Κλήση από τον ηγέτη της ΤΔΒΚ Τατάρ στον Αναστασιάδη: επιδιώκοντας όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Έρσιν Τατάρ απάντησε στις δηλώσεις του Έλληνα ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη ότι “δεν θα είναι δυνατή μια λύση δύο κρατών στο νησί” Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ κάλεσε τον αρχηγό της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου, Αναστασιάδη, και είπε, “Το κάλεσμά μου προς τον Αναστασιάδη είναι ότι δεν επιδιώκει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα και θα ανταποκριθεί θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο”.

“Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι Η ΛΥΣΗ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ”

Αρχιεπίσκοπος Β΄ Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μετά τη δήλωση του Χρυσόστομου, «Ο Αναστασιάδης ήθελε λύση δύο κρατών», ο αρχηγός της ΤΔΒΚ Τατάρ επεσήμανε τις συζητήσεις για το ζήτημα στη Νότια Κύπρο, λέγοντας: «Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης είπε στην πρώτη του δήλωση το 2021« Δεν συζητάω άλλη λύση εκτός από την Ομοσπονδία, την οποία υπερασπίζονται στο Crans Montana “Είμαι συνδεδεμένος”, είπε, “προσπάθησε να του επιβάλει την ευθύνη, ισχυριζόμενος ότι η λύση των δύο κρατών δημιουργήθηκε από τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Espen Barth Eide”. Στην πραγματικότητα, τα δύο κράτη του Ελληνοκύπριου ηγέτη Αναστασιάδη, γνωστά ότι πιστεύουν ότι μια λύση είναι μια ρεαλιστική λύση Πρόεδρος Τατάρ, “το γνωρίζουν και παράγοντες που σχετίζονται με το Κυπριακό. Η Τουρκία κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου περιγράφηκε προσωπικά από τον Τσαβούσογλου.

“Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Μείνει κάτω από την πίεση”

Ο Τατάρ είπε ότι ο Αναστασιάδης έπρεπε να επιστρέψει στις παλιές πολιτικές υπό τη μεγάλη πίεση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ και άλλων στοιχείων. Ο Πρόεδρος Τατάρ χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στη συνέχεια της δήλωσής του: “Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ για άλλη μια φορά ότι ήταν η ελληνο-ελληνική ηγεσία με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, που περιέγραψε το” εφαλτήριο της Ένωσης “και τον” ενδιάμεσο στόχο “της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ιδρύθηκε με την ίδια ιδρυτική συνεργασία του Τουρκοκυπριακού λαού και του ελληνικού λαού. Ενώ το Σχέδιο Ακρίτας ετοιμαζόταν προς αυτή την κατεύθυνση, η ελληνοκυπριακή μυστική οργάνωση και οπλισμός συνεχίζονταν επίσης.

“Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ 15 ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ”

Ο Τατάρ δήλωσε ότι οι σφαγές Ελληνοκυπρίων εναντίον Τουρκοκυπρίων δεν ξεχάστηκαν μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της Ελλάδας στην Κύπρο και συνέχισαν τις εξηγήσεις του με τα ακόλουθα λόγια: Θυμόμαστε πολύ καλά τι συνέβη στις αιματηρές χριστουγεννιάτικες επιθέσεις που ξεκίνησαν με σκοπό την ένωση. Χωρίς την αντίσταση του λαού μας και την παρέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, θα συνέβαινε η δεύτερη καταστροφή της Κρήτης. Ο στόχος του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, που διοργάνωσε η Ελληνική Χούντα, ήταν να προσαρτήσει την Κύπρο στην Ελλάδα. Η ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου στις 20 Ιουλίου gerçekleştirmes Η Τουρκία πέρασε γενοκτονία από τον τουρκικό λαό, οι σφαγές θα ταφούν στο λάκκο. Εν τω μεταξύ, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έκανε δήλωση αφού η Νότια Κύπρος έγινε μονομερώς και άδικα μέλος της ΕΕ. Ο Σημίτης το είπε ακριβώς αυτό. “Η ένωση συνέβη με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.”

“Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ”

Τα γεγονότα της Κύπρου, οι εμπειρίες και η ελληνο-ελληνική νοοτροπία είναι προφανή. Σύμφωνα με αυτήν τη συνεχιζόμενη νοοτροπία. Η Κύπρος είναι το ελληνικό νησί, ο τουρκοκυπριακός λαός είναι μειονότητα, δεν έχει πολιτική ισότητα και αυτοδεξιά στη δημόσια διοίκηση. Και πάλι, σύμφωνα με αυτή τη νοοτροπία, οι Ελληνοκύπριοι είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης και κυβερνήτης της Κύπρου και των φυσικών πόρων της. Ο κύριος λόγος για την αποτυχία των διαπραγματευτικών διαδικασιών που συνεχίζονται από το 1968 είναι η συνεχιζόμενη ελληνο-ελληνική νοοτροπία. Ειδικά στο Crans Montana, έχει αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά ότι η λύση που βασίζεται στην ομοσπονδία έχει καταρρεύσει και η ελληνική πλευρά δεν θέλει μια δίκαιη συμφωνία.

“ΠΕΡΙΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ …”

Για όλους αυτούς τους λόγους, φέραμε την υποστήριξη της Τουρκίας με τη μορφή λύσης που βασίζεται σε δύο κυρίαρχα κράτη στην ημερήσια διάταξη. Καλούμε την κυρίαρχη λύση δύο κρατών για την ύπαρξη του κράτους μας, την κυριαρχία, την ελευθερία και την ασφάλεια του λαού μας. Θα συνεχίσουμε να περπατάμε σε αυτό το μονοπάτι. Το κάλεσμά μου προς τον Έλληνα Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι ότι δεν επιδιώκει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα και θα ανταποκριθεί θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο. Η επιθυμία και ευχή μου είναι να φτάσουμε στο κυρίαρχο έντυπο λύσης δύο κρατών το 2021. “

.Source