Κλείνοντας ρυθμούς և κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Με ρυθμούς Αποκλεισμός: Η εκπαίδευση μπαίνει σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

Ειδικότερα, από σήμερα, η εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα, εκτός από την πρωτοβάθμια και ειδική εκπαίδευση, θα παρέχεται μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω της ηλεκτρονικής μάθησης, σύμφωνα με τις οδηγίες που αποστέλλονται στα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά το δημοτικό σχολείο, Η πρώτη, δεύτερη και τρίτη τάξη θα λάβουν ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και η τέταρτη, πέμπτη και έκτη τάξη θα συμμετάσχουν μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Στις δηλώσεις του μυρμήγκι1:com:,Κι: օ: Ο Γενικός Γραμματέας του POED, Χάρης Χαραλάμπους, σημειώνει ότι σύμφωνα με μια μελέτη ενός εκπαιδευτικού οργανισμού, υπάρχει μια μικρή ομάδα τέταρτων, πέμπτων και έκτων μαθητών (πάνω από 1.000 παιδιά) που δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους (ηλεκτρονικά ή Διαδίκτυο). ) για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

«Από εκεί», είπε, «οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου εργάζονται κυρίως με εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το σπίτι. «Πρώτον, τη Δευτέρα, την Τρίτη, θα παρακολουθήσουν ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ οι άλλες τρεις δημοτικές τάξεις θα παρακολουθήσουν εκπαίδευση εξ αποστάσεως βάσει προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας».

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαραλάμπους επανέλαβε ότι όσον αφορά την Προσχολική և Ειδική Αγωγή, όπου τα μαθήματα θα συνεχιστούν για τη ζωή, “θεωρούμε ότι η φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών είναι αβάσιμη, Αποκλεισμός:“Θεωρούμε ότι είναι ένα οξυμόριο για άλλα παιδιά να μένουν στο σπίτι για την υγεία τους και άλλα για το σχολείο χωρίς επαρκή αιτιολόγηση.”

Ταυτόχρονα, οι τετραμηνιαίες εξετάσεις είναι πλέον παρελθόν, και οι μαθητές των τεχνικών σχολών և λυκείου εισέρχονται τώρα στους δεύτερους μήνες του νέου ακαδημαϊκού έτους με έναν δειλό τρόπο.

Σύμφωνα με τις ασφαλείς πληροφορίες του μυρμήγκι1:com:,Κι:Το Υπουργείο Παιδείας στοχεύει στη μείωση του προγράμματος σπουδών με την αναθεώρηση του υλικού για δύο έως τέσσερις μήνες, δεδομένου ότι στο τέλος του σχολικού έτους οι μαθητές θα κληθούν να λάβουν γραπτές εξετάσεις εντός δύο έως τεσσάρων μηνών μετά την αναβολή των πρώτων τεσσάρων μηνών. τις αναβάλλει έως τον Μάιο στο τέλος του έτους.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες σχετικά με το ποσοστό των μαθητών που θα λάβουν τις γραπτές εξετάσεις στην τάξη που αποφοιτούν καθώς οι ιδέες εξετάζονται για την ποσοστιαία αλλαγή. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα և Σύμφωνα με τους τετραμηνιαίους κανονισμούς, το 60% του αποτελέσματος είναι στην προφορική δραστηριότητα και το 40% στην τελική γραπτή εξέταση.

Όπως έχουμε ενημερωθεί, το υπουργείο εργάζεται για την αλλαγή του ποσοστού των γραπτών εξετάσεων σε μια νέα πραγματικότητα που επιβάλλεται από την επιδημία, ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα δεδομένα, καθώς και ένα πρόγραμμα υποχρεωτικής απέλασης μαθητών από σχολεία.

Στην επικοινωνία μυρμήγκι1:com:,Κι: Ο Πρόεδρος της OELMEK Temis Poliviu μας είπε ότι από σήμερα, οι μαθητές θα αρχίσουν να διδάσκουν το υλικό για τους δεύτερους τέσσερις μήνες, όπως έχει προγραμματιστεί νωρίτερα φέτος, έως ότου διευκρινιστεί ολόκληρο το σενάριο.

Πρόσθεσε ότι στις 20 του μήνα, η σχολική διοίκηση είναι υποχρεωμένη να υποβάλει τους τελικούς βαθμούς για τους πρώτους τέσσερις μήνες, και οι μαθητές λαμβάνουν επί του παρόντος βαθμούς μόνο για το 60% των προφορικών αποτελεσμάτων τους. “Το 40% θα συμμετάσχει στην αξιολόγηση για τους πρώτους τέσσερις μήνες όταν περάσουν τις εξετάσεις για τους δεύτερους τέσσερις μήνες”, εξήγησε.

Source