Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, πυροβολισμοί στη Γάζα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι την Τρίτη, Παλαιστίνιοι μαχητές πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Λωρίδα της Γάζας για πρώτη φορά, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης πυραύλων στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την Hamas al-Aqsa TV, ένα ένοπλο ισλαμικό κίνημα που οδηγεί τη Γάζα από το 2007 με τις ταξιαρχίες αλ-Κασάμ να εκτοξεύουν ρουκέτες στη Μεσόγειο σήμερα το πρωί. συμμετέχει στην άσκηση. Λόγω της μοντελοποίησης, οι ψαράδες δεν είχαν πρόσβαση στη θάλασσα και ο κύριος παράκτιος δρόμος έκλεισε.

Η επιχείρηση, η οποία διήρκεσε περίπου 12 ώρες και περιελάμβανε 14 μαχητικές ομάδες, «στόχευε στη βελτίωση των δεξιοτήτων των μαχητών», δήλωσε εκπρόσωπος της μαχητικής οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ αλ-Κουντς σε συνέντευξη Τύπου στη Γάζα.

Οι ασκήσεις, που παρουσιάστηκαν ως οι πρώτες στο είδος τους, υπογραμμίζουν την «ενότητα όλων των ομάδων αντίστασης» στον Ισραηλινό εχθρό, πρόσθεσε ο ομιλητής, του οποίου το πρόσωπο ήταν σχεδόν πλήρως καλυμμένο με μια παλαιστινιακή μαντίλα.

Σύμφωνα με ένα από τα μέλη της εισερχόμενης φατρίας, εκατοντάδες μαχητές συμμετέχουν στην άσκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας προγραμματίζεται να δοκιμάσει διαφορετικούς τύπους πυραύλων, μερικοί από τους οποίους έχουν απόσταση 200 χλμ. να οργανωθεί τους επόμενους μήνες.

“Αυτή η άσκηση στέλνει το μήνυμα ότι η παλαιστινιακή αντίσταση έχει φτάσει σε ένα επικείμενο στάδιο κατασκευής δεκάδων χιλιάδων πυραύλων ικανών να χτυπήσουν το Ισραήλ σε οποιαδήποτε μελλοντική μάχη”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς.

Πηγή: KYPE

Source