Κλήση από τον Έρσιν Τατάρ στον Αναστασιάδη … “Δεν πρέπει να κυνηγάει όνειρα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν”

Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΟ Έλληνας ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης απάντησε στη δήλωση που έγινε την 1η Ιανουαρίου 2021.

Τατάρ, «Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ΙΙ. Μετά τη δήλωση του Χρυσόστομου, «Ο Αναστασιάδης ήθελε λύση δύο κρατών», ενώ οι συζητήσεις για το ζήτημα συνεχίστηκαν στη Νότια Κύπρο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε στην πρώτη του δήλωση το 2021 ότι «δεν συζητάω άλλη λύση εκτός από την Ομοσπονδία, εξαρτώμαι από αυτό που υπερασπίζομαι στην Crans Montana» Προσπάθησε να του επιβάλει την ευθύνη ισχυριζόμενος ότι η κρατική λύση δημιουργήθηκε από τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Espen Barth Eide ».

Πράγματι, ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι είναι γνωστό ότι ο Έλληνας ηγέτης Αναστασιάδης πιστεύει ότι η λύση των δύο κρατών είναι μια ρεαλιστική λύση και είπε: «Το γνωρίζουν επίσης παράγοντες που αφορούν το Κυπριακό. Σε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Μεβλούτ Καβούσογλου περιγράφηκε από τον κ. Καβούσογλου προσωπικά το εξέφρασε “, είπε.

“Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Μείνει κάτω από την πίεση”

Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΤόνισε ότι ο Αναστασιάδης έπρεπε να επανέλθει σε παλιές πολιτικές υπό τη μεγάλη πίεση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ και άλλων στοιχείων.

Εκτός από τον Αναστασιάδη είπε ότι οι απελευθερώσεις της 22ης Σεπτεμβρίου 2017, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έστειλε από τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στην επιστολή με την επανάληψη “Η Τουρκία έχει κάνει προσπάθειες να προσαρτήσει τον ισχυρισμό της Κύπρου ότι ο Τατάρ είπε ότι έθεσε ξανά τις” Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου Δεν ήταν τίποτα άλλο από έναν ενδιάμεσο σταθμό για την Τουρκία. Η Τουρκία, εμπόδισε την εφαρμογή του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλους τους τομείς “διαπίστωσε επίσης ότι ο ισχυρισμός, αν και προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια”, είπε.

Πρόεδρος Έρσιν Τατάρχρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στη συνέχεια της δήλωσής του:

«Πρέπει να σημειωθεί για άλλη μια φορά ότι ήταν η ελληνο-ελληνική ηγεσία με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, η οποία χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία ως« εφαλτήριο Enosise »και« ενδιάμεσο στόχο », που ιδρύθηκε από την ισότιμη ιδρυτική συνεργασία του τουρκοκυπριακού λαού και του ελληνικού λαού. Ενώ το Σχέδιο Ακρίτας ετοιμαζόταν προς αυτή την κατεύθυνση, η ελληνική μυστική οργάνωση και οπλισμός συνεχίζονταν επίσης. Ενώ το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας καταπατήθηκε από την ελληνική ηγεσία, τα δικαιώματα που παρέχονται στον Τουρκοκύπριο λαό στο Σύνταγμα ήθελαν επίσης να καταστραφούν.

“Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ 15 ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ”

Θυμόμαστε επίσης πολύ καλά τι συνέβη στις αιματηρές χριστουγεννιάτικες επιθέσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με τον στόχο της ένωσης. Χωρίς την αντίσταση του λαού μας και την παρέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, θα συνέβαινε η δεύτερη καταστροφή της Κρήτης. Ο στόχος του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, που διοργάνωσε η Ελληνική Χούντα, ήταν να προσαρτήσει την Κύπρο στην Ελλάδα. Η ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου στις 20 Ιουλίου gerçekleştirmes Η Τουρκία πέρασε γενοκτονία από τον τουρκικό λαό, οι σφαγές θα ταφούν στο λάκκο. Εν τω μεταξύ, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έκανε δήλωση αφού η Νότια Κύπρος έγινε μονομερώς και άδικα μέλος της ΕΕ. Ο Σημίτης το είπε ακριβώς αυτό. “Η ένωση συνέβη με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.”

“Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ”

Τα γεγονότα της Κύπρου, οι εμπειρίες και η ελληνο-ελληνική νοοτροπία είναι προφανή. Σύμφωνα με αυτήν τη συνεχιζόμενη νοοτροπία. Η Κύπρος είναι το ελληνικό νησί, ο τουρκοκυπριακός λαός είναι μια μειονότητα, δεν έχει πολιτική ισότητα και δικαίωμα στην κρατική διοίκηση. Και πάλι, σύμφωνα με αυτή τη νοοτροπία, οι Ελληνοκύπριοι είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης και κυβερνήτης της Κύπρου και των φυσικών πόρων της. Ο κύριος λόγος για την αποτυχία των διαπραγματευτικών διαδικασιών που συνεχίζονται από το 1968 είναι η συνεχιζόμενη ελληνο-ελληνική νοοτροπία. Ειδικά στο Crans Montana, έχει αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά ότι η λύση που βασίζεται στην ομοσπονδία έχει καταρρεύσει και η ελληνική πλευρά δεν θέλει μια δίκαιη συμφωνία.

“ΠΕΡΙΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ …”

Για όλους αυτούς τους λόγους, φέραμε την υποστήριξη της Τουρκίας με τη μορφή λύσης που βασίζεται σε δύο κυρίαρχα κράτη στην ημερήσια διάταξη. Καλούμε την κυρίαρχη λύση δύο κρατών για την ύπαρξη του κράτους μας, την κυριαρχία, την ελευθερία και την ασφάλεια του λαού μας. Θα συνεχίσουμε να περπατάμε σε αυτό το μονοπάτι. Το κάλεσμά μου προς τον Έλληνα Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι ότι δεν επιδιώκει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα και θα ανταποκριθεί θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο. Η επιθυμία και ευχή μου είναι να φτάσουμε στο κυρίαρχο έντυπο λύσης δύο κρατών το 2021. “

.Source