Κινεζική κρατική εφημερίδα: οι άνθρωποι μας απολαμβάνουν τον αμερικανικό πολιτισμό

Η έρευνα της εφημερίδας Global Times, η οποία βρίσκεται κοντά στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ), δείχνει ότι αν και οι Κινέζοι αντιτίθενται στην ηγεμονία των ΗΠΑ, τους αρέσει ο αμερικανικός πολιτισμός και ο λαός, και ότι ο Joe Biden πιστεύει ότι μπορεί να επιδιορθώσει τις διμερείς σχέσεις.

Η κινεζική εφημερίδα δήλωσε ότι «μετά από μια σειρά τριβών και αγώνων με τις ΗΠΑ στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης και της τεχνολογίας, καθώς και της διπλωματίας και της ασφάλειας, ο κινεζικός λαός βρίσκεται σε σταθερή συναίνεση σε αντίθεση με την ηγεμονία των ΗΠΑ» και ότι μπορούν να διαχωρίσουν τον αμερικανικό πολιτισμό και τους ανθρώπους από τη διοίκηση αυτής της χώρας. .

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 11-17 Δεκεμβρίου και με συμμετοχή 1.945 ατόμων ηλικίας 18-69 σε 16 μεγάλες πόλεις, ειδικά στο Πεκίνο, αποκαλύφθηκαν οι εντυπώσεις του κοινού για άλλες χώρες.

Παρέχοντας μια γενική άποψη για τις χώρες που “έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Κίνα από την άποψη των διμερών σχέσεων”, η έρευνα αναζήτησε μια απάντηση στο πώς θα μπορούσαν να ενισχυθούν οι σχέσεις με τον Μπάιντεν να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το 47,5% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Κίνα. Αυτός ο αριθμός ερμηνεύτηκε ως απότομη μείωση σε σύγκριση με τα δεδομένα του 2019, όπου το 82,1% αποκτήθηκε.

Ενώ το 14,8% των συμμετεχόντων όρισε τους δεσμούς της Κίνας με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας ως “τις σχέσεις που έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στη χώρα”, το ποσοστό αυτό παρέμεινε στο 9,2% το 2019.

Το 65,6 τοις εκατό των ερωτηθέντων θεωρούν τη διοίκηση του Τραμπ «αρνητική», το 53,2 τοις εκατό τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος κατά καιρούς διαφωνεί με το Πεκίνο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, και το 46,9 τοις εκατό των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που εκδίδουν αντι-κινεζικές εκπομπές. το περιέγραψε ως «αρνητικό».

Ενώ οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες τόνισαν ότι πιστεύουν ότι η Κίνα έχει αυξήσει τη δύναμή της ενάντια στις ΗΠΑ, υπήρχαν αισιόδοξα αποτελέσματα σχετικά με την εποχή του Μπάιντεν.

Ενώ οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Νοεμβρίου προσέλκυσαν μεγάλη προσοχή στην Κίνα, το 31,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Μπάιντεν θα προσφέρει την ευκαιρία να μειώσει τις εντάσεις στην γραμμή Κίνας-ΗΠΑ, το 28,5 τοις εκατό παρέμεινε απαισιόδοξο και το 39,8 τοις εκατό. σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση παραμένει αβέβαιη.

“Σε ποιους τομείς μπορεί η Κίνα να αυξήσει τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την ανάληψη της εξουσίας του Μπάιντεν;” Το 48,7% των ερωτηθέντων απάντησαν στην επιδημία του κοροναϊού (Kovid-19), το 44,4% στην οικονομία και το εμπόριο, το 39,9 τοις εκατό στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, το 12,1 τοις εκατό δήλωσε ότι “η συνεργασία των δύο χωρών Προέβλεψε ότι δεν θα ενισχυθεί.

Source