Κρατήσεις διακοπών για το ΗΒ 2021 για την Ελλάδα Rise By εκπληκτικό 96%

Ελλάδα
Το νησί της Σαντορίνης στην Ελλάδα. Πίστωση: Έλληνας Δημοσιογράφος

Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό γραφείο Skyscanner, οι κρατήσεις διακοπών βρετανών υπηκόων στην Ελλάδα για το 2021 αυξήθηκαν πρόσφατα κατά ένα εκπληκτικό 96%.

Η απότομη αύξηση των κρατήσεων ήρθε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι το Λονδίνο σχεδιάζει να άρει πλήρως όλους τους περιορισμούς του Coronavirus έως τις 21 Ιουνίου.

Ελλάδα 2ος-πιο αγαπημένος προορισμός για Βρετανούς

Η Ελλάδα ήταν δεύτερη μετά την Ισπανία όσον αφορά τον αριθμό των Βρετανών υπηκόων που επιθυμούν να ξεφύγουν από τον παραδοσιακά άθλιο καιρό του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να επισκεφθούν ένα έθνος της Νότιας Ευρώπης.

Οι προορισμοί που προτιμούν οι Βρετανοί παραθεριστές φέτος είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Τουρκία.

Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα

Οι Βρετανοί υπήκοοι θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Χάρι Θεοχάρης την Βρετανική ITV News την Πέμπτη.

«Πιστεύουμε ότι ο εμβολιασμός σημαίνει κάποιον με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, τα οποία θα εκδώσει η κυβέρνηση θα σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε αρνητικό τεστ πριν από την πτήση. Αλλά δεν σημαίνει ότι μόνο οι εμβολιασμένοι μπορούν να ταξιδέψουν. Έχουμε ακόμη την επιλογή ενός αρνητικού τεστ για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο », ανέφερε ο Theocharis.

Ο υπουργός Τουρισμού είπε ουσιαστικά ότι ακόμη και οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να απομονωθούν μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι τα προγράμματα εμβολιασμού και οι ταχείες δοκιμές για τον κοροναϊό θα κάνουν μεγάλη διαφορά φέτος στο άνοιγμα της χώρας κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Οι ηγέτες της ΕΕ συζητούν πιστοποιητικά εμβολίου κοραναϊού

Οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν την πιθανότητα έκδοσης πιστοποιητικών εμβολίου κορανοϊού την Πέμπτη.

Σε συνέντευξη τύπου μετά την απόφαση, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Όλοι συμφώνησαν ότι χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Πρόσθεσε ότι τα διαβατήρια εμβολίων θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα μέχρι το καλοκαίρι, αλλά ότι το μπλοκ χρειάζεται τρεις μήνες για να δημιουργήσει την απαραίτητη τεχνική υποδομή για να εκδώσει τέτοια έγγραφα.

Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, χρησιμοποιούν κάποια έκδοση πιστοποιητικού ή «διαβατηρίου εμβολίων» για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να κυκλοφορούν ελεύθερα αυτό το καλοκαίρι χωρίς φόβους για καραντίνες ή άλλους περιορισμούς στα σύνορα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πιο φωνητικούς υποστηρικτές της έννοιας, λέγοντας ότι η Ευρώπη χρειαζόταν ένα τέτοιο σύστημα για τον τουρισμό για να αρχίσει να πλησιάζει τα κανονικά επίπεδα το καλοκαίρι του 2021 μετά από ένα καταστροφικό 2020.

Source