Κινέζος δισεκατομμυριούχος που δημιούργησε το Game of Thrones δηλητηριασμένο (βίντεο)

Ο Lin Keane πέθανε σε ηλικία 39 ετών από δηλητηρίαση από την Αρχή της Σαγκάης – Κέντρο Ερευνών

Το μυστήριο καλύπτει τον θάνατο του 39χρονου επιχειρηματία Lin i, ο οποίος πέθανε από δηλητηρίαση κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Ο δισεκατομμυριούχος ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών Yoozoo, η οποία έγινε ιδιαίτερα διάσημη για το “Game of Thrones. Ο χειμώνας έρχεται “με ένα στρατηγικό παιχνίδι.

Η επιχείρηση έληξε την ημέρα των Χριστουγέννων. Σε δήλωση, η αστυνομία της Σαγκάης αναγνώρισε έναν από τους συναδέλφους τους ως τον κύριο ύποπτο για τη δηλητηρίαση.

Η περιουσία του Λι εκτιμήθηκε σε περισσότερα από 6,8 δισεκατομμύρια γιουάν (πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ).

Εργάτες, τώρα στο παρελθόν, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Yuzu την Παρασκευή για να θρηνήσουν το θάνατό του.

https://www.youtube.com/watch?v=zUY24dXDzVA:

Ποιος ήταν ο Lee;

Ο επιχειρηματίας θεωρείται το αστέρι της κερδοφόρας αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Κίνας, «διείσδυσε» στην παραγωγή ταινιών.

Ίδρυσε το Yoozoo το 2009 και εγκαινίασε με επιτυχία σε μια εποχή που η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών έπρεπε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του gaming για κινητά.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια συναισθηματική ανακοίνωση στο επίσημο microblog του Weibo. «Θα είμαστε μαζί, θα συνεχίσουμε να είμαστε καλοί, θα πιστέψουμε στην καλοσύνη, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε ενάντια σε όλα τα κακά».

Η ανάρτηση έλαβε χιλιάδες σχόλια, το θέμα προβλήθηκε πάνω από 290 εκατομμύρια φορές στο Weibo.

Πώς δηλητηρίασαν τον επιχειρηματία;

Λίγα είναι γνωστά για το θάνατο του Λι. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Λιν δηλητηριάστηκε και ένα άτομο συνελήφθη. Σε μια δήλωση, ο Yuozu είπε ότι ο Lee ένιωθε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν σε σταθερή κατάσταση.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε την Παρασκευή όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο ιδρυτής της είχε πεθάνει.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κρατούμενος μπορεί να είναι ο Xu Yao, διευθυντής της παραγωγής ταινιών. Στην πραγματικότητα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η δηλητηρίαση προκλήθηκε από ένα κινέζικο ποτό, παλιό τσάι.

Εκτός από το Game of Thrones, ο Yuozu έχει συν-συγγραφεί Raw Stars, το οποίο έχει το δικαίωμα να προσαρμόσει το μυθιστόρημα The Problem of Three Bodies.

Ωστόσο, η κυκλοφορία της ταινίας δεν ήταν τόσο επιτυχής όσο περίμενε η εταιρεία, αν και επιτεύχθηκε συμφωνία με τη Netflix τον Σεπτέμβριο για να φέρει το μυθιστόρημα στην πλατφόρμα.

Πηγή: Το πρώτο τεύχος

Source