Κορονοϊός. «Αναπνοή» πριν από την έναρξη των εμβολιασμών. Οι πρώτες δόσεις στην Αθήνα

Ο πρώτος 9.750 δόσεις παραδόθηκαν στην αποθήκη παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Άμυνας και Διαχείρισης Κρίσεων · Νίκος Χαρταλία, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης General Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλής,

Ταυτόχρονα, μεγάλο μέρος του κρατικού μηχανισμού βρίσκεται στα πόδια του για να το ασφαλίσει Σωστή αποθήκευση և: διανομή և Εμβολιασμοί σε όλα τα μέρη της χώρας.

Ειδική είσοδος φορτηγού από τον μεθοριακό σταθμό της Προπύργιο Η χώρα εκμεταλλεύτηκε την έκπληξη. Αυτή η ειδική βόρεια πύλη αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πιθανά σημεία διέλευσης για το φορτηγό που θα φέρει την πρώτη παρτίδα εμβολίων. Ωστόσο, το σήμα από τις διάφορες πηγές που εμπλέκονται στη διαδικασία μεταφοράς ότι τα πρώτα εμβόλια θα έφταναν στη χώρα μας μέσω του αέρα μεταδόθηκε επίμονα.

Οι πληροφορίες, φυσικά, ήταν αντιφατικές, καθώς ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι η μεταφορά τους ήταν πιο πιθανή με μία από τις μικτές πτήσεις, η οποία έχει προγραμματιστεί να λειτουργεί σε όλη την Ευρώπη. Ακόμα άλλοι, ακόμη και την τελευταία στιγμή, δέχτηκαν τη μεταφορά εμβολίων με αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ωστόσο, παρά τις επίσημες ανακοινώσεις, φαίνεται ότι τέτοιες συσπάσεις μπορεί να συμβούν στο επόμενο στάδιο, κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών.

Ωστόσο, η παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Άμυνας, Νίκος ΧαρταλίαΌχι μόνο στο έδαφος, αλλά και η μοτοσικλέτα που συνόδευε το ψυγείο με τα πρώτα εμβόλια δείχνει πώς δημιουργήθηκαν όλα τα επίπεδα μικτής ιεραρχίας για αυτό το τεράστιο έργο.

Ανακοινώσεις: δρακόντεια γεγονότα Οι εικόνες κυκλοφόρησαν σε άδειους αυτοκινητόδρομους, εθνικούς και περιφερειακούς, μέσω των οποίων το φορτηγό με τα εμβόλια διέσχισε το δρόμο προς την Αθήνα.

Το πρώτο θα εμβολιαστεί αύριο

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης նախագահը Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας,

Η επόμενη μέρα, 28 Δεκεμβρίου, θα είναι διανομή σε νοσοκομεία αναφοράςΣτο Πανεπιστήμιο Λάρισας, AHEPA, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων և Πάτρα, για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός ιατρικού προσωπικού σε αυτά τα νοσοκομεία στις 29 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλής, συντονιστής του Εθνικού Προγράμματος “Ελευθερία”, 30 Δεκεμβρίου Θα λάβουμε ξαφνικά την πρώτη μεγάλη ποσότητα εμβολίων Pfizer 83.850 δόσεις,

Τα εμβόλια Pfizer πρέπει να παραδίδονται στον πληθυσμό της χώρας μας σύμφωνα με τη Συμφωνία της Κεντρικής Ευρώπης 429.000 στο τέλος Ιανουαρίου και άλλοι 333.450 δάνεια έως το τέλος Φεβρουαρίου, Νέα χρόνια:

Μέχρι: τέλη Μαρτίου Θα λάβουμε 1.265.550 δάνεια από μία μόνο εταιρεία, την Pfizer-BioNTech. Αυτά τα ανταλλακτικά αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο μετά την έγκριση της εταιρείας Μοντέρνο և: AstraZeneca:,

https://www.youtube.com/watch?v=RdShWdrmeBg:

Τα τρία στάδια του εμβολιασμού

Μέσα 1ο στάδιο θα εμβολιαστούν. Υγεία services κοινωνικές υπηρεσίες Κάτοικοι և προσωπικό և υπάλληλοι. Κάτοικοι, ασθενείς և προσωπικό ιδρυμάτων χρόνιας περίθαλψης centers κέντρα αποκατάστασης. Από τα περίπου 70.000 άτομα που εμβολιάστηκαν στις 10 Ιανουαρίου, υπάρχουν 45 αξιωματούχοι που κατέχουν βασικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Μέσα 2ο στάδιο θα εμβολιαστούν. 70 ετών և ψηλά άτομα (ανεξάρτητα από το ιατρικό ιστορικό). 85 ετών մարդիկ ηλικιωμένοι. 80 ετών և ηλικιωμένοι. 75 ετών մարդիկ ηλικιωμένοι. 70 ετών և ηλικιωμένοι. Ασθενείς με νόσο COVID-19 υψηλού κινδύνου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Προσωπικό για σημαντικές λειτουργίες του κράτους. Άτομα ηλικίας 60 έως 69 ετών (ανεξάρτητα από το ιατρικό ιστορικό). Ασθενείς ηλικίας 18 έως 59 ετών με ασθένειες που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο νόσου COVID-19.

Μέσα 3ο στάδιο Άτομα άνω των 18 ετών χωρίς σοβαρές ασθένειες θα εμβολιαστούν.

Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε πέντε εγκεκριμένες αποθήκες που πληρούν τις απαιτήσεις ακόμη και των πιο απαιτητικών εμβολίων (για παράδειγμα, BioNTech / Pfizer, το οποίο απαιτεί συνθήκες αποθήκευσης από -70 έως -80 ° C). Μπορούν να ενεργοποιηθούν περισσότερα κέντρα αποθήκευσης ανάλογα με το μέγεθος του εμβολίου και τα χαρακτηριστικά που θα προέρχονται από τον κατασκευαστή. Κάθε κέντρο αποθήκευσης θα παρέχει ειδικά κέντρα εμβολιασμού με βάση την απόστασή τους. Τα κέντρα αποθήκευσης θα λειτουργούν καθημερινά Ποσοτική απογραφή των αποθεμάτων εμβολίων : θα ενημερώσει την κεντρική εφαρμογή της αλυσίδας εφοδιασμού. Η ασφάλεια των κέντρων κράτησης θα διασφαλιστεί με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

ΜΙ: διανομή Τα κέντρα εμβολιασμού θα βασίζονται στο σχέδιο προτεραιότητας εμβολιασμού. Τα κέντρα αποθήκευσης θα λαμβάνουν καθημερινές ενημερώσεις από το Κέντρο Συντονισμού և θα επικοινωνήσουν απευθείας με τις εταιρείες διανομής για μεταφορά. Κάθε κέντρο αποθήκευσης θα διαθέτει όλα τα απαραίτητα υλικά για την παροχή εμβολίων σε κέντρα εμβολίων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Τα εμβόλια θα συσκευαστούν σε ειδικά σχεδιασμένα ισοθερμικά κουτιά, τα οποία, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έχουν υποβληθεί σε μια σειρά δοκιμών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συνθήκες θερμοκρασίας κατά τη μεταφορά εμβολίων θα παρακολουθούνται με συσκευές εγγραφής. Η κύρια προϋπόθεση κατά τη μεταφορά στα κέντρα εμβολιασμού είναι η διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας σε ψυχρούς χώρους για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα κατά τη χορήγηση.

Συνταγογραφώντας εμβόλια

Κάθε πολίτης θα μπορεί να ελέγχει αν ανήκει σε κάποιους από αυτούς ομάδες προτεραιότητας ή δημοσιεύοντας το AMKA կայքում στον ιστότοπο և το όνομά του http://emvolio.gov.gr: ուղարկ αποστέλλοντας ένα μήνυμα κειμένου (SMS) στην εφαρμογή web ή στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 13034,

Τα ραντεβού θα γίνουν από τον Ιανουάριο είτε μέσω δεδομένων TAXIS μέσω http://emvolio.gov.gr είτε επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω μηνύματος κειμένου (SMS) στο 13034. Πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για επίσκεψη Κ.Ε.Π. ή: φαρμακεία,

Ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό ραντεβού, αριθμό, καθώς και έναν κωδικό QR, ανάλογα με το ραντεβού. Σημειώνεται ότι η αίτηση για ραντεβού προβλέπει την ταυτόχρονη o επαναλαμβανόμενη εμβολιασμός

Κέντρα εμβολιασμού

Μέσα Αθήνα Θα υπάρχουν 245 κέντρα Θεσσαλονίκη: 123:

Λεπτομέριες: 1018 κέντρο εμβολιασμού που θα λειτουργεί σύμφωνα με την περιοχή υγείας:

  • Συνολικά 245 κέντρα θα λειτουργούν στο RAE 1, το οποίο περιλαμβάνει νοσοκομεία Αττικής
  • Συνολικά 135 κέντρα εμβολιασμού θα δημιουργηθούν στη ΡΑΕ 2, η οποία περιλαμβάνει τα νησιά Πειραιάς և Αιγαίου.
  • 3η ΡΑΕ στην πΓΔΜ – Θεσσαλονίκη, 123 κέντρα εμβολιασμού
  • 129 κέντρα εμβολιασμού στην 4η ΡΑΕ της Μακεδονίας, Θράκη
  • Στην 5η RIA Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλία, 144 κέντρα εμβολιασμού
  • 176 Κέντρα Εμβολιασμού στην 6η ΕΑΑ της Πελοποννήσου – Ιόνια Νησιά
  • Στην 7η ΡΑΕ Κρήτης, 66 κέντρα εμβολιασμού

,Source