Κορωνοϊός. Η κινεζική Sinopharm λέει ότι το εμβόλιο της καλύπτει τη μετάλλαξη στη Νότια Αφρική

Η κινεζική Sinopharm λέει ότι το εμβόλιό της καλύπτει τη μετάλλαξη στη Νότια Αφρική. Το αποτέλεσμα έχει αποδειχθεί πιο αδύναμο

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Δύο εμβόλια COVID-19 από κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Sinopharm, αύξησαν την ανοσία στο πιο μεταδοτικό στέλεχος του νέου κοροναϊού που βρέθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, αλλά το μικρό τους αποτέλεσμα, σύμφωνα με μια εργαστηριακή μελέτη, ήταν ασθενέστερο. Τρίτη

Τα μολυσμένα στελέχη του νέου κορανοϊού έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι ενδέχεται να αποδυναμώσουν την επίδραση του εμβολίου: θεραπείες πριν εμφανιστούν.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι δώδεκα δείγματα ορού αίματος ελήφθησαν από άτομα που ελήφθησαν από μια άλλη θυγατρική της China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), μια άλλη θυγατρική της Chongqing Zhifei Biological Products.

Γράφτηκε από ερευνητές στο Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου, συνδεδεμένο με το Sinopharm, το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, το οποίο αναπτύσσει ένα υποψήφιο εμβόλιο κατά του COVID-19 και δύο άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μονάδα Zhifei.

Ωστόσο, η δραστηριότητα των δειγμάτων έναντι διαφορετικών στελεχών της Νότιας Αφρικής ήταν ασθενέστερη από ότι κατά του στελέχους του ιού, μια άλλη παραλλαγή του ιού που εξαπλώνεται τώρα σε όλο τον κόσμο, λέει η έκθεση, η οποία, βασισμένη στην ανάλυση των συνομηλίκων του , δημοσιεύθηκε στο BioRxiv: // / /bit.ly/3rfr2UZ:

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η μείωση της δραστηριότητας “πρέπει να ληφθεί υπόψη για τον αντίκτυπό της στην κλινική αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων.”

Το εμβόλιο Sinopharm έχει εγκριθεί για γενική χρήση στην Κίνα και χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το εμβόλιο Zhifei βρίσκεται στα τελικά στάδια των κλινικών δοκιμών στην Κίνα και στο εξωτερικό.

Προκαταρκτικά δεδομένα κλινικών δοκιμών από την Novavax Inc. և Τα Johnson & Johnson Vaccines δείχνουν επίσης ότι είναι σημαντικά λιγότερο αποτελεσματικά στην πρόληψη των συμμετεχόντων στη δοκιμή COVID-19 στη Νότια Αφρική, όπου επικρατεί το πρώτο διαφοροποιημένο στέλεχος.

Πηγή: protothema.gr

Source