Κρίσιμη εικόνα στην επιδημία: Η τοπική μετάδοση έχει αυξηθεί

Επανάσταση Σίδηρος

Η αύξηση της τοπικής μόλυνσης στη χώρα αύξησε το άγχος.

Αφού 3 νοσηλευτές ήταν θετικοί στο Κρατικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, συνολικά 28 νοσοκόμες σε καραντίνα, ενώ νέα περιστατικά συνέχισαν να έρχονται στα σχολεία.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών PCR 12 από 613 μαθητές και 7 από 41 καθηγητές ήταν θετικά στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη ημέρα στο 9 Eylül Δημοτικό Σχολείο.

Ενώ ο υπάλληλος του Γενικού Εισαγγελέα σε καραντίνα αφού το αποτέλεσμα της δοκιμής ενός συγγενή ενός υπαλλήλου ήταν θετικό, 55 άτομα εξετάστηκαν χθες.

Αφού ένας δάσκαλος ήταν θετικός στο Δημοτικό Σχολείο Mustafa Çağatay, οι δάσκαλοι και οι μαθητές δοκιμάστηκαν στο σχολείο.

9 Δημοτικό σχολείο Eylül: 12 μαθητές και 7 εκπαιδευτικοί είναι θετικοί.
Στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκαν 55 δοκιμές PCR με 1 επαφή.
1 δάσκαλος είναι θετικός στο Δημοτικό Σχολείο Mustafa Ça Mustafaatay. Η δοκιμή PCR πραγματοποιήθηκε στο σχολείο.
Στο χωριό Akıncılar, ο αριθμός των περιπτώσεων είναι 14.167, ένα ακόμη άτομο είναι θετικό ως αποτέλεσμα των εξετάσεων PCR.
Ο αριθμός των θετικών νοσοκόμων αυξήθηκε σε 4 στο Κρατικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 22 νοσοκόμες βρίσκονται σε καραντίνα.

12 μαθητές και 7 εκπαιδευτικοί είναι θετικοί στο 9 δημοτικό σχολείο Eylül

Μετά την ανίχνευση του θετικού αποτελέσματος σε 1 δάσκαλο στο 9 δημοτικό σχολείο Eylül στη Λευκωσία, εξετάστηκαν 613 μαθητές που φοιτούσαν στο σχολείο και 41 εκπαιδευτικοί που εκπαιδεύτηκαν στο σχολείο για PCR.

Παρέχοντας πληροφορίες στο YENİDÜZEN, ο Διευθυντής του Τμήματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Hakkı Başar δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων 12 μαθητών και 7 εκπαιδευτικών ήταν θετικά από τις 30 Δεκεμβρίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Eylül.

1 υπόθεση στο δημοτικό σχολείο Mustafa Çağatay …

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Hakkı Başar επιβεβαίωσε ότι το τεστ 1 δασκάλου ήταν θετικό στο Δημοτικό Σχολείο Mustafa Çağatay. Η επιτυχία σημείωσε ότι όλοι οι δάσκαλοι και οι μαθητές δοκιμάστηκαν στο σχολείο.

1 επαφή στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα

Όταν το τεστ PCR ενός συγγενή πρώτου βαθμού ενός προσωπικού που εργάζεται στο Γενικό Εισαγγελέα ήταν θετικό, ο υπάλληλος καραντίστηκε ως «επαφή».

Στις πληροφορίες που δόθηκαν στο YENİDÜZEN, ο Διευθυντής Διοικητικής Υπηρεσίας του Γενικού Εισαγγελέα Kazım Öğmen είπε: Είπε ότι ο εργαζόμενος δεν ήρθε ποτέ στη δουλειά αυτή την εβδομάδα, αλλά οι εξετάσεις PCR πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 55 άτομα για προληπτικούς σκοπούς.

Οι statedmen δήλωσαν ότι δεν υπάρχει επαφή στη σχετική ενότητα και ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών PCR περιμένουν.

Ο αριθμός των θετικών νοσοκόμων έφτασε τα 4 …

Αφού 3 νοσοκόμες στη Γενική Εντατική Θεραπεία του Κρατικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ήταν θετικοί, πληροφορήθηκε ότι το τεστ μιας άλλης νοσοκόμας που κρατήθηκε σε καραντίνα ήταν θετική.

Ενώ ο αριθμός θετικών νοσοκόμων αυξήθηκε σε 4, μάθαμε ότι 22 νοσοκόμες απομονώθηκαν σε καραντίνα.

Akdoğan και Akıncılar…

Μετά τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο χωριό Akıncılar, όπου ζουν περίπου 300 άτομα, πραγματοποιήθηκε μια νέα δοκιμή PCR στο χωριό την προηγούμενη ημέρα. Ενώ ένα θετικό κρούσμα εντοπίστηκε σε μία από τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε 167 άτομα, αναφέρθηκε ότι η επαφή της υπόθεσης ήταν σε καραντίνα χθες.

Ο δήμαρχος του Akdoğan Ahmet Latif είπε ότι πραγματοποιήθηκαν 300 ακόμη δοκιμές στο χωριό την προηγούμενη μέρα, αλλά τα αποτελέσματα αναμένουν ακόμη.


Πρόεδρος του Κυπριακού Ιατρικού Συλλόγου Özlem Gürkut:

“Η τοπική μόλυνση αυξήθηκε, θα δοκιμάσουμε περισσότερα”

Μιλώντας στο YENİDÜZEN, ο Πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Ιατρικού Συλλόγου, γιατρός Özlem Gürkut, δήλωσε ότι η επιδημία αναμένεται να αυξηθεί σε κλειστές περιοχές όπου οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο μαζί καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Gürkut, τόσο στη νότια Κύπρο όσο και στη χώρα δεν έχει εφαρμόσει πλήρως τους τρεις κανόνες που δηλώνουν ότι λόγω των εκτεταμένων εστιών στην Τουρκία.

Μείωση της ευαισθησίας των κιτ PCR,

Εκφράζοντας ότι έχουν παρατηρηθεί τοπικές υποθέσεις λόγω της απομάκρυνσής του, ο Γκρούκτ είπε, “Λέμε τους τρόπους προστασίας για 1 έτος”.

“Η μάσκα πρέπει να είναι μέρος της ζωής μας”

Εκφράζοντας ότι η συνήθεια κάθε ατόμου που χρησιμοποιεί μάσκες πρέπει να συνεχιστεί, δεν είναι σωστό να περνάς χρόνο σε πολυσύχναστες περιοχές και είπε: «Η νοσοκόμα μας έρχεται σε επαφή με τον ασθενή μας και έχει μάσκα και γάντια. Ο δάσκαλός μας στέκεται στην τάξη με τη μάσκα του, αναμιγνύεται με το πλήθος στο διάλειμμα για καφέ και βγάζει τη μάσκα του. Τα άτομα φαίνεται να είναι τα ίδια. Δεδομένου ότι πολλές εξετάσεις γίνονται στα σχολεία, υπάρχουν θετικά, και εάν ο αριθμός των εξετάσεων αυξάνεται στην κοινότητα, είναι γνωστό ότι ο αριθμός των θετικών περιπτώσεων θα αυξηθεί.

Gürkut: “Η τοπική μετάδοση αυξήθηκε, περισσότερες δοκιμές”

Σημειώνοντας ότι η τοπική μόλυνση αυξάνεται, ο Gürkut είπε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες δοκιμές. Εκφράζοντας ότι η Πρωτοχρονιά είναι μια ξεχωριστή περίοδος, παρατηρούν ότι τα εμπορικά κέντρα είναι πολύ γεμάτα και αυτό είναι τρομακτικό, είπε ο Γκρούκτ, «Πρέπει να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον».

Οι ασθενείς εντατικής θεραπείας είναι «απομονωμένοι» στο θάλαμο.

Ο Gürkut σημείωσε ότι οι ασθενείς εντατικής θεραπείας στην υπηρεσία απομονώθηκαν στην υπηρεσία μέσω επαφής μετά τη θετική περίπτωση 3 νοσοκόμων και ενός ασθενούς εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο, δήλωσε: “Οι ασθενείς είναι απομονωμένοι στην υπηρεσία επειδή βρίσκονται σε επαφή”.


Προϊστάμενος Ιατρικής Επιχειρήσεων Αχμέτ Άφιξη:

“Υπάρχει μια αύξηση στη μετάδοση στην κοινότητα”

Ο Πρόεδρος Medical-Business Doctor Ahmet Arrival αξιολόγησε την τελευταία κατάσταση στο νοσοκομείο στο YENİDÜZEN.

Δηλώνει ότι 22 νοσοκόμες βρίσκονται σε καραντίνα, δήλωσε ότι χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να μειώσουν κάποιες επαφές στο νοσοκομείο.

Αναφέροντας ότι δεν υπήρχε αρκετή παρέμβαση για μήνες λόγω της πανδημίας, ο Γιατρός Άφιξη είπε: «Δεν παίρνουμε περιπτώσεις χωρίς επείγοντα, καθώς η επιδημία έχει αρχίσει να αυξάνεται. Προκειμένου να αποφευχθεί η συμφόρηση στο νοσοκομείο, δεν θέτουμε τους ανθρώπους σε κίνδυνο από κάθε άποψη και δεν το περιορίζουμε για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων. Η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί επίσης πρόσθετα προβλήματα. Υπάρχει μια αύξηση στον αριθμό των ασυμπτωματικών περιπτώσεων στη χώρα, και δεδομένου ότι υπάρχει μια αύξηση στη μετάδοση στην κοινότητα, το έχουμε μειώσει για να διακόψουμε την επαφή των ανθρώπων. Αναβάλλαμε τις θεραπείες που δεν απαιτούν πολύ επείγουσα ανάγκη να δούμε λίγο πιο μπροστά, για προληπτικούς σκοπούς. Υπάρχει μια αύξηση στον αριθμό των περιπτώσεων στην κοινότητα. “

Φωτογραφίες Burçin Aybars

.Source