Κορωνοϊός. Επαν-μολύνουν τους εθελοντές για να δουν πώς ανταποκρίνονται τα σώματά τους

Στην πρώτη φάση, τουλάχιστον 18-30 υγιείς συμμετέχοντες, ηλικίας 18-30 ετών, που μολύνθηκαν με τον κοροναϊό πριν από τρεις μήνες θα μολυνθούν με το αρχικό στέλεχος SARS-CoV-2 για δεύτερη φορά.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Σήμερα, Βρετανοί επιστήμονες ξεκίνησαν μια μελέτη που θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες έναν δεύτερο κοροναϊό μολυσμένο με την επιδημία COVID-19 για να ελέγξουν την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος και να διαγνωστούν με COVID-19 για δεύτερη φορά.

Τον Φεβρουάριο, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε μια ειδική μελέτη στην οποία οι εθελοντές συμμετείχαν στο COVID-19 για να αναπτύξουν έρευνα για τη νόσο του κοροναϊού.

Η νέα μελέτη, που ξεκίνησε σήμερα, διαφέρει από μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, καθώς επιδιώκει να επανεμφανίσει άτομα που έχουν ήδη μολυνθεί με COVID-19 προσπαθώντας να εμβαθύνει την κατανόησή τους για το ανοσοποιητικό σύστημα και όχι να μολύνει άτομα για πρώτη φορά. ,

“Οι πληροφορίες σε αυτήν τη μελέτη θα μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε καλύτερα εμβόλια, θεραπείες και πόσο καιρό οι άνθρωποι έχουν προστατευτεί από τη μόλυνση από COVID-19”, δήλωσε η Ellen McShane, ειδικός εμβολίων στο πανεπιστήμιο της. Η Οξφόρδη, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μελέτης.

Πρόσθεσε ότι η έρευνα θα βοηθήσει στην κατανόηση των μηχανισμών που προστατεύουν από τη δεύτερη μόλυνση.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν αυτό το είδος έρευνας εδώ και δεκαετίες για να μάθουν περισσότερα για ασθένειες όπως η ελονοσία, η γρίπη, η τυφοειδής και η χολέρα, αλλά έχουν επίσης αναπτύξει θεραπείες και εμβόλια για αυτές τις ασθένειες.

Η πρώτη φάση της μελέτης θα προσπαθήσει να προσδιορίσει την ελάχιστη δόση κοροναϊού που απαιτείται για την αναπαραγωγή του σε περίπου 50% των συμμετεχόντων, ενώ θα πραγματοποιηθούν ασυμπτωματικές μελέτες.

Στη δεύτερη φάση, η οποία θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, διάφοροι εθελοντές θα μολυνθούν με μια σταθερή δόση από την πρώτη φάση.

Στην πρώτη φάση, τουλάχιστον 18-30 υγιείς συμμετέχοντες, ηλικίας 18-30 ετών, που μολύνθηκαν με τον κοροναϊό πριν από 3 μήνες θα μολυνθούν με το αρχικό στέλεχος SARS-CoV-2 για δεύτερη φορά.

Θα υποβληθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον 17 ημέρες και θα παρακολουθούνται, ενώ οποιοσδήποτε με συμπτώματα θα υποβληθεί σε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα Regeneron.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source