Κοζάνη Δύο τεχνίτες έχασαν τη ζωή τους. Δημητρίου

Δύο τεχνίτες έχασαν τη ζωή τους. Ο Δημήτριος της ΔΕΗ, όταν για κάποιο άγνωστο λόγο έπεσε στο έδαφος ενώ σηκώθηκε σε ένα καλάθι, εργαζόταν στο ύψος του πύργου ψύξης της 5ης μονάδας αφαλάτωσης του σταθμού παραγωγής ατμού.


Οι ατυχείς εργάτες εργάστηκαν ως υπεργολάβοι για μια γερμανική τεχνική εταιρεία στην κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης για ένα εργοστάσιο σάουνας, το οποίο ανέλαβε μια ελληνική εταιρεία. Ο πύργος ψύξης έχει ύψος 108 μέτρα, από όπου τα σχοινιά με ειδικά άγκιστρα και άλλους μηχανισμούς κρέμονται σε καλάθια για να εργαστούν τα τεχνικά εργαστήρια.

Στη δήλωσή της, η ΔΕΗ αναφέρει:


“Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι σήμερα, Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, στις 12:00, συνέβη ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο έργο αποναρκοθέτησης του 5ου μπλοκ του Αγίου Δημητρίου, με τα θύματα δύο εργολάβων.

Ο ανάδοχος του έργου είναι η AVAX և, οι δύο ατυχείς υπάλληλοι που εργάζονται υπό τον εργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd.

Οι αιτίες και οι ακριβείς περιστάσεις του ατυχήματος έχουν ήδη διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ ζητά πλήρη έρευνα և θα παρέχει κάθε διευκόλυνση.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για την απώλεια των δύο ατυχών εργαζομένων και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Όπως είπε ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ Βασίλης Ίγκας στο APE-MPE, η εταιρεία ները υπάλληλοι և έχει εμπειρία և διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την υλοποίηση του έργου. Σημείωσε ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας ολοκλήρωσαν τις εργασίες στον πύργο ημι-κατάψυξης το φθινόπωρο, αλλά το σταμάτησαν λόγω των χαμηλών χειμερινών θερμοκρασιών, συνεχίζοντας την άνοιξη.

Στη συνέχεια, η ομάδα AVAX ανακοίνωσε το θάνατο δύο εργαζομένων.

“Ο Όμιλος AVAX θα ανακοινώσει σε μια δυσάρεστη κατάσταση ότι σήμερα, Παρασκευή, 2021 16 Απριλίου և περίπου 12 η ώρα. Στις 00, κάτω από άγνωστες συνθήκες, δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στο Steam Power Plant (HS) στον Άγιο Δημήτριο, Κοζάνη.

Οι νεκροί ήταν υπάλληλοι μιας εξειδικευμένης εταιρείας, οι οποίοι ανέλαβαν υπεργολαβικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στον πύργο ψύξης του 5ου μπλοκ.

Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται σωστά.

Ο Όμιλος AVAX εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών. ”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

,Source