Κλήση από τον αρχηγό της ΤΔΒΚ Τατάρ στον Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Έρσιν Τατάρ απάντησε στις δηλώσεις του Έλληνα ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη ότι “δεν είναι δυνατή μια λύση δύο κρατών στο νησί”

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ κάλεσε τον αρχηγό της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου, Αναστασιάδη, και είπε, “Το κάλεσμά μου προς τον Αναστασιάδη είναι ότι δεν επιδιώκει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα και θα ανταποκριθεί θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο”.

“Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι Η ΛΥΣΗ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ”
Αρχιεπίσκοπος Β΄ Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μετά τη δήλωση του Χρυσόστομου, «Ο Αναστασιάδης ήθελε λύση δύο κρατών», ο ηγέτης της ΤΔΒΚ Τατάρ επέστησε την προσοχή στις συζητήσεις για το ζήτημα στη Νότια Κύπρο, λέγοντας: «Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης στην πρώτη του δήλωση το 2021» “Είμαι συνδεδεμένος”, είπε, προσπάθησε να του επιβάλει την ευθύνη, ισχυριζόμενος ότι το έντυπο λύσης των δύο κρατών δημιουργήθηκε από τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο για την Κύπρο, τον Espen Barth Eide, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ “.

Πράγματι, ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι είναι γνωστό ότι ο Έλληνας ηγέτης Αναστασιάδης πιστεύει ότι η λύση των δύο κρατών είναι μια ρεαλιστική λύση και είπε: «Το γνωρίζουν επίσης παράγοντες που αφορούν το Κυπριακό. Σε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Μεβλούτ Καβούσογλου περιγράφηκε από τον κ. Καβούσογλου προσωπικά το εξέφρασε “, είπε.

“Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Μείνει κάτω από την πίεση”
Ο Τατάρ είπε ότι ο Αναστασιάδης έπρεπε να επιστρέψει στις παλιές πολιτικές υπό τη μεγάλη πίεση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ και άλλων στοιχείων.

Ο Πρόεδρος Τατάρ χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στη συνέχεια της δήλωσής του:

«Πρέπει να σημειωθεί για άλλη μια φορά ότι ήταν η ελληνο-ελληνική ηγεσία με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, η οποία χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία ως« εφαλτήριο Enosise »και« ενδιάμεσο στόχο », που ιδρύθηκε από την ισότιμη ιδρυτική συνεργασία του τουρκοκυπριακού λαού και του ελληνικού λαού. Ενώ το Σχέδιο Ακρίτας ετοιμαζόταν προς αυτή την κατεύθυνση, η ελληνική μυστική οργάνωση και οπλισμός συνεχίζονταν επίσης. Ενώ το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας καταπατήθηκε από την ελληνική ηγεσία, τα δικαιώματα που παρέχονται στον Τουρκοκύπριο λαό στο Σύνταγμα ήθελαν επίσης να καταστραφούν. “

“Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ 15 ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ”
Ο Τατάρ δήλωσε ότι οι σφαγές Ελληνοκυπρίων εναντίον Τουρκοκυπρίων μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που πραγματοποίησε η Ελλάδα στην Κύπρο δεν ξεχάστηκαν και συνέχισαν τις δηλώσεις του με τα ακόλουθα λόγια:

“Αυτό που στοχεύει η Ένωσις ως ξεκίνησε αιματηρές χριστουγεννιάτικες επιθέσεις που συνέβησαν, θυμόμαστε επίσης πολύ καλά. Χωρίς την αντίσταση των λαών μας στην επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο στη δεύτερη καταστροφή της Κρήτης. Θα διοργανώθηκε από την ελληνική χούντα στις 15 Ιουλίου του πραξικοπήματος για την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα. Η Τουρκία, στις 20 Ιουλίου, επιβεβαιώνει ότι η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο πέρασε από γενοκτονία του τουρκικού λαού, θα ενσωματωθεί στα κοιλώματα των σφαγών.

Ο Σημίτης το είπε ακριβώς αυτό.

“Η ένωση συνέβη με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.”

“Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ”
Τα γεγονότα της Κύπρου, οι εμπειρίες και η ελληνο-ελληνική νοοτροπία είναι προφανή. Σύμφωνα με αυτήν τη συνεχιζόμενη νοοτροπία. Η Κύπρος είναι το ελληνικό νησί, ο τουρκοκυπριακός λαός είναι μειονότητα, δεν έχει πολιτική ισότητα και αυτοδεξιά στη δημόσια διοίκηση. Και πάλι, σύμφωνα με αυτή τη νοοτροπία, οι Ελληνοκύπριοι είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης και κυβερνήτης της Κύπρου και των φυσικών πόρων της. Ο κύριος λόγος για την αποτυχία των διαπραγματευτικών διαδικασιών που συνεχίζονται από το 1968 είναι η συνεχιζόμενη ελληνο-ελληνική νοοτροπία. Ειδικά στο Crans Montana, έχει αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά ότι η λύση που βασίζεται στην ομοσπονδία έχει καταρρεύσει και η ελληνική πλευρά δεν θέλει μια δίκαιη συμφωνία.

“ΠΕΡΙΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ …”
Για όλους αυτούς τους λόγους, φέραμε την υποστήριξη της Τουρκίας με τη μορφή λύσης που βασίζεται σε δύο κυρίαρχα κράτη στην ημερήσια διάταξη. Καλούμε την κυρίαρχη λύση δύο κρατών για την ύπαρξη του κράτους μας, την κυριαρχία, την ελευθερία και την ασφάλεια του λαού μας. Θα συνεχίσουμε να περπατάμε σε αυτό το μονοπάτι. Το κάλεσμά μου προς τον Έλληνα Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι ότι δεν επιδιώκει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα και θα ανταποκριθεί θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο. Η επιθυμία και ευχή μου είναι να φτάσουμε στο κυρίαρχο έντυπο λύσης δύο κρατών το 2021. “

Source