημμύρισε χιλιάδες τουρίστες που γιόρταζαν την πρώτη θεαματική ανατολή του 21ου αιώνα.

Απάντησε σε μια άλλη ερώτηση: “Η περιοχή του Cape Greco είναι περίπου 385 εκτάρια και ανήκει στην περιοχή NATURA 2000. Αυτή η περιοχή φιλοξενεί έναν από τους τέσσερις φάρους που χτίστηκαν στην Κύπρο του 19ου αιώνα, ο οποίος καθοδήγησε τους ναυτικούς στη θάλασσα. “Οι τρεις φάροι που απομένουν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου βρίσκονται στο Κάβο Κιτί, στη Λάρνακα, στον Κάβο Γκάτα στη Λεμεσό και στην Πάφο”, είπε.

Σημείωσε ότι “οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Greco Cape φιλοξενούν αμερικάνους-γαλλικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι έχουν υψηλή ενέργεια σε κανάλια μέσης ενέργειας, για μετάδοση στη Μέση Ανατολή” από τη δεκαετία του ’70. “Με το κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους, άνοιξε ο δρόμος για την κατεδάφισή τους, επιλύοντας το μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, τόσο με οπτική ρύπανση όσο και με τις συνέπειες της δημόσιας υγείας”.

Ο κ. Net Anetun είπε ότι «το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που υπήρχε μέσω των κεραιών ήταν τόσο μεγάλο που η απόφαση να κλείσει ο σταθμός και να αφαιρεθούν οι κεραίες ήταν θετική, τόσο για τον λαό της Αγίας Νάπας όσο και για το σύνολο». Κύπρος “:

Πηγή: KYPE

Source