Κρητικό μοντέλο στο S-400

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ πρότεινε το “Κρητικό μοντέλο” που εφαρμόστηκε από άλλο μέλος του ΝΑΤΟ Ελλάδα, σχετικά με τη χρήση ρωσικών συστημάτων S-400. Ενώ δεν υπάρχουν ακόμη περιορισμοί στη νομοθεσία του ΝΑΤΟ για την αγορά συστημάτων υψηλού προϋπολογισμού και στρατηγικής όπως συστήματα αεροπορικής άμυνας από τη Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, σήμερα πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν επίσης ρωσικά συστήματα.

Πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας Demir: Θα προσεγγίσουμε το επίπεδο S-400 στην αεροπορική άμυνα εντός πέντε ετών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας Demir: Θα προσεγγίσουμε το επίπεδο S-400 στην αεροπορική άμυνα εντός πέντε ετών

Ο ΜΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ

  • Η Ελληνοκυπριακή διοίκηση το 1998, αποφάσισε να αγοράσει το S-300 από τη Ρωσία και οι έντονες αντιρρήσεις της Τουρκίας που ελήφθησαν μεταφέρθηκαν στο νησί λόγω του συστήματος εκτύπωσης yerleştirilemeyin από την Ελλάδα. Το σύστημα S-300, το οποίο τοποθετήθηκε στην Κρήτη στο πλαίσιο των πολιτικών της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου, διατηρείται σε αποθήκες για χρήση όταν χρειάζεται, αφαιρείται από την αποθήκη σε τακτά χρονικά διαστήματα, δοκιμάζεται σε ασκήσεις και παραμένει έτοιμο για μάχη . Η Ελλάδα δοκίμασε πρόσφατα τα συστήματα S-300 πριν από δύο μήνες στο νησί της Κρήτης σε ένα τρυπάνι με στρατιωτικό προσωπικό από τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και τις ΗΠΑ. Εκτός από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία διαθέτουν επίσης το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-300. Η Βουλγαρία διαθέτει συστήματα S-300 σε δύο μονάδες των 5 εκτοξευτών η καθεμία. Η Σλοβακία διαθέτει μία μπαταρία πυραύλων S-300 PMU και 48 πυραύλους τύπου 5V55R που κληρονομήθηκαν από την Τσεχοσλοβακία. Και πάλι, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300 στο παρελθόν, “Να αναπτύξουν τα δικά τους συστήματα” φέρεται να αγόρασε.
Ο υποψήφιος υπουργού Εξωτερικών του Μπάιντεν Μπλέκεν: Το S-400 είναι απαράδεκτο να πάρει την Τουρκία

ΚΟΣΜΟΣ

Ο υποψήφιος υπουργού Εξωτερικών του Μπάιντεν Μπλένκεν: Το S-400 είναι απαράδεκτο να πάρει την Τουρκία

ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Το κρητικό μοντέλο που πρότεινε ο Akar προβλέπει την «ενεργοποίηση του συστήματος όταν χρειάζεται». Τέτοια μεγάλα συστήματα συντηρούνται υπό κατάλληλες συνθήκες και με συχνές επισκευές συντήρησης, και η ετοιμότητα του πολέμου τους ελέγχεται ελέγχοντάς τα σε διαστήματα. Σε περίπτωση ανάγκης, το σύστημα ενεργοποιείται και τίθεται σε χρήση. Η Τουρκία, το σύστημα του ΝΑΤΟ δεν βρίσκεται στο δίκτυο, στοχεύει να χρησιμοποιήσει ενεργοποιώντας το εθνικό δίκτυο αεροπορικής άμυνας. Από αυτήν την άποψη, δεν αναμένεται να δημιουργήσει ανησυχία για την ασφάλεια των συστημάτων του ΝΑΤΟ.

Χουλούσι Ακάρ

Πρέσβης των ΗΠΑ Satterfield: Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα S-400 μπορεί να λυθεί

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Πρέσβης των ΗΠΑ Satterfield: Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα S-400 μπορεί να λυθεί

Οικονομικές ανησυχίες των ΗΠΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, S-400 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιτάχθηκε στην Τουρκία, επεσήμανε επίσης την εμπορική διάσταση του ζητήματος. «Πρέπει επίσης να δούμε την εμπορική πλευρά του ζητήματος στη στάση των ΗΠΑ απέναντι στα S-400. Η Τουρκία, το S-400 από τη Ρωσία άνοιξε έναν τρόπο να πάει προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει σε άλλες χώρες. Για εμπορικούς λόγους, θέλουν να εμποδίσουν το άνοιγμα ενός τέτοιου δρόμου προκειμένου να αποφευχθεί αυτό από άλλες χώρες.

.Source