Κινητικότητα πίσω από τα παρασκήνια

πανό61

Πίσω από το παραπέτασμα, το κυπριακό ζήτημα και η παράλληλη διαδικασία Τουρκίας που σχετίζονται με την κατεύθυνση των ελληνικών σχέσεων θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, ο ελληνικός τύπος επεσήμανε ότι η έντονη δραστηριότητα αυτής της κατάστασης, οι κυρώσεις της Τουρκίας ΕΕ σε έναν πεταμένο Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας πρωθυπουργό Ρετζέπ επειδή μετατόπιζαν το ζήτημα της «σωτηρίας» Σχολίασε.

Ο Φιλελεύθερος μεταβίβασε τα νέα με τον τίτλο “Throw Life Buoy for Tayyip … Σύντομα πίσω από το παραπέτασμα για την έναρξη των παράλληλων διαδικασιών σχετικά με το Κυπριακό και τις Τουρκο-Ελληνικές σχέσεις … Θέλουν να περιορίσουν τις κυρώσεις μέσω της κινητικότητας” επικεφαλίδες και προβολείς.

Η εφημερίδα έγραψε ότι η διαδικασία τόσο για το Κυπριακό όσο και για τις Τουρκο-Ελληνικές σχέσεις έχει ολοκληρωθεί λίγο και πολύ και ότι και οι δύο θα προχωρήσουν παράλληλα, αλλά το σενάριο της τοποθέτησης των δύο ζητημάτων σε ένα πακέτο είναι αμφισβητήσιμο προς το παρόν.

Στις ειδήσεις, οι τουρκο-ελληνικές διερευνητικές επαφές συμφωνήθηκαν να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και ζητήθηκε η ημερομηνία της πρώτης συνάντησης σε γραφειοκρατικό επίπεδο, η ανεπίσημη διάσκεψη κουιντέτου για το Κυπριακό αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου, λεπτομέρειες για τον προσωρινό Ειδικό Σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας της Κύπρου, Jane Holl Lute Σημειώθηκε ότι θα συζητηθεί κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, καλά ενημερωμένες πηγές “ότι η κινητικότητα των εταίρων στην ΕΕ, η συζήτηση κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας συμφώνησε τον Μάρτιο να γίνει μια φορά – δεν πρέπει να θεωρηθεί ξεχωριστά από τις προσπάθειες αποφυγής σκέψης”, είπε. Οι δύο διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, “θα αποτρέψει τη συζήτηση κυρώσεων για τεχνητή κινητικότητα”, επισημαίνοντας πηγή “Οι εταίροι της Τουρκίας στην ΕΕ, αυτή η προσέγγιση (Βερολίνο, Ρώμη, Μαδρίτη, Μισέλ και Μπόρελ) και η υποστήριξη του ΝΑΤΟ να υποχωρήσει”, ανέφερε.

Source