Κορονοϊός. Οι εμβολιασμοί έχουν επίσης ξεκινήσει στην Κύπρο

– Χθες σταθμό για χάρη των προσπαθειών καταστολή της επιδημίας του κορανοϊού Είναι 27 Δεκεμβρίου για την Κύπρο. Το πρόγραμμα εμβολίων Pfizer և BionTech για το Covid-19 ξεκίνησε στις 9 π.μ. Δύο κάτοικοι γηροκομείου Λευκωσίας: ένας 84χρονος άνδρας, μια 88χρονη γυναίκα, καθώς και η σκηνοθέτης οι πρώτοι Κύπριοι Εμβολιάστηκε στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας αλλά και εμπιστοσύνης στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Σχέδιο εμβολιασμού

Τα πρώτα εμβόλια κορανοϊού έφτασαν στην Κύπρο το Σάββατο με πτήση από την Ολλανδία και αποθηκεύονται σε δύο ειδικά παγωμένα ψυγεία που αποκτήθηκαν πρόσφατα από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η συσκευασία περιέχει 1950 φιαλίδια του εμβολίου, πέντε δόσεις σε κάθε φιαλίδιο. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021, η Κυπριακή Δημοκρατία θα λάβει το 28% των αντίστοιχων εμβολίων της, τα οποία θα διανεμηθούν σε επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής, καθώς και στο προσωπικό και το γηροκομείο.

Ανάγνωση: Ακόμη:Αναστασιάδης. Μεγάλη μέρα για την Κύπρο և σε όλη την Ευρώπη

Το Υπουργείο Υγείας στοχεύει να χρησιμοποιήσει το πακέτο που ήδη υπάρχει στην Κύπρο για εμβολιασμό συνολικά 5.875 ατόμων. Τέλος, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι θα λάβει το εμβόλιο τη Δευτέρα, 9 π.μ. 30 στο Κρατικό Ιατρικό Κέντρο Λευκωσίας.

Λουκιανός Κυρίτσας, Λευκωσία

Πηγή: Deutsche Welle

Source