Κρίση έδρας και αυταπάτη «δικτάτορα»

Οι κύκλοι της ΕΕ προσπαθούν να σκιάσουν το ταξίδι του Προέδρου του Συμβουλίου της ΕΕ Μισέλ και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Leyen στην Άγκυρα με τον ισχυρισμό για «κρίση έδρας» να τοποθετηθεί στη θέση Leyen “ταπείνωση των γυναικών”, μετατράπηκε σε κατηγορίες για μαύρη προπαγάνδα κατά της Τουρκίας. Το χειρότερο απ ‘όλα ήταν η ανυπόμονη πρόταση του διορισμένου πρωθυπουργού της Ιταλίας Ντράγκι: “Διαφωνώ με τη συμπεριφορά του Προέδρου Ερντογάν απέναντι στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με αυτούς τους δικτάτορες, αλλά ταυτόχρονα να συνεργαστούμε προς το συμφέρον των χωρών μας.” Αυτή η προσέγγιση, που αντικατοπτρίζει τον φτηνό ευρωπαϊκό λαϊκισμό, είναι προβληματική από κάθε άποψη. Το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στους ηγέτες της ΕΕ ρυθμίστηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πλευράς της ΕΕ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Michel και τον πρώην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου βρίσκεται στην πρώτη θέση στο πρωτόκολλο της ΕΕ. Για τον Λέιν πρόβλημα πρωτοκόλλου εντελώς Η εσωτερική υπόθεση της ΕΕ, δηλαδή Πρόεδροι του Συμβουλίου και της Επιτροπής πρωτόκολλο μεταξύ διαμάχη. Οι πολιτικοί της ΕΕ πρέπει να λύσουν το πρόβλημα της ιεραρχίας μεταξύ τους. Τουλάχιστον η Τουρκία – να αντανακλάται σε αυτόν τον ισχυρισμό από τον hadsizlik και τον σεβασμό Αλλά είπε στον Ερντογάν του Ντράγκι «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς στον δικτάτορα, αλλά πρέπει επίσης να συνεργαστούμε προς όφελος της χώρας μας» ενώπιον της Τουρκίας και της Ιταλίας, τότε αξίζει να συζητηθούν περισσότερο όσον αφορά τις σχέσεις με την ΕΕ. Φυσικά, ας μην παραμελήσουμε να πούμε ότι η Ιταλία πρέπει να εξετάσει την πρόσφατη Λιβυκή κατοχή και τον φασισμό του Μουσολίνι ενάντια στην κατηγορία του «δικτάτορα».

ΔΡΑΣΗ ΜΠΕΛΕΣΣΙ AYMAZ TAVRI

Ο Ντράγκι, ο ιδιοκτήτης της αυταπάτης του «δικτάτορα», αναζητά μια γεωπολιτική κίνηση στη Λιβύη αυτές τις μέρες. Ο Ντράγκι προσπαθεί να ηγηθεί της ΕΕ στους τομείς της ανοικοδόμησης, της ενέργειας και της άμυνας στη Λιβύη, η οποία σταθεροποιήθηκε με την ίδρυση της μεταβατικής κυβέρνησης. Γι ‘αυτό, προσπαθεί να συνδέσει τα ενδιαφέροντά του με τη Γαλλία και την Ελλάδα. Και η απόσυρση των στρατιωτικών μέσων της Ρωσίας και με την Τουρκία, καθώς θα προσφέρει μια νέα ειρηνευτική διάσκεψη. Πίσω από τον ανυπόφορο χαρακτηρισμό του Draghi είναι, φυσικά, η αντίθεση της Ευρώπης στον Ερντογάν. Ευρωπαίοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του Macron, χρησιμοποιούν αυτόν τον ανταγωνισμό με λαϊκιστικές ανησυχίες. Ο Macron την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι φοβόταν την παρέμβαση των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας. Ο ελεύθερος επαγγελματίας του Ντράγκι είναι πιο ενδιαφέρον. Γιατί αυτό Λέω ελεύθερος αναβάτης, ΑΣΕ με να εξηγήσω Εάν η Άγκυρα δεν είχε σώσει την κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ από τον putchist Haftar υπογράφοντας συμφωνία με την Τρίπολη τον Νοέμβριο του 2019, η Ρώμη δεν θα ήταν στη σκηνή της Λιβύης σήμερα. Εάν ο Ερντογάν δεν είχε στηρίξει στρατιωτικά την κυβέρνηση των Σεράκ, τα ιταλικά συμφέροντα θα είχαν καεί εντελώς. Τουρκία Χάρη στην εξισορρόπηση της Γαλλίας Η Ιταλική διπλωματία σήμερα μπορεί να αναζητήσει τομείς στο πεδίο. Η Ρώμη, η οποία ήταν ενθουσιασμένη με την παρέμβαση της Άγκυρας στη Λιβύη πέρυσι, ξέχασε τη χθεσινή ελευθερία και έγινε αηδιαστική σήμερα.

“ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ “DICTION;

Ο ευρωπαϊκός Τύπος τονίζει ότι η επίσκεψη του Michel και του Leyen στην Άγκυρα εστιάζεται στην πραγματικότητα σε στρατηγικά συμφέροντα, παρά τη ρητορική των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας». Η κριτική για αυτό είχε ασκήσει μεγάλη πίεση στον Michel και τον Leyen πριν από το ταξίδι. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει δίλημμα. AB, “τιμές” στρατηγικά συμφέροντα χρησιμοποιώντας για. Όπως έχουμε δει κατά τη διάρκεια των αραβικών εξεγέρσεων και ιδιαίτερα στην προσέγγισή τους στο πραξικόπημα στο Σίσι, οι «αξίες της ΕΕ» δεν επηρεάζουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Επιπλέον, δεν δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό για τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας. Επιδιώκουν να επιτύχουν πολλά δίνοντας λιγότερα στις σχέσεις. Η Τουρκία αναιρεί τα αιτήματα των διαπραγματεύσεων για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων για επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης και της συμφωνίας μετανάστευσης για την ανανέωση των μικρών, αργών βημάτων και βλέπουν αρκετά ασαφή για να απορρίψουν. Είναι αρκετά ελεύθεροι στην επιθυμία τους να μοιραστούν τα πρόσφατα στρατηγικά επιτεύγματα της Άγκυρας. Και τι, τραβάς στρατεύματα από τη Λιβύη, την Τουρκία και την Ελλάδα, παρά τα μαξιμαλιστικά αιτήματα που δεν σε ενοχλούν, υποστηρίζεις την Ομάδα του Μινσκ στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και οι παρατηρητές της ΕΕ συμφωνούν ότι οι κυπριακές συνομιλίες. Υποθέτω ότι το φτηνό κλείσιμο και η ελεύθερη εξόφληση είναι στην ψυχή των πολιτικών της ΕΕ.

.Source