ΚΕΙΜΕΝΟ OGUZ – Το καλό και το κακό προέρχονται από τον Αλλάχ

Ω Μωάμεθ! Πες, όλα τα καλά και τα κακά πράγματα που σου συμβαίνουν προέρχονται από τον Θεό. Είναι από τη δημιουργία και τη διακριτική του ευχέρεια. Οι καλές πράξεις είναι δώρο από τον Αλλάχ, και οι κακές πράξεις σταματούν τη βοήθεια του Θεού.

Σε αυτήν την περίπτωση, ποιο είναι το ενδιαφέρον αυτών των ανδρών ότι δεν πλησιάζουν την κατανόηση μιας λέξης ή γεγονότος με το fiqh, δηλαδή, με το μυστικό και τη σοφία της, αλλά προσπαθούν να αποδώσουν την καταστροφή που τους συνέβη ο Αλλάχ στον προφήτη. Τώρα γιατί μας προσκαλείτε στη θρησκεία; Προσπαθούν να πουν ότι η απιστία προέρχεται επίσης από τον Αλλάχ. Διότι όταν λέγεται λόγω της μη κατανόησης των λέξεων, προσπαθούν να αρνηθούν τη δουλειά και τη θέληση του ανθρώπου και να συμπεράνουν το νόημα του καταναγκασμού στις υποθέσεις των υπαλλήλων. Από την άλλη πλευρά, πού είναι η ευθύνη;

Πώς διαφέρει η πίστη και η πίστη στον Θεό από τη σύλληψη της φύσης; Πώς αποδίδεται το κακό στον Αλλάχ; Πώς επιτρέπεται για τον Αλλάχ να δημιουργήσει κάτι επιβλαβές;

Ω Μωάμεθ, αξίζεις ρητορική και ποιος θα καταλάβει τον λόγο του Θεού, άκου: Κάθε καλοσύνη, όφελος, υπακοή και ανταμοιβή που σου έρχεται προέρχεται από τον Θεό, είτε δουλεύεις και κερδίζεις είτε όχι, από τον Θεό. Διότι τίποτα δεν συμβαίνει εάν ο Αλλάχ δεν το επιθυμεί. Δεδομένου ότι ο Αλλάχ είναι ο πιο Ελεήμων και ο Ελεήμων, οι καλές πράξεις βασίζονται στη θέληση και τη θέλησή Του, στη δημιουργία και τη δημιουργία, και είναι απολύτως συμβατές με την έγκρισή Του. Για αυτόν τον λόγο, οι καλές πράξεις που δεν σχετίζονται με το έργο και το κέρδος των ανθρώπων είναι μόνο η επιχορήγηση του Θεού, αλλά και οι καλές πράξεις που σχετίζονται με τη θέληση του ανθρώπου είναι επίσης δώρο του Αλλάχ, καθώς είναι σύμφωνο με τη θέληση και την έγκρισή Του, καθώς είναι σύμφωνο με την εκτίμηση και τη δημιουργία του Θεού, την εκτέλεση και την επιτυχία του διατάγματος Του. Για αυτόν τον λόγο, όλα τα οφέλη που είναι υποκειμενικά, αντικειμενικά, υλικά, πνευματικά, κερδίζονται από την εργασία και λαμβάνονται από την εργασία πρέπει να είναι γνωστά από τον Αλλάχ.

Κάθε κακό που του συμβαίνει προέρχεται από τον εαυτό του, από τη δική του αμαρτία ή λάθος. Αν και “όλα είναι από τον Θεό.” Σύμφωνα με τον στίχο, αυτό προέρχεται επίσης από τον Αλλάχ. Εάν ο Αλλάχ δεν είχε θέλει και αποφασίσει, αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί. Όμως, όσον αφορά το να το κάνετε ή να το εγκαταλείψετε, πρέπει να έχετε τον λόγο.

Η ουσία αυτού είναι η δική σας, η επιθυμία σας ή το σφάλμα σας, το σφάλμα σας ή η αδυναμία σας και η ουσία σας. Διότι εάν ήσασταν στην αρχή μέσα στον εαυτό σας και μάλιστα στην αρχή της παντοδυναμίας και της ύπαρξης, φυσικά, δεν θα κάνατε τον εαυτό σας να διαπράξει αμαρτία και δεν θα υπήρχε πιθανότητα βλάβης από εσάς από οποιαδήποτε πλευρά. Επομένως, η πηγή των πρωταρχικών αμαρτιών είναι η προέλευση της απουσίας και η αδυναμία της φύσης μόνο των πιθανών πλασμάτων.

Εάν ο Αλλάχ δεν του έδινε καλές πράξεις σε οποιαδήποτε στιγμή ύπαρξης, θα εξαφανιζόταν αμέσως. Μερικές από τις κακές πράξεις που συμβαίνουν εξαρτώνται από τη θέληση και τη θέληση του ανθρώπου. Ένα άτομο το θέλει προσωπικά ή ως εκ τούτου, εν γνώσει ή άγνωστα, με θέληση και επιθυμία που εκδηλώνεται στην ψυχή του. Επιμένει ακόμη, αν και η δύναμη της θέλησης και της θέλησης είναι καλή στην ψυχή του, ο επιθυμητός σκοπός μπορεί να είναι καλός ή κακός. Επειδή ο Αλλάχ δεν είναι τσιγκούνης, δημιουργεί το σκοπό του επιτρέποντας τη θέληση του υπηρέτη του και εκτελώντας την κρίση του, και παρόλο που το επιθυμητό κακό εξακολουθεί να προέρχεται από τον Αλλάχ, η αιτία και η διέξοδος θεωρούνται ως η ψυχή των υπηρέτων και το κέρδος τους, και η ευθύνη ανήκει στον πράκτορα.

«Οποιαδήποτε καταστροφή που συμβαίνει σε εσάς οφείλεται σε αυτό που κάνατε με τα χέρια σας. (Ωστόσο) ο Αλλάχ συγχωρεί τους περισσότερους από αυτούς. ” (Shura, 42/30).

Σε γενικές γραμμές, το “sayyie” δεν είναι μόνο αμαρτία, αλλά περιλαμβάνει και κάποια προβλήματα και προβλήματα, οπότε υπάρχουν κάποια προβλήματα και πόνους που προκαλούν τον καθαρισμό της ψυχής, την εξιλέωση των αμαρτιών και επομένως την αρχή της καλοσύνης. Δεδομένου ότι τέτοιες κακές πράξεις έρχονται στην εξουσία μόνο για τη βελτίωση ή τη σωτηρία της ψυχής, προέρχεται από τον Αλλάχ, αν και είναι σωστό να το ονομάσουμε “από την ψυχή” με την έννοια “για την ψυχή”, είναι πιο κατάλληλο να το μετρήσουμε ως καλό.

Επομένως, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, το κακό πρέπει πρώτα να αποδοθεί στον υπηρέτη, πρέπει να το γνωρίζει από τον εαυτό του και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι είναι από τον Θεό.

Δεν είναι σωστό να προσπαθήσουμε να συμπεράνουμε ότι ο υπηρέτης είναι ο δημιουργός των δικών του έργων σε εθελοντικά έργα. Συνοπτικά, “Όλα είναι από τον Θεό.” Αλλά δεν πρέπει να νοηθεί ως άλγεβρα (εξαναγκασμός). Ούτε ο εξαναγκασμός ούτε η ελευθερία πρέπει να νοούνται ως “μια κατάσταση μεταξύ των δύο”, μια δικαιοσύνη και μια ευθύνη. Εδώ, πείτε, “Όλα τα καλά και τα κακά είναι από τον Θεό.” Υπάρχει μια καλή εξήγηση για τη βάση της πίστης. Και καθώς αυτή η εξήγηση είναι ένα μάθημα ενάντια στην υπερηφάνεια της ανίδερης και περήφανης ανθρωπότητας που γνωρίζει τον εαυτό του καλό, το άλλο κακό, το καλό από τον εαυτό του και το κακό από έναν άλλο. Είναι επίσης ένα μάθημα κατά της αδράνειας και της αδιαφορίας της τεμπέλης ανθρωπότητας, η οποία θεωρεί ότι ασχολείται με το τίποτα, ούτε το καλό ούτε το κακό.

Αυτό δείχνει την ύπαρξη μιας σημαντικής σχέσης μεταξύ Θεού και ανθρώπου, “Θα δημιουργήσω έναν χαλίφη στη γη.” Όντας πληρεξούσιος που περιγράφεται στο στίχο (Μπακάρα, 2/30). «Προσφέραμε την εμπιστοσύνη στους ουρανούς, τη γη και τα βουνά, και δίστασαν να το αντέξουν, φοβήθηκαν. Φόρτωσε ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ σκληρός, πολύ ανίδεος. ” (Al-Ahzab, 33/72) είναι τα ζητήματα εμπιστοσύνης που αναφέρονται στην ευγενική εξήγηση του στίχου.

Όποτε η ψυχή διεκδικεί και προσπαθεί να κάνει τις πράξεις και τη βούλησή της για δικό της λογαριασμό, καταχράται την ελευθερία και την εμπιστοσύνη και γίνεται η πηγή του κακού. Και όποτε ξοδεύει τη θέλησή του για την εκπλήρωση της εμπιστοσύνης του και την εκτέλεση του καθήκοντός του ως υποκατάστατου και παραδίδεται στο θέλημα του Αλλάχ, τότε θα του δοθεί η καλοσύνη του Αλλάχ.

Ας δώσουμε ένα μόνο παράδειγμα: Ο δημιουργός της πράξης της όρασης είναι ο Θεός. Εργοστάσιο ματιών. Το Φως είναι Του … Όλα τα πράγματα που φαίνονται είναι Του. Έτσι, ανεξάρτητα από το τι βλέπει ένα άτομο, είναι ο Θεός που δημιουργεί την όραση. Εάν είναι halal, κοιτάζει, αυτή η άποψη γίνεται «όχι», εάν είναι haram, «κακό».

Δημιουργεί επίσης καλό και κακό …

.Source