Κινέζος δημοσιογράφος που ανέφερε για τον Kovid-19 στο Wuhan, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών

πανό99

Σύμφωνα με την έκθεση στο South China Morning Post, το δικαστήριο στη Σαγκάη είναι 37 ετών δημοσιογράφος Διαπίστωσε ότι ο Κανγκ Καν ένοχος ήταν ότι “αναζωπύρωσε το χάος και προκάλεσε το κοινό”.

Ο δικηγόρος του Κανγκ Κανγκ Κέκε δήλωσε σε δήλωση ότι ο πελάτης του καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για τα νέα που έκανε σχετικά με την επιδημία στο Γουχάν.

Ο δικηγόρος Κανγκ δήλωσε ότι ο πελάτης του, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση τον Μάιο, βρίσκεται σε απεργία πείνας για αρκετούς μήνες και δήλωσε ότι ο Κανγκ, σε κακή υγεία, παρακολούθησε την ακρόαση με αναπηρικό καροτσάκι.

Στο Γουχάν, όπου πήγε στις αρχές Φεβρουαρίου, ο 37χρονος Κανγκ, ο οποίος δημοσίευσε μια ζωντανή μετάδοση για το ξέσπασμα του Kovid-19 και έγραψε ένα άρθρο που επικρίνει τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι αρχές κατά του ιού, συνελήφθη τον Μάιο.

Εγκατεστημένος στη Σαγκάη, ο Κανγκ μεταδόθηκε ζωντανά στο Twitter, στο YouTube και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για αυτό που παρακολούθησε στο Γουχάν, όπου πήγε.

ΚίναΗ αυστηρή παρακολούθηση στο Διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το νέο είδος επιδημίας κοραναϊού που εμφανίστηκε στην πόλη Wuhan τον Δεκέμβριο του 2019 και εξαπλώθηκε σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε σύντομο χρονικό διάστημα έφεραν τους ισχυρισμούς ότι η χώρα είχε μαυριστεί.

πανό134

.Source