Κλήση από καθηγητές σε γονείς: “Όλοι φροντίζουν τον εαυτό τους!”

Η Τουρκική Ένωση Εκπαιδευτικών της Κύπρου (KTÖS) και η Τουρκική Ένωση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κύπρου (KTOEÖS) προέβησαν σε δελτίο τύπου μπροστά από τη Γενική Συνέλευση της Δημοκρατικής Συνέλευσης.

Σε κοινή δήλωση, δηλώθηκε ότι πρέπει να προωθηθούν οι αργίες των σχολείων και υπογραμμίστηκε ότι με την επιτάχυνση των μελετών εμβολιασμού, τα σχολεία θα πρέπει να παρακολουθούνται με ασφάλεια.

Αναφέροντας ότι το πρόγραμμα σπουδών πρέπει να αναβληθεί έως το τέλος του έτους και συνεπώς θα πρέπει να αποφευχθεί η απώλεια μαθητών, οι KTÖS και KTOE argS υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση UBP-DP-YDP έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Επισημαίνοντας ότι η δημόσια υγεία και ασφάλεια κινδυνεύει εντελώς, τα συνδικάτα ανέφεραν: «Οι επιστημονικές πρακτικές διεξάγονται συνεχώς. Οι περιπτώσεις έχουν αυξηθεί, κανείς δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει! Οι προγραμματισμένες μελέτες PCR δεν διεξάγονται σε σχολεία. Οι περιπτώσεις δεν παρακολουθούνται σωστά, οι εκπαιδευτικοί επικοινωνίας και οι μαθητές συγκεντρώνονται την επόμενη μέρα. Δεν επιθεωρείται… Τα σχολεία εγκαταλείφθηκαν με τη δική τους αδυναμία ».

Οι KTÖS και KTOEÖS δήλωσαν ότι η υγεία και η ασφάλεια του σχολείου δεν θα μπορούσαν να προστατευτούν και ότι ο πανικός και η δυσπιστία ήταν στην κορυφή της γραμμής και η ένωση κάλεσε τους γονείς και είπε: “Όλοι πρέπει να φροντίσουν τον εαυτό τους με αυτήν την κατανόηση της κυβέρνησης”.

Αναφέρθηκε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν θα αποσύρονταν από τη χρήση των δικαιωμάτων τους για απεργία και δράση, ενώ οι συνολικές περιπτώσεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της επαγγελματικής τεχνικής κοινοποιήθηκαν στον Τύπο. Οι περιπτώσεις είναι οι εξής: 11 θετικοί μαθητές, 1 θετικός δάσκαλος, 129 μαθητές επαφής και 22 εκπαιδευτικοί επαφής …

Source