“Κρεμάστε τον Mike Pence.” Το Twitter σταμάτησε την τάση έκφρασης

Το Twitter το Σάββατο σταμάτησε την τάση της φράσης “Hang Mike Pence”, η οποία άρχισε να εξαπλώνεται στις δημοσιεύσεις των χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Το κλείσιμο πραγματοποιήθηκε εν μέσω απόφασης του Twitter για οριστικό τερματισμό του λογαριασμού του Donald Trump για την αποτροπή περαιτέρω βίας. Η φωνή ακούστηκε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο την Τετάρτη. Ο φωτορεπόρτερ του Reuters Jim im Burg έγραψε στο Twitter ότι είχε ακούσει από τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς διαδηλωτές ότι ήλπιζαν να βρουν τον Αντιπρόεδρο Pence και να τον κρεμάσουν ως προδότη από ένα δέντρο στο Κάπιτολ Χιλ. Απλώς μας γνώρισε τότε. “Πολλοί ακόμα μιλούσαν για το πώς πρέπει να εκτελεστεί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ”.

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση από έναν πυροσβέστη και έναν διαδηλωτή που πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικό. Έχουν γίνει πολλές συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένων όσων μεταφέρουν όπλα και εκρηκτικά στην Ουάσιγκτον.

Τη στιγμή της εισβολής, ο Πενς ήταν στο Καπιτώλιο για να προεδρεύσει του αριθμού των ψήφων που ο Τραμπ ήθελε να ανατρέψει, ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι η ήττα του από τον Μπάιντεν ήταν απάτη. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει γράψει επανειλημμένα στο Twitter ότι ο Πένες είχε τη δύναμη να ανατρέψει τα αποτελέσματα, τα οποία δεν έκανε.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter είπε το Σάββατο ότι η πλατφόρμα είχε αποκλείσει τη φράση և άλλες επιλογές: καταχωρίστε τάσεις. «Θέλουμε οι τάσεις να συμβάλλουν σε υγιείς συζητήσεις στο Twitter. “Αυτό σημαίνει ότι κατά καιρούς ενδέχεται να αποκλείσουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο”, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τις τάσεις, ότι “εάν εντοπίσουμε χρήστες που τους παραβιάζουν, αναλαμβάνουμε δράση.”

Μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, υπήρξαν αυξανόμενες εκκλήσεις για τον Mike Pence να ζητήσει την 25η τροποποίηση για την απομάκρυνση του Donald Trump από την εξουσία. Το NBC ανέφερε την Κυριακή ότι ο Πενς και ο Τραμπ δεν έχουν μιλήσει μετά τις ταραχές.

Σύμφωνα με τον Guardian

Ακολουθήστε το LiFO.gr στις Ειδήσεις Google և θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε όλα τα νέα

Δείτε τις τελευταίες ελληνικές news παγκόσμιες ειδήσεις στο LiFO.gr

,Source