Κατηγορείται για κλοπή οχήματος

Ο Χασάν Γιαλιναγιάκ, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι πήρε το όχημα που ανήκε στον Μουσταφά Ερτουναλίρ χωρίς άδεια στην Αμμόχωστο τον Ιούλιο του 2020 και το πέρασε παράνομα στη Νότια Κύπρο, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες στο Γκιζέλιουρτ.

Προβλέπεται περίοδος κράτησης 3 ημερών για τον ύποπτο, ο οποίος παραπέμφθηκε ενώπιον του δικαστή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Μαγκούσα με την κατηγορία «Sirkat».

Ο ύποπτος, Barefoot, αντιτάχθηκε στην απαιτούμενη περίοδο κράτησης, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε καμία σχέση με το έγκλημα. Ο ύποπτος, στον οποίο δόθηκε το δικαίωμα να μιλήσει στο δικαστήριο, είπε ότι ήταν εθισμένος στο Barefoot και ότι θα βλάψει τον εαυτό του εάν κρατηθεί για 3 ημέρες.

ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟΛΩΝ ΕΧΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΑΣΟΛ

Ο Kıvanç Özoğlu, ο αστυνομικός που διερεύνησε το περιστατικό, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο ύποπτος Χασάν Γιαλναγιάκ πήρε το όχημα DK 700 του Μουσταφά Ερτουναλίρ μπροστά από το σπίτι του χωρίς άδεια στις 26 Ιουλίου 2020 στην Αμμόχωστο. ανακοίνωσε ότι είχε περάσει.

Ο Özoğlu, ο οποίος είπε ότι ο ύποπτος είχε ατύχημα στη Λεμεσό μετά το θάνατό του στη νότια Κύπρο με το όχημα, δήλωσε ότι ο ύποπτος άφησε το όχημα στο σημείο του ατυχήματος και έφυγε.

Σημειώνοντας ότι ο Μουσταφά Ερτουναλιλάρ έλαβε το όχημα από την Αστυνομία της Λεμεσού στις 14 Αυγούστου 2020, ο Özoğlu δήλωσε ότι εντοπίστηκαν στο όχημα ορισμένα έγγραφα που ανήκουν στον ύποπτο Yalınakayak και μετά από αυτό, ελήφθη μια εκκρεμή εντολή για τον ύποπτο και ο ύποπτος κηρύχθηκε καταζητούμενος.

Δηλώνοντας ότι ο ύποπτος Barefoot εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 25 Δεκεμβρίου 2020, ο Özoğlu δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξήχθη από τον ύποπτο, ο ύποπτος έδωσε εθελοντική δήλωση και είπε ότι το εν λόγω όχημα έχει περιτομή με HA και SM.

Σημειώνοντας ότι η έρευνα μόλις ξεκίνησε, ο Özoğlu ζήτησε να κρατηθεί ο ύποπτος από την αστυνομία για 3 ημέρες.

“ΕΑΝ ΖΩΩ, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩ;”

Ο ύποπτος Χασάν Γιαλιναγιάκ, ο οποίος μίλησε στο δικαστήριο μετά από ένσταση για την τριήμερη περίοδο κράτησης που ζήτησε γι ‘αυτόν, είπε: «Δεν έχω καμία σχέση με το αυτοκίνητο. Το H.A επίσης δεν έχει χειροκροτήματα. Η SM είναι ήδη στη φυλακή λόγω του cirkat του οχήματος. Δεν έκλεψα αυτοκίνητο. Αν έκλεψα το αυτοκίνητο και το έπαιρνα στο Νότο, θα έμενα στο Νότο. Δεν είμαι ανόητος. Είναι στο μέτωπό μου που πρέπει να έρθω εδώ και να συλληφθώ; ” είπε. Ο ύποπτος, ο οποίος είπε ότι ήταν μεθυσμένος την ημέρα του συμβάντος, δήλωσε ότι το άτομο που έκλεψε το αυτοκίνητο τον άφησε στο Güzelyurt εκείνη την ημέρα, και η τσάντα του παρέμεινε στο αυτοκίνητο. «Υπάρχουν κάμερες. Αφήστε τους να το εξετάσουν και θα αποκαλυφθεί ότι δεν είμαι ένοχος. Θα βλάψω τον εαυτό μου εάν με κρατούσαν για 3 ημέρες. Το έχω κάνει πριν. “Προσπάθησα να αυτοκτονήσω ενώ κρατήθηκα σε κελιά πριν”.

.Source