Κοιτάζει την ασφάλεια των μαρτύρων σαν τα μάτια της

Καθηγητής Δρ. Ο hanlhan είπε ότι περίπου 35 χρόνια μετά το περιστατικό, βρήκαν τα παλτά και τα παιχνίδια των μαρτύρων αδελφών στο αυτοκίνητο που ήταν αναμνηστικό από τον πατέρα του. Ο hanlhan δήλωσε ότι κοίταξε το αυτοκίνητο του 1963 σαν τα μάτια του

Γνωστή ως οργάνωση της ΕΟΚΑ, η ελληνική συμμορία οργάνωσε αιματηρές επιθέσεις τον Δεκέμβριο του 1963 για να διαγράψει τους Τουρκοκύπριους από το νησί. Τη νύχτα της 24ης Δεκεμβρίου 1963, ο Mürüvvet, σύζυγος του Ιατρικού Ταγματάρχη Nihat İlhan, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Τουρκοκυπριακού Συντάγματος Δυνάμεων εκείνη την εποχή στην παραλία της Λευκωσίας, και τα παιδιά τους Murat, Hakan, Kutsi πυροβολήθηκαν στην μπανιέρα από τους Έλληνες που μπήκαν στο σπίτι. Η δολοφονία της συζύγου και των παιδιών του Nihat İlhan έγινε σύμβολο των γεγονότων στα οποία 364 Τουρκοκύπριοι και 174 Ελληνοκύπριοι έχασαν τη ζωή τους. Το μονοώροφο σπίτι όπου συνέβη το περιστατικό μετατράπηκε αργότερα σε «Μουσείο Βαρβάρων». Αφού επέστρεψε η σφαγή στην Τουρκία Nihat Ilhan, αφού έδωσε εντολή στο Elazığ το 1984, ο Γενικός Διευθυντής διορίστηκε Κοινωνικές Υπηρεσίες και Προστασία των Παιδιών. Ο Nihat İlhan, του οποίου τα 3 παιδιά μαρτύρησαν, επισκέφθηκε τους κρατικούς κοιτώνες όπου έμεναν ορφανά και ορφανά και φρόντισε όλα τα προβλήματά τους. Ο Nihat İlhan πέθανε στην ηλικία των 92 το 2016.

«ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ»

Μέλος του Υπουργείου Υγείας Κοινωνικών Επιστημών, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Γκάζι Δρ. Ο Mustafa Necmi eclhan περιέγραψε το αυτοκίνητο με την πινακίδα 23 AD 595, που ήταν κληρονομιά του πατέρα του. Καθηγητής Δρ. Ο Ilhan είπε, “Υπάρχει ένα χελώνα αυτοκινήτου της Volkswagen που ο πατέρας μου χρησιμοποίησε εκείνα τα χρόνια. Το μοντέλο ήταν το 1963, το αγόρασε όταν έφυγε.” Το νησί είναι μικρό, θα πάμε με τα παιδιά. “Αγόρασε το αυτοκίνητο ακόμα.

«Βρήκαμε τα θέματα μετά από 35 χρόνια»

Ο hanlhan είπε ότι κοίταξε το αυτοκίνητο σαν το μάτι, όλα τα ανταλλακτικά ήταν αυθεντικά και δεν το αφαίρεσε από το χώρο στάθμευσης, λέγοντας: «Υπάρχει μια ανάμνηση μετά από χρόνια ότι όσοι γνωρίζουν αυτό το αυτοκίνητο που μας κάνει πολύ συναισθηματικούς γνωρίζουν ότι υπάρχουν μικρές αποσκευές πίσω από το πίσω κάθισμα, για να βάλουν τα μικρά αντικείμενα. Βρήκαμε τα αντικείμενα στο αυτοκίνητο 30-35 χρόνια μετά το μαρτύριο. Ήμασταν πραγματικά συγκινημένοι εκείνη την ημέρα, ο πατέρας μου, εγώ, η μητέρα μου, ο αδερφός μου. Δεν είναι δυνατόν να περιγράψουμε με λόγια πόσο λυπημένοι ήμασταν όλη εκείνη την ημέρα. Το διατηρούμε πρωτότυπο, βγάζουμε το όχημα το σαββατοκύριακο σε σύντομο χρονικό διάστημα. ” μίλησε.

.Source