Κρίσιμη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας

Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμφωνία άμυνας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ελλάδα.

Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμφωνία άμυνας 1,65 δισ. Δολαρίων με την Ελλάδα.

κάθε μέρα μια νέα συμφωνία υπογράφεται σε συμμαχία εναντίον της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτή τη φορά, το Ισραήλ και η Ελλάδα κατέληξαν σε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας σε μέγεθος ρεκόρ. Η συμφωνία καλύπτει ένα συμβόλαιο 22 ετών αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ για την ίδρυση και λειτουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Αξιωματούχοι του Ισραήλ και της Ελλάδας υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πτήσεων στα νότια της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο στρατιωτικός αερολιμένας στην πόλη της Καλαμάτας θα μισθωθεί στο Ισραήλ για 22 χρόνια και η ισραηλινή αμυντική εταιρεία Elbit Systems θα δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία εκεί.

ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Στη δήλωση του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, επισημάνθηκε ότι αυτή η σύμβαση αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η μεγαλύτερη συμφωνία αμυντικού εφοδιασμού μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας μέχρι σήμερα.

Το εκπαιδευτικό κέντρο, που λειτουργεί από την Elbit Systems, θα μοντελοποιήσει την αεροπορική ακαδημία του Ισραήλ.

Η ιταλική εταιρεία της Elbit, Leonardo, θα αναπτύξει 10 από τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και ολόκληρος ο εκπαιδευτικός στόλος της ελληνικής αεροπορίας, δηλαδή δεκάδες αεροσκάφη M-346 και T-6, θα βρίσκεται επίσης στο κέντρο εκπαίδευσης πτήσεων.

Η Elbit θα παρέχει κιτ για την ενημερωμένη χρήση των αεροσκαφών T-6 της Ελλάδας και θα παρέχει επίσης εκπαίδευση, προσομοιωτές και υλικοτεχνική υποστήριξη.

GANTZ: Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΒΡΕΧΕΙ

“Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το πρόγραμμα θα αυξήσει τις δυνατότητες του Ισραήλ και της Ελλάδας, θα ενισχύσει τις οικονομίες τους έτσι ώστε η εταιρική σχέση μεταξύ των χωρών μας να εμβαθύνει σε αμυντικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκάντς.

Η δήλωση συμφωνίας έγινε μετά το πρώτο περιφερειακό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ελλάδας, Νότιας Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την Παρασκευή. Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών αυτών των 4 χωρών στην Πάφο της Νότιας Κύπρου για πρώτη φορά ήταν η ομαλοποίηση των σχέσεων Ισραήλ-ΗΑΕ χάρη στις Συμφωνίες Ιμπραήμ που υπογράφηκαν υπό τη διαμεσολάβηση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK

Source